Biserica – locul creșterii

Toţi împreună erau nelipsiţi de la Templu în fiecare zi, frângeau pâinea acasă, şi luau hrana, cu bucurie şi curăţie de inimă. Ei lăudau pe Dumnezeu, şi erau plăcuţi înaintea întregului norod. Şi Domnul adăuga în fiecare zi la numărul lor pe cei ce erau mântuiţi. Fapte 2:46  – 47

Porunca expresă a Domnului Isus înainte de înălțare a fost ca șă mergem să răspândim Evanghelia și cred că sunteți de acord că toți am primit misiunea asta chiar dacă unii, uneori, ne eschivăm în a spune despre Hristos oamenilor din anturajul nostru totuși avem porunca să spunem oamenilor despre Isus. Vorbirea aceasta nu trebuie făcută doar de cei ce au darul de evangheliști ci de fiecare din noi. Oamenii trebuie să audă despre jertfa Domnului Isus și să fie mântuiți în oricît de mare număr îi va chema Domnul, Dumnezeul nostru, spune FA 2:39

Îi vedem pe ucenici întrunind câteva condiții: nelipsiți de la templu, bucuroși, curați la inima și plăcuți norodului după ce înainte primiseră Duhul Sfânt ca și călăuzitor și consecința ascestei stări este: „și Dumnezeu adăuga în fiecare zi la numărul lor”. Rezultatele evanghelizării se văd în biserică, se văd când creștinii se strâng la părtășie în numărul lor dar și în calitatea viații lor. Nu știu câtă evanghelizare făceau verbală dar acest mod de a trăi în voia lui Dumnezeu este foarte eficient în a spune oamenilor despre Isus. Oamenii vor să îl vadă pe Isus în noi nu să audă despre Isus din gura noastră.

Nu susțin că nu trebuie să evanghelizăm verbal oamenii ba din contră spuneți-le oamenilor despre Isus, vorbiți despre EL și puterea Sa și despre mila, dragostea și dreptatea Sa, chemații la biserică când sunt evanhgelizări dar în același timp haideți să îl atătăm pe Isus cel din viața noastră. Isus trebuie să se vadă în viața mea și a ta, prin noi trebuie să curgă binecuvântarea Sa către oameni așa cum a curs prin EL binecuvântarea lui Dumnezeu pentru oamenire.

Trăim într-o lume a văzului a șimțurilor și totul are valoare dacă oamenii simt și/sau văd. Datorită păcatului cuvintele sunt tot mai puțin crezute, se minte mult, mai mult decăt a fost vreodată minciună pe pământ, oamenii au devenit sceptici vor dovezi. Și Toma  a vrut dovezi și nu găsim că a greșit cu ceva. Oamenii vor dovezi ale existaenței lui Hristos, oamenii vor dovezi ale dragostei lui Hristos, oamenii vor dovezi ale jertfei lui Hristos și dovezile trebuie să fim noi prin viața noastră. Ei nu greșesc că vor dovezi ci noi greșim dacă nu avem acele dovezi. Când Toma cere dovezi Domnul Isus Hristos, Fiul lui Dumnazeu îl cheamă și îi arată dovezile.

Întrebarea care se pune este: Pot dovedi prin viața mea oamenilor dragostea, bunătatea și jertfa Domnului Isus? Pot simți oamenii în mine existenta Domnului Isus, iau eu din zi în zi tot mai mult Chipul Său? Dacă nu e așa s-ar prea putea să mă trezesc vinovat pentru unii oameni care au căutat aceste dovezi și nu le-au găsit în mine.

Doamne te rog să mă transformi din zi în zi în asemănarea cu Tine, ași vrea să port chipul Tău, să am dragostea și bunătatea Ta și să pot arăta prin viața mea jertfa Ta. Doamne ajută-mă ca prin viața mea să spun oamenilor despre tine și să te dovedesc. Fie Numele Tău slăvit prin viața mea.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu