Frumuseţea din interior

Frumuseţea a fost apreciată întotdeauna şi dacă vorbim de oameni, cei frumoşi au cules multe laude şi beneficii. O femeie frumoasă va fi ţinta privirilor celor din jur, deopotrivă şi a femeilor şi a bărbaţilor. De fapt, pe baza aspectului se decid multe în viaţa aceasta. La angajare, aspectul exterior este clar unul din elementele după care se face trierea, mai ales când e vorba de femei. În anturaj este iarăşi unul din criteriile după care o persoana va fi căutată de mulţi sau ignorată. Copiii se laudă la şcoală cu mămicile lor iar mămicile cu copiii lor. Frumuseţea este râvnită, dorită şi apreciată.

Situaţia asta face pe multe femei dar şi pe mulţi bărbaţi să ajusteze în plus cât de mult se poate frumuseţea lor. Asta face ca anumite companii să înregistreze venituri uriaşe. Fie că vorbim de bijuterii, farduri, accesorii pentru păr, vopsele de păr, creme de ten, operaţii estetice, tratamente speciale, solar, haine frumoase sau chiar meditaţii orientale vedem că au un succes mare bazat pe dorinţa oamenilor de  fi frumoşi. În Mediaş de exemplu in ultimii 3 ani s-au deschis foarte multe saloane de frumuseţe unde, culmea, e coadă mai mereu şi iarăşi culmea, femeile au concurenţă directă cu bărbaţii la programări.

In acest fel oamenii frumoşi caută să devină şi mai frumoşi, dar de regulă nu reuşesc, iar cei care nu se consideră suficient de atrăgători mai fac ajustări pentru a păstra un loc onorabil în lupta asta a frumuseţii. Ce mai este frumos astăzi, e greu de spus. Din păcate văd prea puţine femei care să fie 100% naturale. Aproape nu mai avem cu ce compara naturalul din cauza invaziei artificialului. Unele persoane sunt „plasticate” de-a dreptul din dorinţa de a fi perfecte.

Nu mă apuc să fac recomandări în acest domeniu. Risc să iau bătaie, dacă spun că una sau alta nu sunt bune. Păstrez pentru mine definiţia mea despre frumos exterior, însă vreau să vorbesc despre ceea ce Scriptura spune: „Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară… ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu.”

Pentru femei e foarte important să fie frumoase. Aşa sunt create să arate frumuseţe, delicateţe, farmec şi din această cauză sunt atât de preocupate de cum arată şi caută să ajusteze în bine aspectul lor. Totuşi, frumuseţea unei femei pentru cine ştie să aprecieze va fi omul lăuntric. Cine se opreşte la exteriorul ei şi nu merge mai departe este un superficial. De fapt, un exterior plăcut, frumos sau înfrumuseţat devine uşor o barieră pentru ceilalţi. Omul se uită la ce izbeşte ochiul. Cu cât o femeie este mai frumoasă la exterior cu atât focalizarea se face pe senzualitate şi sexualitate în timpurile acestea impregnate de o mentalitate consumistă.

Dacă arătaţi bine ca femei, bărbaţii vor zice „oau ce bine arată tipa asta” apoi imaginaţia lor va face tumbe în jurul charmului vostru sau poate a nurilor voştri. E foarte greu sau imposibil să vă caute sufletul. Aşa veţi avea parte de atenţie focalizată pe exterior şi riscul e foarte mare să intraţi în relaţii nepotrivite sau măcar în concurenţe sau topuri nepotrivite. Aşadar, o frumuseţe exterioară poate deveni un mare dezavantaj. În acelaşi timp, naturaleţea vă scuteşte de bătăi de cap. Unul din aspectele scutite este necesitatea de a face faţă tentativelor de cucerire a celor care vă vor trupul, care arată îmbietor, iar alt aspect este că nu trebuie să concuraţi cu nimeni. Asta e tare reconfortant. Aveţi timp de omul din interior.

Cunosc femei care nu sunt deloc de pus pe coperta revistelor pentru că nu s-ar vinde aşa ceva, pentru că nu au trup de sirenă şi nici plastic destul pe ele, dar care au o frumuseţe extraordinară. Cunosc oameni care în exterior sunt „normali” dar in interior sunt adevărate comori. Oamenii aceştia sunt frumoşi chiar şi când în exterior nu arată bine, ei sunt frumoşi şi în viaţa socială şi în cea personală. Frumuseţea lor nu trece odată cu vârsta ci se desăvârşeşte. Frumuseţea lor e tăinuită şi poate fi văzută doar din acţiunile sau vorbele lor şi nu din aspectul lor. O astfel de persoană te face să o îndrăgeşti chiar dacă nu o vezi, te face să ţi-o doreşti chiar dacă nu este lângă tine fizic. Cele două frumuseţi nu se exclud una pe cealaltă dar cea din suflet va creşte pe când cea din exterior va trece cu vremea.

Poate eşti preocupat, preocupată, de frumuseţea exterioară tare, poate cauţi să te încadrezi în anumite norme actuale, să menţii aparenţele dar cea mai importantă frumuseţe e cea a sufletului, cea interioară, aceea nu trece, aceea face farmecul unui om. Nu te necăji dacă nu arăţi ca cea de pe coperta revistelor, nici nu e nevoie. Ocupă-te de frumuseţea sufletului şi vei fi mult mai împlinită.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu