Să ierţi fără motiv

Vi s-a spus vreodată că v-aţi supărat degeaba sau fără motiv? Sunt aproape sigur că măcar odată vi s-a întâmplat. Mai mult sunt unele persoane care se pare că se supără adesea fără motiv sau cu alte cuvinte din cauze imaginare, închipuite deci ireale. Supărarea fără motiv e destul de întâlnită şi nu o singură dată am citit şi am auzit despre oameni care s-au supărat dintr-o bănuială doar. Unii parcă sunt făcuşi pentru supărări, găsesc motive de supărare în orice discuţie sau acţiune. Aşadar există multe supărări fără motiv.

Astăzi totuşi aş vrea să scriu despre iertarea fără motov. Adică să ierţi chiar dacă nu ţi se cere iertare. Voi sumariza doar ceea ce scriptura ne spune dar nu pentru că nu este important ci pentru că ştim deja teoria foarte bine şi mă voi strădui să vă conving că iertarea „pe degeaba” e foarte profitabilă.

Ce spune Biblia:

  • Iertarea oamenilor este necesară pentru relaţia cu Dumnezeu.
  • Iertarea oamenilor  este necesară pentru a primi iertarea lui Dumnezeu
  • Iertarea oamenilor  este necesară pentru închinarea înaintea lui Dumnezeu.
  • Iertarea oamenilor a este posibilă şi a fost demonstrata de Domnul Isus
  • Iertarea oamenilor trebuie să aibă loc indiferent daca cel care a greşit îşi cere iertare sau nu.

Practica iertării:

Iertarea aduce eliberare. De obicei cel mai legat şi mai prizonier om în cazul neiertării este victima, cel care are motiv să fie supărat cu alte cuvinte. Aşadar, primul care are nevoie de dezlegare şi eliberare nu este cel care a făcut răul ci cel care e supărat. Câtă vreme nu iertăm ne ţinem singuri în închisoare.

Iertarea restabileşte relaţii. In momentul în care acordăm iertare relaţiile se îmbunătăţesc semnificativ şi nu doar cu cel vinovat ci şi cu ceilalţi oameni. Omul neiertător devine o companie neplăcută. Mereu are reproş, plângeri, nemulţumiri, se victimizează şi nu se poate bucura de viaţă, aşadar nu este op companie prea plăcută şi relaţiile sociale vor avea de suferit. Iertarea restabileşte relaţiile sociale.

Iertarea aduce iertare. Ce voiţi să vă facă vouă oamenii faceţi-le şi voi la fel sau şi mai important: Iartă-ne nouă greşelile noastre tot aşa cum şi noi iertăm greşiţilor noştri. Invariabil iertarea aduce iertare. Profitabil este că iertarea noastră aduce dublu de avantaj.

Iertarea aduce sănătate. Multe boli sunt cauzate de neiertare. Fie că vorbim de ficat, stomac, rinichi in unele cazuri dar cel mai adesea de cap neiertarea aduce multă boală. E demonstrat ştiinţific. In schimb, iertarea are şi rol preventiv şi rol vindecător.

Iertarea te face să trăieşti frumos. Da, oamenii care nu ţin pe nimeni prizonier din punctul acesta d vedere sunt mai liberi, mai bucuroşi, mai vii, mai tonici, mai proaspeţi. Iertarea face culorile mai vii, face oamenii mai frumoşi, aduce cerul mai aproape, aduce oamenii mai aproape, ajută pe păgubit cât şi pe cel care a greşit. Iertarea e profitabilă, benefică şi necesară.

Deci, chiar şi iertarea fără motiv are sumedenii de motive până la urmă. Tu ce vei face?

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu