Un an de îndurare

Astăzi nu voi scrie mult. Nu e mult de scris pentru că e mult de meditat. Dumnezeu a fost tare bun cu mine şi cu cei dragi mie, atât de bun încât mi-e teamă să nu-i greşesc. Deşi am trecut teste grele mâna Lui m-a purtat şi mi-a dat izbândă. Deşi a fost un an greu, am primit putere de la El pentru tot ce trebuia să fac. Deşi nu am meritat, am fost iubit mult de El şi de oamenii pe care El i-a trimis în viaţa mea. Deşi în alte părţi creştinii au suferit pe mine m-a ferit. Bunătatea lui Dumnezeu a fost uriaşă pentru mine şi casa mea anul acesta. La o asemenea bunătate nu poţi găsi cuvinte de mulţumire suficiente ca să poţi fi recunoscător. El face infinit mai mult decât merităm noi şi face asta pentru că e bun şi noi nu vom putea niciodată să plătim bunătatea aceasta însă vom putea să trăim în supunere şi ascultare de El şi eu voi face acest lucru pentru că e tare bine în mâna Tatălui. Da, poate sunt egoist, dar vreau să-mi fie bine aşa că voi sta eu şi casa mea ascunşi în mâna celui Atotputernic. Doamne ai milă de mine şi de ai mei.

Ce a fost o să mai fie. Nimic nu e nou sub soare spune înţeleptul Solomon, toate au mai fost deja. Una peste alta anul care a trecut prin intervenţia lui Dumnezeu a fost un an de mare har şi prin puterea lui am realizat lucrări de care nu mă credem în stare. De departe cea mai mare realizare a anului trecut a fost relaţia mea cu oameni deosebiţi. Nu sunt eu prea „prietenar” dar oamenii care există în viaţa mea mi-au făcut viaţa mai frumoasă, mi-au dat speranţă, m-au încurajat, m-au sprijinit şi am încercat la rândul meu să fac la fel cu ceilalţi, sper să fi reuşit. Dincolo de tot ce poate realiza sau face omul relaţiile sunt partea cea mai bună în care poate lucra şi investi. Probabil la începutul anului voi scrie mai pe larg despre oamenii din viaţa mea.

Proiectul acesta numit „Jurnal de călătorie prin viaţă” care se găseşte la adresele www.filedinjurnal.ro si www.pocăitu.ro este vechi de un an. Anul 2012 am hotărât ca, la ceea ce meditez dimineaţa să şi sumarizez în câteva rânduri aşa că odată cu proiectul acesta am pornit şi obiceiul de a mă trezi la ora 5 dimineaţa ca până la 7 când plec să am timp de citit şi meditat. Dumnezeu a dat putere şi şi-a revărsat harul asupra mea. Nu mă aşteptam ca acest proiect să stârnească interes mare, dar când mă uit la câţi dintre dumneavoastră îmi citiţi scrierile mă bucur dar mă şi tem pentru că nu sunt nici pastor, nici vreun teolog, nici autor, nici vedetă ci un simplu om, tată, soţ, angajat, slujitor. Nu pot concepe cuvinte senzaţionale sau încărcate de semnificaţii, nu pot concepe texte filosofice sau idei doctrinare avansate, eu scriu simplu, mult prea simplu ca să merit să fiu citit.

Mulţumesc celor care sunteţi abonaţi pe site, mulţumesc şi celor care apreciază pagina pe Facebook şi celor de pe Twitter etc.

În cifre anul acesta:

  • Am scris 395 de postări
  • Blog-ul a primit: 2070 aprecieri pe facebook
  • Am avut: 1927 greşeli în scriere pe care Mariana le-a depistat imediat 🙂
  • Blog-ul a fost citit de aproape 40 000 de ori.

Sunt bucuros că pot fi de folos şi sunt gata să învăţ sau să abordez şi alte teme care sunt de interes pentru dumneavoastră.

Un alt proiect început anul acesta este Radio Samariteanul. Un proiect drag mie la care muncesc mult şi sper ca Dumnezeu să toarne har. Acolo lucrăm ca voluntari o echipă de 4 oameni, fiecare cu serviciul său şi ne implicăm peste program. A fost o dorinţă mare a noastră şi acum e realizată, au fost costuri dar Dumnezeu s-a îngrijit să le acopere. Voi scrie şi despre asta în viitor.

Pe partea de consiliere anul trecut a fost foarte solicitant, oamenii au nevoie de oameni care să lege rănile. De multe ori nu pot ajunge la medici, ci răniţii trebuie să îşi lege rănile unul altuia. E nevoie de dragoste Cristică, este nevoie de implicare şi aplecare asupra oamenilor răniţi. Suntem în plină bătălie spirituală şi răniţii sunt parte a acestui război, este nevoie de sanitari, este nevoie de îngrijitori, este nevoie de vorbe de mângâiere, de vorbe de încurajare, de alinare, de sprijin şi vă provoc pe toţi să vă implicaţi.

La capitolul consiliere Dumnezeu a fost iar prea bun pentru ceea ce sunt eu. Am primit in luna Decembrie un spaţiu în zonă aproape centrală unde să facem consiliere. În luna Ianuarie vom lucra să amenajăm acel spaţiu. Un om cu inimă mare pentru oameni a cumpărat un spaţiu şi ni l-a pus pe o perioadă nedeterminată la dispoziţie. Vom avea în Mediaş un spaţiu care nu e acasă la cineva, nu e la vreo biserică ci e un spaţiu oficial dedicat consilierii. Abia aştept să primesc şi oameni care au avut rezerva în a veni la „biserica pocăiţilor”. Ca procent doar 30-40% din cazurile consiliate sunt din biserici neoprotestante. Dumnezeu va vindeca multe suflete şi anul viitor, sunt sigur de asta. Eu şi soţia mea (dar mai avem promisiuni şi de la alţii) vom fi unelte în mâna Maestrului. Doamne ajută. Doamne dă izbândă.

Ce va fi… Anul 2014 va fi un an al renunţărilor. În 2014 voi renunţa mai mult la mine, la „eu” la pretenţii, la copilării, la mofturi, la hachiţe şi la păcat. Voi încerca să mă las moale în mâna Olarului ca acesta să mă lucreze cum îi place că e tare bine să fii lucrat şi perfectat de El. În acelaşi timp e anul renunţărilor pentru că mă voi retrage din unele lucrări în care sunt implicat. Nu le nominalizez acum ca să nu fac valuri inutile. Vreau să mă retrag cu maturitate şi cu maximă înţelepciune chiar dacă pentru unele persoane va durea. Vreau să mă dedic scopului meu de a ajuta oamenii chiar dacă asta ar însemna mai puţini bani, mai putin renume,  mai puţină cinste şi în acest scop anul 2014 va fi unul al retragerii. De fapt este unul al repoziţionării, voi canaliza energia şi timpul în direcţia în care Dumnezeu mi-a descoperit clar că trebuie să le canalizez.

Cam atât, pentru că am zis că nu scriu mult :). Anul viitor mă voi strădui să fiu mai bun la fiecare capitol al vieţii şi să fiu cât de mult se poate acordat cu Voia lui Dumnezeu. El să-şi reverse îndurarea peste mine (egoistul) dar şi peste cei dragi mie, între care sunteţi şi voi cititorii acestui jurnal. La buni ani!

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

3 comentarii la „Un an de îndurare”

  1. Domnul sa te ajute….POATE FI SI UN ” AN SABATIC”… AVEM NEVOIE….CHIAR DOMNUL ISUS A RECOMANDAT….” Veniți , singuri la o parte si odihniți-va puțin „…Marcu 6.v.31
    FII BINECUVANTAT! I’m Prayng for you !

    Răspunde

Lasă un comentariu