Efectele încrederii în Dumnezeu – Protecția

Continuăm seria noastră de meditări la efectele încrederii în Dumnezeu și abordăm astăzi binecuvântarea protecției pentru cei ce se încred în El.

Una din marile frici și reocupări ale oamenilor este aceea pentru ocrotire și protecție. Fiecare din noi vrea să își ducă viața într-un mod liniștit și pașnic, în casa lui, să poată să lucreze și să trăiască fără frica și stresul că viața îi este pusă în pericol. În acest sens cu timpul s-a înființat poliția, apoi armata, sau dacă privesc realist cred că ordinea e inversă, dar nu contează în acest context. Oamenii au simțit nevoia ca un organism, un sistem, să „le păzească spatele” în timp ce ei erau preocupați cu munca.

Cu timpul, aceste sisteme s-au diversificat, așa că astăzi avem și organisme militarizate și altele nemilitarizate care să ne păzească. Adică nu avem doar armată și poliție, avem și jandarmerie, trupe de menținere a păcii, și o grămadă de departamente și ramuri ale trupelor militare dar, și sisteme de protecție non militară, cum ar fi cele de sănătate, pensii, protecția copilului, a persoanelor cu handicap, a femeilor, a minorităților și altele greu cuantificabile într-o astfel de meditare.

Toate aceste sisteme s-au inventat pentru că omul se simțea în pericol. Pentru că voia să se simtă în siguranță. Asta ne dovedește că una din cele mai mari nevoie pe care ființa omenească o are, este aceea de a se simți ocrotit, de a se simți în siguranță și îl vedem pe Dumnezeu cunoscând și această nevoie și oferindu-se să ne-o împlinească. David surprinde aspectul acesta în Psalmul 5 și arată, din experiența sa personală, că cei ce se încred în Dumnezeu vor fi ocrotiți de El. „Atunci toți cei ce se încred în Tine, se vor bucura, se vor veseli totdeauna, căci Tu îi vei ocroti.”

De fapt, David, ca om de război, a simțit nevoia de protecție mai mult ca oricare dintre noi, și a experimentat protecția lui Dumnezeu în multe situații, de multe ori El strigă către Dumnezeu pentru protecție și de multe ori găsește protecția în Dumnezeu. Psalmii sunt plini de astfel de instantanee din viața sa și ne stau drept mărturie. El se încredea în Dumnezeu și a beneficiat „din plin” de protecția Sa. A avut de a face cu leul și ursul, și mai mult decât atât, cu împăratul Saul, plin de toată furia și determinarea să îl omoare, apoi a fost capturat de inamici și dus în casa comandantului lor, apoi a avut multe războaie de dus și în toate, încrederea în Dumnezeu i-a fost un real sistem de protecție.

Exemple mai putem da din Scriptură, sunt foarte multe situații și oameni care s-au încrezut în Dumnezeu, și această încredere le-a conferit protecție. Pe de altă parte vedem la un moment dat ucenicii, care nu s-au încrezut în Mântuitorul și l-au trezit alarmați „Scoală că pierim” când erau pe mare.

Călătoria noastră pe pământul acesta include o sumedenie de pericole, pentru că păcatul, odată intrat în lume, aduce moarte, boală, suferință, spaimă, stres și multe alte pericole pentru viața noastră. Noi oamenii nu ne putem apăra singuri de toate, avem nevoie de intervenția lui Dumnezeu, sau a unor sisteme construite în acest sens. Oferta Scripturii e clară pentru mine în această dimineață. Încrederea în Dumnezeu oferă protecție, și vom observa mâine că această protecție, această siguranță, ne permite să trăim nestresați și bucuroși.

Cum îți evaluezi tu viața? Cât de nestresat ești? Cum te afectează recentele știri despre războaie, atentate, previziunile despre lipsa resurselor alimentare? Cum te afectează gândul că va trebui să mori mai devreme sau mai târziu? Aceste gânduri, pentru cei ce nu își pun încrederea în El, sunt ucigătoare. Îi face să caute protecție și sunt gata să accepte orice constrângere pentru a găsi această protecție chiar dacă acele constrângeri îi limitează libertatea și bucuria de a trăi. Te sperii și tu sau ai încredere că Dumnezeu e în control și că orice s-ar întâmpla, el Își protejează pe ai Săi și în cel mai rău caz putem ajunge acasă la El.

Da, Dumnezeu e protecția copiilor Săi. El le poartă de grijă, El îi ocrotește. El are mereu privirile îndreptate spre noi ca să ne ocrotească. Îți las în încheiere câteva versete care ne vorbesc despre asta. Nu te teme deci, încrede-te în El.

Psalmul 9:10  Cei ce cunosc Numele Tău, se încred în Tine, căci Tu nu părăseşti pe cei ce Te caută, Doamne!

Psalmul 31:19  O, cât de mare este bunătatea Ta pe care o păstrezi pentru cei ce se tem de Tine, şi pe care o arăţi celor ce se încred în Tine, în faţa fiilor oamenilor!

Psalmul 56:3  Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine.

Psalmul 71:5  Căci Tu eşti nădejdea mea, Doamne, Dumnezeule! În Tine mă încred din tinereţea mea.

Psalmul 143:8  Fă-mă să aud dis-de-dimineaţă bunătatea Ta, căci mă încred în Tine. Arată-mi calea pe care trebuie să umblu, căci la Tine îmi înalţ sufletul.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

3 comentarii la „Efectele încrederii în Dumnezeu – Protecția”

  1. Atunci creștinii care sunt chinuiți pentru credința lor în țările musulmane, budiste și comuniste, iar acum și în SUA și UE, cum de nu sunt protejați? Acele versete nu sunt valabile pentru ei. Și atunci cum pot să știu că vor fi valabile pentru mine?

    Răspunde

Lasă un comentariu