Deși mă hotărâsem să mă rup oarecum de subiectul fierbinte acum în țară, întrucât nu am simpatii politice și nu susţin nici un partid politic sau om politic, mă văd nevoit să scriu continuarea seriei pornite. Ultima dată scriam meditarea „trăiești în țara pe care o meriți” și acum văd mii de oameni dorindu-și o altă țară. Despre asta vorbeam în acea meditare, este diferența dintre complăcere și acțiune.
Trebuie să recunosc că nu îmi este clar ce va ieși în urma acestor acțiuni. Trebuie iar să recunosc că am mai văzut acțiuni stradale, unele mai reușite, altele mai nereușite și trebuie să recunosc că mă tem de politizarea acțiunilor. Sunt oameni care vor avea abilitatea „să deturneze” aceste proteste pentru ei. Iar mă mai tem că nu vom reuși să facem rost de lideri autentici, nu e totul să dispară corupții, e nevoie de oameni integri in locul lor și nu știu dacă avem oameni integri dispuși să facă sacrificiul de a fi lideri, întrucât termenul de „om politic” în România a fost pervertit.
Îmi doresc foarte mult o Românie măcar puțin mai curată și mai bună. Cei care mă știți, cunoașteți desele afirmații făcute de mine in ultimul an și anume că, România, în 5-6 ani va ajunge economic din urmă alte țări cu pretenții și știți desele îndemnuri făcute către cei din diaspora, de a vă întoarce acasă. Nu, nu am făcut proorocii, am spus doar o deducție personală. Să fie acesta acel moment de turnură? Nu știu, dar mă rog ca Dumnezeu să controleze toate lucrurile.
Este bine că se cutremură scaunele celor ce ne conduc, sau cred că ne conduc. Este bine că vor pica capete. Este bine că se va curăța măcar puțin scena politică, dar este imperios necesar ca fiecare român să se schimbe. Este recomandat ca să renunțăm la a mai face pact cu păcatul. La a fura, da șpagă, minți, ocoli proceduri legislative. Din păcate, chiar dacă s-ar schimba toată conducerea țării, tot nu am rezolva nimic dacă nu ne schimbăm fiecare din noi, îi contaminăm și pe cei ce or să vină. E nevoie ca eu și tu, mai presus de teama de autorități sau de respectul pe care îl acordăm acestora, să ne temem de Dumnezeu și să trăim cinstit. Asta ar aduce cel mai mare bine societății noastre. Știu, acum Dumnezeu e scos aproape total din situație. Actualele proteste au și componentă asta anti-biserică, dar credința e în inimă, nu e o clădire, un nume, un brand. Respectul față de Dumnezeu, alegerea să ascultăm și să ne supunem lui Dumnezeu, nu e condiționată de o religie, de o instituție, de un lider. Ea e condiționată doar de cunoaşterea lui Dumnezeu.
Aşadar, e mare revoltă în țară și aceasta nu se termină azi. Hai să ne revoltăm și noi față de păcatul din viața noastră, față de credința oarbă în lideri religioși sau instituții bisericești, să punem mâna pe Scriptură și să Îl descoperim pe Dumnezeu iar aceasta va avea ca efect curățirea inimii. Biserica să devină doar acel loc unde oameni cu aceeași viziune, aceleași scopuri și același Dumnezeu se unesc să aibă părtășie și să arate o dragoste ca a Sa.
Cineva zilele acestea, îndemna la o cercetare a liderilor religioși cu această ocazie. Nu ar fi rău, dar nu avem încă în niciunul din cultele religioase din România, curajul pe care îl au oamenii care au ieșit în stradă. Din păcate comoditatea și lipsa de dedicare totală și responsabilă lui Dumnezeu, ne face oarecum dependenți de liderii religioși actuali. Noi ne-am construit religia noastră, pe ce au ei in cap, pe ce ne spun ei, în loc să investim în credința și relația personală cu Dumnezeu. Depindem prea mult de acei lideri, acei guru religioși și nu am avea nici curajul nici forța să ne scuturăm. Ar însemna să ne luăm noi responsabilități și asta ne este incomod. Lenea spirituală e o boală grea și condamnă oamenii la robie. De aceea am scris despre faptul că „ești în biserica în care meriți sa fii”
În vremuri tulburi ca acestea trebuie să avem mult discernământ, să acționăm din convingere personală gândită bine și nu pe efectul de turmă. Trebuie să decidem fiecare în dreptul nostru și așa să acționăm. Trebuie să ne revoltăm fiecare din noi în privința păcatului personal, al celui din administrație și a oricărei fărădelegi, urând păcatul și iubind oamenii. Doamne, ajută România. Niciunul din noi, cetățenii ei nu merităm, dar în mila Ta, tu poți da biruință. Ajută fiecăruia din noi să se schimbe și să te respecte pe Tine.
Foto: Mediafax Andreea Aalexandru
Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.
Abonare
Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare
Mulțumesc de înscriere.
Ceva nu a mers.