Condiții ale slujirii

A zis Leviţilor, cari învăţau pe tot Israelul şi cari erau închinaţi Domnului: „Puneţi chivotul sfînt în casa pe care a zidit-o Solomon, fiul lui David, împăratul lui Israel. N’aveţi să -l mai purtaţi pe umeri. Slujiţi acum Domnului, Dumnezeului vostru, şi poporului Său, Israel. 2 Cronici 35:3

Un îndemn pentru leviți, o poruncă chiar era ca ei să slujească. Erau eliberați de sarcina de a purta chivotul dar erau provocați să slujească Domnului și poporului într-un alt mod decât până atunci. În pustie aveau anumite sarcini printre care strângerea cortului și a veselor, purtarea chivotului, curățenie, aprovizionare, pregatirea painilor de pus inainte, strangerea zeciuielii, îngrijirea leproșilor cântatul etc erau un fel de diaconi ai zilelor noastre.

Câteva adevăruri despre leviți care ar trebui să fie de ajutor si pentru noi astăzi.

Leviții erau în slujbă doar când împlineau o anumită vârstă respectiv 30 de ani. Era nevoie ca ei să fie maturi fizic pentru că sarcinile lor erau mari cel puțin cele de transport al cortului si al chivotului. Era nevoie să fie maturi pentru a lucra și de aici am putea învăța și noi. Dacă pentru slujirea fizică trebuia să fii matur fizic și pentru slujirea spirituală trebuie să fii matur spiritual. Ești slujitor? E foarte bine dar te rog să îți faci ca și mine o evaluare a maturității tale.

Leviții erau în sujbă doar până la o anumită vârstă respectiv 50 de ani. Nu puteau lucra mai mult pentru că așa era regula. Cu siguranță fiind din aceeași seminție, colegi de muncă se legau prietenii dar cu toate astea la 50 de ani trebuieu să fie înlocuiți (dar puteau rămâna să ajute pe cei care lucrau). De câte ori nu vedem oameni foarte vârstnici în biserici slujind? Nu e rău ca bătrânii să fie cinstiți și apreciați dar din păcate mulți dintre ei sunt uitați acolo sau se uită ei. Unele biserici fie nu au pe cine să provoace la lucrare altele nu mai pot scăpa de anumite persoane îndrăgostite de funcția pe care o au. Leviții aveau chemarea să facă treaba lor până erau considerați în putere. Pentru Dumnezeu trebuiau să dea randament. Iată și o atestare documantara 🙂 a pensionării.

Leviții trebuiau sfințiți după ce în prealabil se curățeau și își spălau hainele. Trebuiau să adopte o anumită postură pentru a fi potriviți pentru slujire. De ce oare să fie curățiți cei care cărau de fapt cortul, de ce să fie sfințiți? Pentru că slujeau în primul rând pe Dumnezeu. Asta ni se cere și nouă să fim sfinți căci și El este sfânt. Nu putem face lucrarea lui Dumnezeu oricum, în orice stare, cu orice pretenții. Lucrarea lui Dumnezeu trebuie făcută după regulile lui Dumnezeu. Evr 9:14 spune: cu cît mai mult sîngele lui Hristos, care, prin Duhul cel vecinic, S’a adus pe Sine însuş jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăţi cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiţi Dumnezeului cel viu!

În concluzie

Fie că ești ușierul bisericii, femeie de servici, administratorul, membru în cor sau famfară, dirijor, diacon, prezbiter, păstor, lucrător cu copii sau adolescenții sau orice altă slujire faci nu uita: trebuie să fii matur ca să poți sluji, trebuie să știi că există limite și trebuie să slijim după regulile impuse de Dumnezeu. Dumnezeu să ne ajute să slujim cu bucurie acolo unde ne-a chematpe fiecare.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu