Cu Duhul Sfânt sau păcăliți – II

În această parte a scrierii mele despre posibila înșelăciune a deținerii Duhului Sfânt, vreau să mă axez pe necesitatea verificării roadelor, ca și autenticitate a deținerii Duhului Sfânt. Fără a încerca să atac pe nimeni, cel mai sigur și mai corect mod de verificare a deținerii Duhului Sfânt va rămâne analizarea roadelor. Dacă roadele nu sunt duhovnicești ci drăcești, cu tot respectul, chiar dacă acel om vorbește în limbi, nu are Duhul Sfânt, ci e complet străin de El. Aș îndrăzni să spun că acei oameni hulesc împotriva Duhului Sfânt, pentru că ei pretind că lucrează prin Duhul, dar de fapt, sunt doar înșelați, ei lucrând cu alte puteri opuse lui Dumnezeu.

Aici e durerea și sensibilitatea problemei. Sunt oameni care se miră că viața lor e plină de păcat în fiecare zi și nu înțeleg atunci ce rol are umplerea lor. Ori Sfânta Scriptură spune că, Duhul nu ne va lăsa să fim nici leneși, nici neroditori. Cu alte cuvinte e metoda de control cea mai bună. Drag frate, dragă soră, te rog fii sincer cu tine și fă verificarea roadelor în permanență. Este necesar să te asiguri că produci roada Duhului.

Iată ce roade trebuiesc căutate în viața celor ce pretind că au Duhul Sfânt: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Verificarea nu se face teoretic ci practic. Nu contează dacă tu declari că iubești, contează dacă iubești cu adevărat chiar și pe vrășmași. Nu contează doar bucuria din biserică sau de acasă, ci și bucuria din necazuri. Nu contează doar pacea pe care o ai în cămăruța ta citind Biblia, cât mai ales pacea pe care ți-o păstrezi, când discuți cu cineva în contradictoriu, când cauți să dai vina pe râvna pentru Casa Domnului, ca să îți motivezi izbucnirile. Răbdarea nu se verifică numai în sala de teste, ci mai ales când vii nervos acasă și nevasta ta sau copiii te sâcâie și ei. Facerea de bine nu se verifică doar din donațiile către biserică, cât mai ales din principiul ”nu știe stânga ce face dreapta”. Și exemplele pot continua cu toate roadele menționate în Scriptură.

Poate vi se pare deplasat avertismentul ce îl fac mai jos, dar mie mi se pare obiectiv pentru unii oameni. Niciodată Duhul Sfânt nu vă va pune să încălcați Scriptura. Scriptura e insuflată de Duhul Sfânt și El nu poate să vorbească contra Sa însuşi. Oricine ar veni cu idei, propuneri, acțiuni, excepții care nu au sprijin real în Scriptură, să fie Anatema. Nu primiți așa ceva, indiferent de cât de religios vi se pare omul.

Aud tot mai des de oameni înșelați de oameni ”cu Duhul”. Nu dați crezare nimănui, dacă spusele sale nu se verifică cu Scriptura. Și, DA, e nevoie de cunoașterea Scripturii, asta e în sine o metodă de umplere cu Duhul Sfânt. E și logic de altfel. Dacă Duhul Sfânt e cel ce a inspirat scriitorii Bibliei, înseamnă că una din metodele de umplere e tocmai cititul și înțelegerea Bibliei. Asta e reala umplere cu Duhul. Nu pot concepe nicicum, și acum intru într-o altă metodă de verificare a deținerii Duhului Sfânt, nu pot înțelege nicicum, de ce unii oameni pretind că au Duhul Sfânt dar ei nu au citit și nu cunosc Biblia, cu excepția a ceea ce au auzit de la predici.

Vrei să știi dacă ai Duhul Sfânt? Testul doi este Scriptura. Ai cu adevărat drag de ea? O cunoști? Îl poți verifica pe un tip care pretinde a îți vorbi din partea Duhului Sfânt cu Scriptura? Aici e un test fără greș iarăși. Nu poți pretinde că ai Duhul, dar să nu ai cunoștința Scripturii. Chiar zilele trecute mi-a fost dat să aud un om care pretindea a vorbi din partea Duhului Sfânt, dar nu din Biblie. Asta este imposibil. Duhul Sfânt nu te va pune să ocolești Scriptura niciodată, El nu va vorbi contrar principiilor Biblice niciodată. Trebuie să cunoaștem Scriptura pentru a deține Duhul Sfânt dar și pentru a verifica vorbele celor ce pretind că îl au.

Mă opresc aici. Nu vreau să plictisesc sau să supăr pe careva. Scrierile mele, și asta și cea de data trecutăcu Duhul Sfant sau pacaliti, au pornit din durerea vederii unor oameni înșelați în numele Duhului Sfânt. Din durerea de a vedea oameni, care nu știu semnele deținerii Duhului Sfânt. Da, doriți-vă și fiți plini de Duh, este bun  lucrul acesta, dar umplerea aceasta faceți-o citind Scriptura și golindu-vă de firea pământească. Doamne ajută-ne să ne lăsăm umpluți de Duhul Tău.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu