Cât de periculos e un părinte?

Extrem de periculos în optica unor „instituții de protecție a copilului”. Așa de periculos încât să aibă loc sub supraveghere întâlnirea. Așa de periculos încât la pușcărie dacă vizitezi un deținut ai intimitate, dar dacă îți vizitezi copilul răpit, nu ai voie neînsoțit la acea întâlnire. Așa de periculos încât e nevoie de cereri, programări și exigență maximă. Da, un părinte e periculos.

Pericolul mare e să dea iubire copiilor lui. Pericolul mare e să nu cumva să își ceară iertare dacă a greșit. Pericolul mare e să nu cumva să ofere îmbrățișare, să nu zică că îi este dor. Da, e periculos un părinte față de copii lui. Pericolul normalității, al afectivității, al loialității, al pocăinței.

Așa, păziții bine ca nu cumva să „pună viața copiilor în pericol” să nu cumva să sudeze relația, să nu cumva să aibă sentimente părintești. Păziți ca nici o urmă de umanitate să nu se înfiripe, nici o urmă din acele sentimente divine puse în părinți.

Sunt trist… pușcăriașii, criminalii, violatorii și hoții au mai multe drepturi decât părinții.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Un comentariu la „Cât de periculos e un părinte?”

  1. Da, pana si detinutele cu noua nascuti din penitenciarele din Romania au dreptul sa stea in celula cu bebelusul lor si sa il alapteze!

    Răspunde

Lasă un comentariu