Nu-i aşa că e plăcut, să ştii că cineva gândeşte bine despre tine? E plăcut să te anunţe cineva, că te apreciază sau că te stimează, deşi e la mare depărtare. E plăcut să te iubească cineva, chiar dacă distanţa e mare. Faptul că acel om gândeşte pozitiv despre tine, îţi dă curaj, poftă de viaţă, chef de a trăi, te încurajează şi te energizează.
Îmi amintesc de vechiul meu obicei, cel de a trimite scrisori. Era tare plăcut să primeşti, „din neant”, fără veste, o veste bună, un gând plăcut, să afli că cineva şi-a făcut timp să scrie o scrisoare pentru tine. Când m-am căsătorit, tolba mea cu scrisori, ajunsese undeva peste 3000 de scrisori iar eu trimisesem din evidenţele mele aproape de 5000. Multă lume a primit încurajări din partea mea şi reacţiile celor care primeau scrisori le ţin minte şi azi.
Un gând bun poate fi transmis şi printr-o privire. Când apreciezi pe cineva, acest lucru se vede în ochii tăi şi ochii spun şi despre sinceritatea gândurilor sau despre interesul privirii. O privire este suficientă pentru a confirma sau infirma o declaraţie. Dar este tare plăcut să vezi în ochii cuiva, aprecierea pe care ţi-o poartă sau să vezi, compasiunea pe care o are pentru tine.
Gândurile bune despre cineva, sunt un mare beneficiu atât pentru „posesorul lor”, cât şi pentru destinatarul lor, însă ele trebuiesc cultivate, mintea trebuie învăţată să gândească pozitiv despre oameni. Vedeţi, din firea noastră, by default, suntem setaţi să nu avem gânduri bune. În Geneza ni se spune că „Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pământ şi că toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău.” Aşa că nu putem gândi bine despre alţi oameni „din oficiu”, că aşa ne vine. Gândirea bună trebuie învăţată.
Nu vorbesc acum despre vreo metodă miraculoasă de a face mai stiu eu ce lucruri cu puterea gândului, ci despre o normalitate pe care trebuie să o deprindem. Trebuie să învăţăm de la creatorul şi Dumnezeul nostru care declară şi confirmă „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” El, care era îndreptăţit să ne pedepsească pentru păcatul şi răutatea noastră, a ales să ne iubească, să gândească de bine şi să acţioneze în favoarea noastră salvându-ne de la pierzare.
Ei bine, gândurile bune, au putere în ele, nu e magie, nu e ceva de vândut, de trâmbiţat. Gândurile bune, au puterea de a schimba starea şi dispoziţia celui care le emite. Gândurile bune au puterea de a se transforma în acţiuni benefice pentru destinatarul lor. Un om care dobândeşte deprinderea de a gândi bine despre alţii, câştigă linişte, pace, bucurie lăuntrică, satisfacţie şi un trup sănătos.
Uitaţi-vă după articole despre oamenii care luptă cu diferite boli şi vedeţi cât de repede se vindecă cei care gândesc bine, cei care gândesc optimist şi cât de greu îşi fac efectul medicamentele la cei pesimişti. Priviţi la statistici ale celor bolnavi de cancer şi veţi descoperi că scapă oamenii care au o gândire bună, pozitivă. Cu alte cuvinte, deprinderea de a gândi bine poate salva viaţa la propriu.
Când ne gândim la o relaţie, indiferent de ce grad este ea, indiferent dacă este maritală, de prietenie, colegială, de rudenie sau orice alt tip, realizăm că sănătatea ei, a relaţiei, depinde foarte mult de gândurile celor implicaţi în ea. Gândurile noastre spun şi fac multe în viaţa noastră. Putem să le lăsăm „needucate” deci, îndreptate numai spre rău, sau le putem „educa” să lucreze spre binele nostru şi al altora. Noi alegem dacă gândim bine sau rău despre o persoană, noi alegem dacă gândim bine sau rău despre noi înşine, noi decidem dacă gândim bine sau rău despre autorităţi, noi alegem dacă gândim bine sau rău despre o situaţie din viaţă şi consecinţa este că noi vom beneficia sau vom suporta consecinţele gândurilor noastre.
Tu ce fel de gândire ai? Ce alegi să gândeşti azi despre tine? Ce alegi să gândeşti despre soţul sau soţia ta? Ce alegi să gândeşti despre viaţa ta? Sper că alegi să gândeşti optimist, benefic. Ai mare grijă de gândurile tale, ele pot să te energizeze sau să de dărâme, ele pot să lege relaţiile sau le pot destrăma, ele pot să te facă plăcut sau te pot face de nedorit, ele te pot energiza sau te pot secătui de putere.
Din partea mea, sincere gânduri bune pentru toţi cei care citiţi aceste rânduri!
Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.
Abonare
Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare
Mulțumesc de înscriere.
Ceva nu a mers.