Spuneţi copiilor repede şi fără anestezie… NU EXISTĂ MOŞ!

Slavă Domnului!!!!

Izvăviţi-i de simpatica minciună. Vor creşte mari şi îşi vor aduce aminte barba neagră şi aspră a tatălui, vecinului sau unchiului în spatele bărbii de vată înşirată şi vor crede că există o vîrstă a micilor şi simpaticilor minciuni de care ne lepădăm atunci cînd creştem şi descoperim lucrurile aşa cum sînt.

Spuneţi-le copiilor că nu există Bau-Bau!

Slavă Domnului!

Nu-i speriaţi pentru a vă oferi mai multă comoditate din pricina spaimelor lor. Vor sta cuminţi mînaţi de o groază la care vor privi cu dispreţ cînd vor descoperi lucrurile aşa cum sînt.

Izbăviţi-i şi de Moş Neculaie, izvăviţi-i de personajele care vin să pună lucruri în papuci, urcă pe balcoane noaptea şi coboară pe hornuri. Sînt prea aproape şi prea prezente pentru a fi credibile.

Dacă le păstraţi baubaul şi moşii, cum îi veţi convinge că Dumnezeul căruia se roagă la capul patului să-i păzească de baubau şi să-l ajute pe moş să care cadourile…. cum îi veţi convinge că Dumnezeu nu-şi leapădă hainele şi barba la fel ca unchiul, vărul sau vecinul.

Nu le încurcaţi copiilor mintea între drac şi bauba-ul de sub pat. Dumnezeu şi celălalt sînt prezenţi de-adevăratelea, dar s-ar putea ca perpetuînd mica minciuna cu baubaul şi moşul, prin contaminare copiii să ne crească în papucii umpluţi cu ciocoalată şi, la vîrsta îndepărtării de moşi, la vîrsta în care vor avea curajul să se uite sub pat… unde nu este baubaul, ci numai revistele porno ale fraţilor mai mari… cînd vor ajunge la vîrsta cunoaşterii celei amare, să îl asimileze şi pe celălalt cu negrul spaimelor de-sub-paturi, iar pe Dumnezeu cu un bărbos simpatic, dar pierdut în copilărie, cocoţat în icoane chicioase, fără putere, care-şi trage seva doar din învîrtelile părinţilor…

Pînă la urmă moşul există doar pentru că doi părinţi mincinoşi se scoală mai devreme să pună cumpărăturile sub brad şi să umple bocancii cu dulciuri… aşa că Dumnezeu există atîta vreme cît doi părinţi obosiţi se vor scula mai devreme ca să ne facă norocul şi “binecuvîntările”.

Continuaţi să le spuneţi că există Dumnezeu şi “diabol”. Dumnezeu există! Slavă Lui în locurile prea înalte! Există şi diavol.. ducă-s-ar pe pustii cel fără de nume, mustra-l-ar Însuşi Dumnezeu!

PS.

dar… dar nu le luaţi copiilor poveştile, citiţi-le Biblia adevărului şi apoi citiţi-le poveşti cu zîne şi feţi frumoşi, cai zburători, pămînturi de sus şi de jos, inorogi şi mîrţoage care mănîncă jăratic… Astea nu-s minciuni! Serios!

Preluat cu acord de la Marius Cruceru

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu