Femeia supusă

Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri ca Domnului; căci bărbatul este capul nevestei, după cum şi Hristos este capul Bisericii, El, mântuitorul trupului. Şi după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot aşa şi nevestele să fie supuse bărbaţilor lor în toate lucrurile. Efeseni 5:22  – 24

Un aspect care sigur stârnește ori indignare, ori ironii, ori supărare sau măcar o stare de lehamite. Nevasta supusă soțului. O privire scurtă către Biblie ne lămurește repede de tot cu privire la acest aspect. Nu e un singur pasaj, nu e un singur exemplu, sunt multe și loc de întors nu prea este.

Foarte multe femei nu sunt de acord cu supunerea și firește le înțeleg. Ce domnule ce are bărbatul în plus? E mai capabil? E mai deștept? Muncește mai mult? E mai puternic sau pe ce criteriu se face ordinea asta? Și tre să recunosc că întrebările lor sunt juste. Același fel de întrebari doar că în varianta lor „evlavioasă” sau „religioasă” își pun și femeile creștine.

Chiar așa, ce are bărbatul în plus? Fizic știm ce are în plus și se face mare caz și ironie dar și femeile au ceva mai apreciat în plus deci argumentul cade. E mai capabil? De cele mai multe ori nu din păcate, feminismul a făcut din bărbați legume. E mai deștept? Ultimele studii arată că balanța este echilibrată și femeile intra în avantaj pentru că pot face mai multe activități deodata. Muncește mai mult? Nu cred. Pai o femeie cu serviciu care trage 8-10 ore apoi face temele cu copiii, mancarea, curatenia si îl rezolvă și pe soț în seara aia e o adevărată „maratonistă”. E mai puternic? La mușchi da, însa la a manipula lucrurile în nici un caz. Aproape de fiecare data în spatele marilor comploturi sau miscări politice a stat și câte o femeie foarte isteață și șireată.

De ce domnule atunci să fim supuse? Că așa vrea bărbatu? Că îi place lui să fie stăpân?…..

Îmi pare rău să văd o asemenea realitate. Îmi pare rău că bărbații s-au lăsat aduși în starea asta de curentele feministe. Îmi pare rău că bărbații nu mai sunt bărbați și femeile nu mai sunt femei și această schimbare de poziție afectează foarte tare nu doar societatea ci și biserica dar mai ales familia.

FeminismFemininsmul a fost și este alături de homosexualitate unul dintre cei mai mari dușmai ai instituției căsătoriei. De când a fost gândit el a avut sarcina să strice familia, să o distrugă. A schimbat gândirea femeilor care odată convinse au schimbat gândirea bărbaților transformându-i în păpuși ușor manevrabile apoi întreaga societate s-a schimbat și dominoul continuă să dărâme multe principii sănătoase. Daca vreti există înregistrări audio din 1969 cand a fost planificat, v-ați îngrozi să vedeți ce a fost planificat și cu câtă exactitate s-a împlinit ce aveau ei de gând atunci.

 “Valorile” promovate de feminism (editate dupa varianta lui Lovendal)

1) Bărbaţii nu mai pot fi de încredere. Toţi sunt văzuţi ca fiind “şobolani necredincioşi”, “monştri care abuzează” şi “ticăloşi mincinoşi”. Femeile, în schimb, trebuie să câştige lupta cu bărbaţii, aceşti “sălbatici din peşteri” ce vor să păstreze femeile doar pentru ei, la locul lor.

2) Femeile sunt “victime” ale societăţii. Mass-media trimite un mesaj foarte limpede: “întrucât noi suntem femei, noi rămânem victime în vieţile noastre private, la servici, în societate”. Astfel, femeile experimentează un sentiment de nedreptate, iar de la nedreptate până la “rebeliune” nu e o distanţă atât de mare. Aceeaşi tactică a fost folosită în a-i manipula pe evrei, negri, muncitori şi pe homosexuali.

3) Femeile trebuie să fie egoiste. Eliberarea şi narcisismul s-au unit. O femeie atrasă de feminism îşi va petrece timpul
liber pentru ea însăşi, singură sau poate cu una din prietenele ei cele mai bune, dar categoric fără bărbat sau copii. O mulţime de articole din reviste promovează această atitudine, care ar fi una “naturală şi sănătoasă”.

4) Sexul nu e rezervat pentru dragoste şi căsătorie. În multe din reviste de monden ca “Glamour” sau “Cosmopolitan”
le îndeamnă pe fete să aibă cât mai multe relaţii sexuale cu cât mai mulţi bărbaţi pentru “experienţă”, să “şi-o pună” chiar de la prima întâlnire şi să fie leoaice în pat. Nu se discută de iubire adevărată, căsătorie sau familie. Asemenea femei niciodată nu vor avea încredere în bărbaţi, pentru a-i înconjura cu multă iubire.

5) Împlinirea femeii este la nivelul carierei şi nu la nivelul iubirii sau a familiei. Feminismul spune că femeia trebuie să fie obsedată de carieră, cu preţul neglijării iubirii sau familiei. Această atitudine nu este una bună şi aici nu susţin ideea că femeile n-ar trebui să aibă o slujbă şi să stea acasă. Pur şi simplu, trebuie să existe un echilibru între carieră, familie şi iubire, niciuna dintre ele netrebuind să fie neglijată în dauna celeilalte.

Respectând aceste principii mai sus menţionate, femeile pot deveni “schizofrenice” în încercarea de a le concilia cu instinctele lor naturale. Astfel, se va produce o ruptură care înseamnă familii destrămate şi copii crescuţi doar de un singur părinte. Acelaşi lucru ca şi feminismul promovează şi reviste ca “Playboy” sau “Hustler”, numai că mesajul e adresat bărbaţilor: nu trebuie să vă însuraţi pentru a avea sex. Căsătoria şi copiii sunt plictisitori.

E un război demonic e vorba despre răsturnarea a ceea ce Dumnezeu a instaurat și a cerut. Am fost manipulați cu toții și femeile și bărbații, am fost înșelați. Satan are dorința asta arzătoare pentru care luptă din răsputeri ca să răstoarne valorile lui Dumnezeu. În acest fel își duce el războiul.

Dumnezeu a lăsat principii sacre, divine pentru viața de familie și unul dintre acestea e supunerea. Nu doar femeia trebuie să fie supusă ci și bărbatul. Fiecare are o autoritate pe care e dator să o respecte. Uitați că Dumnezeu nu vorbește despre o supunere ilogică sau greu de înfăptuit ci de una plăcută, benefică. Bărbatul trebuie să iubească soția cum a iubit Hristos biserica și s-a dat pe Sine pentru ea. Ce femeie nu s-ar supune unui asemenea soț care e gata să își dea viața pentru ea dacă e nevoie? Vedeți ne aflăm într-un cerc vicios: femeia nu e supusă că bărbatul nu e bărbatul despre care vorbeste scriptura iar bărbatul nu o iubește pentru că e nesupusă. Si ne învârtim așa de secole.

Soluția este să ne oprim în loc, să cercetăm ce spune Dumnezeu despre relația din familie și să ne însușim. Să încetăm să mai privim la ce are de făcut celălalt și să ne facem fiecare partea noastră Femeia să fie supusă soțului iar soțul să fie supus lui Hristos. Soția să își iubească bărbatul iar bărbatul să își iubească soția. Doar așa putem avea fericire în familie, doar așa putem crește copii sănătoși spiritual și psihic, doar așa putem avea in viitor familii sănătoase în societate. Dumnezeu să ne ajute.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu