Toate-s vechi și nouă toate – Gânduri de început de an

Iată că o luăm de la capăt într-un nou an plin, plin, de necunoscut, de nou și de imprevizibil. Putem să ne speriem de ceea ce ne stă în față sau putem să ne pregătim să trăim, ce ne va fi îngăduit. Mulți oameni își dau cu părerea, despre cum va fi acest an, mulți specialiști, profeți și astrologi se pronunță cu privire la ce va urma. Totuși, adevărul doar Dumnezeu îl știe. De multe ori ”dătătorii de păreri” nu au nimerit-o pentru că Dumnezeu are planurile sale și chiar nu îi pasă deloc de prognozele specialiștilor omenești. Așa că:

Anul 2015 va fi un an bun dacă vom ști să îl trăim, va fi un an extraordinar dacă vom învăța lecțiile pregătite pentru el, va fi un an la sfârșitul căruia, vom privi satisfăcuți în urmă, dacă ne ținem de treabă și va fi un an de creștere spirituală, dacă alegem să călătorim prin el cu Dumnezeu.

La începutul anului trecut spuneam că 2014 va fi un an al renunțărilor. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că așa a fost. Acum sunt mult mai ”liber” de unele sarcini care le împlineam ”de nevoie” și fac activități mai multe din plăcere. El a fost bun cu mine și cu familia mea. A fost plin de milă și îndurare. Deși am trecut prin încercări mari, am simțit mâna Sa ocrotindu-ne și păzindu-ne. Viața noastră, în toată furtuna prin care a trecut, a fost frumoasă și toate aceste situații ne-au apropiat de Dumnezeu.

Anul acesta… nu știu cum va fi, dar știu exact ce vreau să fac, am multe planuri, la unele din ele am confirmarea și trebuie să muncesc, iar la altele aștept să primesc ”verde”. Aș vrea ca toate acțiunile mele să se desfășoare în voia Sa și aș vrea să elimin cât mai mult din greșelile anterioare, mai ales pe cea de a acționa pentru a îi mulțumi pe oameni. Vreau să nu mă mai prindă capcana mulțumirii oamenilor. Iată câteva domenii și cu provocările lor:

Omul lăuntric. Nu sunt mulțumit cu creșterea mea de anul trecut. Puteam mai mult. Anul acesta provocările sunt mari. Vreau să cresc, vreau să mă fac ”mare” dar nu vizibil. Vreau să dau mai mult timp relației mele cu Dumnezeu și cu mine însumi. Este grozav să simți la sfârșitul anului, sau oricând faci evaluarea, că ai crescut spiritual. Așa că anul acesta, voi sta mai mult cu Scriptura în mână, voi sta mai mult în meditare și rugăciune, voi sta mai mult cu cărți de dezvoltare personală în fața ochilor. Vreau ”să cresc mare”, vreau să pot mânca ”bucare tari” și asta nu pentru alții, ci pentru mine. Sunt egoist oare?

Familia mea. E un domeniu pe care adesea l-am sacrificat, fie pe chestii nefolositoare, fie pe unele pentru care ”m-am considerat îndreptățit” să o sacrific cum ar fi: consilierea, radioul, biserica, munca. Anul acesta nu îmi propun să nu greșesc deloc aici, deși ar fi frumos. Îmi propun în primul rând să cresc cantitatea de timp alocată familiei și îmi propun să cresc și calitatea acestui timp. Vreau să fiu mai aproape de Ana în primul rând și de copii în aceeași măsură. Îmi e milă de viitorul pe care îl vor avea și am foarte puțin timp ”la bătaie” ca să îi ”înarmez” cu principii sănătoase.

Blog-urile. Anul acesta va fi unul al restructurărilor. Activitatea mea în blogosferă se va intensifica dar blog-urile se vor împuțina. Vreau să contribui în continuare la crearea și distribuirea de conținut curat și de calitate în internet. Aici e mai mult de vorbit și nu am timp. Prefer să acționez și veți observa anul acesta.

Consilierea. Trebuie să găsesc o modalitate de a fi de ajutor mai multor oameni decât anul trecut. Mă mulțumește ce s-a întâmplat anul trecut, dar cred că este loc de perfecționare. Aș vrea și să dau, și să iau. Vreau să învăț mai mult, vreau să devin mai înțelept și mai sfânt. Vreau să aduc vindecare și speranță din mâna lui Dumnezeu. Vreau să fac oamenii să zâmbească mai des, să se împace mai ușor, să ierte mai repede, să crească mai mult. De treabă este până peste cap, sper să pot fi mai eficient decât anul trecut.

Radioul. Aici iar e de treabă mult. Uneori obosesc, alteori îmi lipsește energia și adesea am vrut să renunț. Totuși știu clar că trebuie să continui. Mă gândesc la o restructurare activităţii. Vreau să fiu mai proaspăt și mai concentrat. Vreau să diversific temele abordate în emisiuni dar și emisiunile. Cel mai probabil emisiunile live vor fi reduse ca timp și vor apărea emisiuni noi înregistrate. Una peste alta, sunt foarte bucuros de implicarea unor oameni de nădejde alături de mine anul acesta în emisiuni. Emisiunea ”Discuții la masa rotundă” de vinerea de la ora 20:00 o consider o reușită și încă mai sap pentru ideea inițială – o discuție cu tineri, sper să fie realizabilă anul acesta. În perspectivă avem emisiune pentru părinți împreună cu Ana, emisiune de tineret, emisiune de IT&C, emisiune de legislaţie și de bucătărie. Planuri multe, timp puțin dar dorință mare.

Biserica. Una din feliile mari ale timpului meu este biserica. Deși din lucrarea din Mediaș m-am cam retras, mă implic mai mult în Agârbiciu și anul acesta va fi și mai multă implicare. Vreau ca acea mână de oameni să fie întărită, îmbărbătată și hrănită bine și mă rog lui Dumnezeu, să ajute un nevrednic ca mine, într-un angajament atât e mare. Am planificate multe acțiuni în Biserică și în sat. Anul acesta l-am numit ”al ieșirii”. Nu pot da multe detalii, pentru că deja ”freamătă codrul”, dar la timpul potrivit se va afla.

Munca. Păi da, trebuie și muncă, nu că cea de mai sus ar fi altceva, dar mă refer la câștigat existența. Printre renunțările de anul trecut a fost serviciu. M-am despărțit cu greu de locul de muncă și încă îmi este foarte greu să merg pe cont propriu, dar e singura variantă ca să pot acționa pe celelalte planuri. Vreau să învestesc în formarea mea mai mult (execuţie de grafică, site-uri web, consultanță) și vreau să mă ”fac cunoscut” ca să pot să îmi câștig existența. Nu îmi propun să fiu bogat, nici să câștig ”fabulos” de bine. Vreau doar să pot aduce necesarul familiei în casă.

Planuri mai sunt dar unele e mai bine să rămână personale. Oricum, singura variantă de reușită, în toate activitățile e munca susținută, perseverența, corectitudinea și credincioșia. Nu pornesc foarte energic acest an, nici cu foarte multe promisiuni. Îl pornesc determinat să fac tot ce pot. Sper să fie un an al ”tihnei” lăuntrice și al echilibrului în tot ceea ce fac. Doamne ajută! Doamne dă izbândă!

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Un comentariu la „Toate-s vechi și nouă toate – Gânduri de început de an”

Lasă un comentariu