3 2 1 Start

Deşi „File din jurnal” a fost un proiect al anului trecut, a fost un angajament pe care l-am luat pentru anul 2013 şi mă bucur că am reuşit să mă ţin de el, adică să scriu măcar o meditare pe zi am hotărât după o gândire de câteva zile de meditare privitor la priorităţile anului 2014 să îl continui. Vreau să scriu şi anul acesta din trei motive, primul e egoist, vreau să scriu pentru mine, pentru a mă disciplina, pentru a mă forma, pentru a îmi pune mintea la treabă. Al doilea motiv este că vreau să scriu pentru cei care mă urmăresc, am văzut mulţi oameni care citesc blogul şi unii din ei chiar m-au încurajat şi mi-au trimis acesta încurajări prin mesaje. Şi motivul principal va rămâne cel care l-am  declarat la înfiinţarea blogului, este acela de a mărturisi despre minunile şi lucrările făcute de Dumnezeu în viaţa mea. El a lucrat minunat anul trecut şi mă aştept la implicare măcar la fel de intensă din partea Sa şi anul acesta în viaţa mea aşa că voi avea ce să scriu.

La întoarcere spre casă priveam fascinat din avion cum arată lumea de la înălţime şi mă tot întrebam cum vede Dumnezeu pământul şi tot ce este pe el. De sus nu se vedeau nici gropile din asfalt, nici hârtii aruncate pe jos, nici străzi nemăturate, nici pereţii scrişi cu spray, nici alte aspecte mărunte care se văd aşa de mari de jos. De sus se vedea totul foarte frumos. Dumnezeu a făcut într-adevăr totul bun. Dar oare cum vede Dumnezeu acum pământul? Poate voi afla vreodată, deocamdată am hotărât ca anul acesta să privesc lucrurile şi eu „mai de la înălţime” aş vrea să nu mă mai poticnesc de micile mizerii din lumea aceasta şi să mă concentrez mai mult pe lucrurile importante. Voi căuta să nu mă las împiedicat de hârtiile de pe stradă, de desenele de pe pereţi, de privirile invidioase etc ci să mă uit mai mult la ţintă, la final, la destinaţie şi în acest fel să pot privi lumea „cu alţi ochi”.

Despre ce voi scrie anul acesta? Nu îmi fac griji, Dumnezeu îmi va oferi suficiente motive de meditare, viaţa e aşa de complexă încât subiectele de meditare cu siguranţă nu lipsesc. Oricum linia majoră va fi partea practică a vieţii, cea de aplicare a scripturii în viaţa de zi cu zi. Dacă cineva din voi are sugestii sau propuneri pe care să le dezbatem sunt gata să le abordez.

După cum spuneam, anul acesta va fi un an al renunţării dar scrisul aici nu este pe lista renunţărilor de anul acesta. Cred că m-am maturizat măcar puţin anul trecut, cred că mi-am disciplinat mintea mai mult prin acest obicei aşa că îl voi continua. Aşa voi reuşi să mă trezesc în continuare la ora 5 şi să încep de fiecare dată ziua conectat la Dumnezeu.

Nu scriu mai mult astăzi, mintea mea e încă în amorţeală de pe drum şi trebuie să o trezesc cu un duş rece prin citirea unei cărţi bune. Însă vă las câteva imagini care arată cum se vede de sus lumea şi cum imperfecţiunile sunt prea mici ca să fie motive de a ne împiedica. Nu sunt calitative pozele dar au surprins măcar în parte gândurile mele.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Un comentariu la „3 2 1 Start”

Lasă un comentariu