Ce efect are viaţa?

Povestea spune că era odată o fată care, lovindu-se de greutăţile vieţii, a mers la tatăl ei să se plângă că nimic nu-i ieşea aşa cum îşi doreşte. Obosise să lupte fără a obţine rezultatele pe care le aştepta. Nu ştia cum să facă să meargă mai departe în viaţă pentru că se simţea epuizată. Avea impresia că de câte ori rezolva o problemă, apărea altă.

Tatăl ei a ascultat-o atent şi apoi a invitat-o să pregătească împreună micul dejun. Ajunşi în bucătărie, el a luat trei oale şi le-a pus cu apă la fiert. Când au început să fiarbă a pus într-una morcovi, într-una ouă şi în cea de a treia cafea.

Le-a lăsat să fiarbă fără să spună nici un cuvânt. Doar îi surâdea fetei lui. Ea aştepta cu nerăbdare, întrebându-se ce voia să facă tatăl ei. După 20 de minute tatăl a stins focul, a pus ouăle într-un castron, morcovii într-o farfurie şi a turnat cafeaua într-o ceaşcă.

Apoi a întrebat-o: “Draga mea, ce vezi aici?” “Ouă, morcovi şi cafea”, a răspuns ea.

Atunci a îndemnat-o să atingă morcovii. Ea îi atinse şi observă că erau moi. Apoi i-a cerut să cureţe un ou de coajă şi ea observa astfel că oul era foarte tare. Apoi i-a spus să guste din cafea. Curioasă, ea sorbi din lichidul parfumat apoi întrebă: „Ce înseamnă toate astea, tata?”

Atunci el i-a explicat că toate cele trei elemente avuseseră de înfruntat aceeaşi adversitate: apă fiartă. Doar că au reacţionat complet diferit: morcovii s-au înmuiat şi au devenit uşor de sfărâmat, ouăle au devenit foarte tari, în schimb cafeaua a schimbat cu aroma ei apă.

“Cu care dintre acestea trei crezi că te asemeni tu?”, îşi întrebă el fata. “Când adversitatea bate la uşa ta, cum răspunzi? Eşti ca un morcov aparent tare, dar când durerea te atinge te înmoi şi-ţi pierzi puterea? Eşti asemenea oului, care începe cu o inimă maleabilă şi un spirit fluid, dar după un eveniment nefericit devine dur şi inflexibil? Pe dinafară rămâi la fel, dar pe dinăuntru ai inima amară? Sau eşti ca un grăunte de cafea? Cafeaua schimbă apă fiartă, elementul care îi cauzează durerea. Când apa ajunge la punctul maxim de fierbere cafeaua lasă cea mai bună aroma şi savoare.”

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu