Nu te grăbi spre ceartă

Nu te grăbi să te iei la ceartă, ca nu cumva la urmă să nu ştii ce să faci, cînd te va lua la ocări aproapele tău. Proverbe 25:8

Nu de puține ori suntem puși ca oameni să facem față conflictelor, mereu suntem provocați să acționăm în fire și să rostim cuvinte dure și aspre. Îmi amintesc că cineva din cunoscuții mei îmi spunea cu ceva vreme în urmă că preferă să spună atunci când e caldă problema tot ce are de spus că după aceea îi mai trece mânia și nu le mai știe pe toate deci nu le mai spune pe toate și că preferă să explodeze odată și să provoace durere o singură dată chiar dacă durerea respectivă e foarte mare.

Să îți dai drumu gurii la mânie e un pericol mare. Multe vorbe pripite poți scoate din gură, multe exagerări se pot întâmpla, multă furie se poate revărsa. Eu sunt unul din cei care aplică metoda veche la mânie: Număr până la 60 🙂 firea m-a păcălit de prea multe ori ca să mai merg pe mâna ei, nu mai am încredere în ea.

Se spune despre un sofer de autobuz din Mexico că după un timp de lucru a început să se petreacă ceva ciudat. Într-o dimineață urcă dintr-o stație un om impunător care trebuia să se aplece pentru a încăpea pe ușă, era masiv efectiv. Urcă se uită la șoferul nostru și spune: – Big John nu plătește! după care se așează undeva pe primul scaun (că pe altele nu incăpea fiind mare).

Șoferul nostru a înghețat privindu-l că era mai micuț de felul său și slăbănog dar tare l-a deranjat asta. A doua zi la fel: – Big John nu plătește!  a treia, a patra etc. Așa că șoferul a trebuit să ia atitudine. S-a  înscris la ceva școli de karate și alt fel de lupte ca să poată într-o zi să îl ia la întrebări pe arogantul de Big John. După 8 luni când el era considerat pregătit urcă iar Big John în autobuz spune și spune: – Big John nu plătește! la care șoferul tot cu teamă dar mult mai sigur pe el îl întreabă aspru și autoritar dar și gata de ceva bătaie:
– Și de ce mă rog nu plătește Big John?
– Pentru că are abonament! Fu răspunsul.

Morala… Nu te grăbi să te iei la ceartă, ca nu cumva la urmă să nu ştii ce să faci, cînd te va lua la ocări aproapele tău. Proverbe 25:8

Tot scriptura ne învață să fim zăbavnici la mânie și mai spune că robul Domnului nu trebuie să se certe. Prefer să ies în pagubă decât să mă cert. Doamne ajută-mă să cuget bine când există provocări nde conflict.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu