Buna dimineața

Mare lucru este să ne sculăm dimineața din pat. Îl considerăm natural, îl considerăm un drept al nostru, considerăm că e normal, dar în realitate e o mare binecuvântare pe care nu toți o au. Unii nu au dormit din cauza durerilor, alții nu au un pat, alții au fost în călătorii obositoare, la alții e război și fug din calea lui. Unii nu se mai ridică din pat pentru că li s-a terminat viața, alții nu s-au mai ridicat din pat de multă vreme, fiind țintuiți acolo în suferință. Unora soția nu le-a fost acasă, alții și-au așteptat copiii toată noaptea, alții au avut coșmaruri.

Este mare binecuvântare că m-am putut trezi, că e pace, că avem căldură, că am putut privi copiii și soția cum dorm liniștiți, că din calorifere se emană căldură, că am putut face un ceai, că am liniște.

O Doamne cât ne puțină importanță dăm uneori unor lucruri inestimabile ca valoare. Ajută-mă să prețuiesc fiecare secundă a unei astfel de binecuvântări. Îți mulțumesc pentru ”normalul” acesta extraordinar.

buna dimineata cu cafea

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

4 comentarii la „Buna dimineața”

  1. Buna dimineata!, desi este deja noapte. Acum l-am citit.
    Mi-a placut foarte mult ce ai scris tu aici. Dupa mine, cred ca este unele dintre cele mai reusite randuri pe care le-ai gandit si pe care le-am citit eu pe acest site. Mi-a placut pentru ca au rezonat cu modul meu de viata. Iti dau premiul I cu coronita si te felicit. Sa stii ca sunt rarisime ocaziile cand apreciez cu adevarat ceva. M-a frapat simplitatea normalului tau, dar din pacate, pentru unii acest normal este inca un ideal.

    Răspunde
    • Mulțumesc! Și ca să înțeleg mai bine ”minunea normalului” azi noapte am avut cea mai severă hemoragie interna de pana acum, nu am dormit mai deloc, tot miros doar a oțet și spirt, am febra 40+ și parcă și pentru mine rândurile scrise ieri au o greutate imensă. Mult mai mare decât de data scrierii lor.

      Răspunde

Lasă un comentariu