Abuzatorul sexual să se pocăiască

Cel mai toxic aspect al abuzului sexual cred că e tăcerea. Tăcerea victimei care nu știe cum să procedeze, se teme să spună cuiva, simte vinovăție și nu are curaj dar și tăcerea abuzatorului care la fel în multe cazuri nu știe cum să procedeze, se teme de consecințe și speră ca totul să „se îngroape de la sine”. Totuși tăcerea e cel mai toxic aspect într-un asemenea caz pentru că taie accesul victimei la vindecare și taie accesul abuzatorului la pocăință.

Cei mai mulți din abuzatori realizează la un moment dat (cu excepția celor bolnavi mintal) răul pe care l-au săvârșit, le pare rău de ceea ce au făcut dar sunt total neinformați despre ce ar putea face atunci așa că aleg să tacă și să spere că totul va fi bine. Din păcate… nu va fi bine. Consecințele unui abuz sexual se pot manifesta la victimă și după zeci de ani de aparentă liniște. Încă nu am întâlnit persoane (nu spun că nu există) care să fi fost abuzate și să nu trebuiască să suporte consecințele acelui episod urât al vieții. Deci să speri că abuzul pe care l-ai exercitat asupra unei persoane va trece de la sine e total fantasmagoric.

Cred cu tărie că și un asemenea păcat poate fi iertat de Dumnezeu chiar dacă omenește îmi pare așa de josnic. În consecință cred că și un abuzator sexual trebuie să se pocăiască de răul făcut și să nu îl mai facă. Nemărturisirea păcatului acestuia din păcate favorizează repetarea lui șoi expune alte și alte persoane. În acest sens îmi propun să scriu câteva rânduri pentru cei ce se află în postura de abuzatori.

Mergi înaintea lui Dumnezeu și cere ajutor. Orice om are nevoie de iertarea lui Dumnezeu și da îndrumarea Duhului Sfânt dar mai ales de curățirea prin sângele Mântuitorului. Mergi sincer înainte lui Dumnezeu unde trebuie să mărturisești păcatul tău, să îți ceri iertare și să ceri lumină despre ce trebuie să faci și cu cine trebuie să vorbești pentru a proceda în cel mai bun mod cu o problemă așa de sensibilă. Ai nevoie de iertare și călăuzire pe care numai Dumnezeu le poate da.

Oprește-te și nu mai păcătui. Este vital dacă ai conștientizat gravitatea păcatului tău să te oprești. Dacă ți se pare că nu poți singur cere ajutor. Satan se folosește adesea de minciuna că nu ne putem opune păcatului ca să îl mențină în viața noastră. Sângele mântuitorului însă ne dă biruință asupra oricărui păcat.

Retrage-te din slujire. Orice slujire ai avea în biserică, măcar pentru moment trebuie să nu o mai faci. Știu că îți este greu dar te rog pentru numele lui Hristos să te retragi din slujire dacă nu ai rezolvat această problemă. Nu e vorba de iertarea pe care o capeți ci de restaurare. Uneori trebuie să admiți că toată viața nu mai ai voie la o anumită slujire ci trebuie să faci altceva.

Caută ajutor. Poți lupta și de unul singur dar e imens de greu. Probabil abuzul făcut de tine are ca influență majoră o traumă sau un abuz la care ai fost supus și tu și atunci chiar ai nevoie de ajutor specializat. E dramatic să lupți de unul singur cu asemenea poveri și traume. Există soluții și există și oameni care să ajute chiar dacă asta de cele mai multe ori costă.

Nu contacta direct victima sau victimele. Dacă chiar e nevoie de discuții trebuie neapărat să fie prezentă și o altă persoană care știe ce s-a întâmplat. Să discuți cu o victimă despre asta înseamnă să stârnești trăiri dureroase pe care sigur nu știi cum să le abordezi. Unele din victime pot somatiza foarte puternic uneori stări de vomă sau chiar hemoragii, atacuri de panică și altele. Nu te juca cu asta crezând că poți rezolva tu lucrurile între tine și victimă.

Nu vorbi cu oricine despre asta. E spre binele tău și spre binele altora să vorbești despre problema asta doar cu persoane de încredere care chiar te-ar putea ajuta sau sfătui cu înțelepciune și sub călăuzirea Duhului Sfânt. Evită tentația ca după pocăință să faci spectacol din asta cum fac unii.

Sunt doar câteva gânduri sumarizate din ampla abordare a acestei probleme. Poate că unor persoane vor folosi aceste rânduri la un moment dat. Doamne dă pocăință și să nu mai existe asemenea cazuri în lume.

Aștept cu interes comentarii și în anonimat pentru a contura cât mai bine acest aspect care sin păcate e așa de răspândit și printre creștini. Dacă vreți să spuneți ceva puteți să folosiți fie pagina de contact unde folosiți un pseudonim sau chiar în comentarii folosind date fictive. Poate experiențele voastre pot ajuta oameni care trec prin asta.

 

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

3 comentarii la „Abuzatorul sexual să se pocăiască”

Lasă un comentariu