Căsătoria – binecuvântare sau blestem?

Iată, pun azi înaintea voastră binecuvântarea şi blestemul: binecuvântarea, dacă veţi asculta de poruncile Domnului, Dumnezeului vostru pe care vi le dau în ziua aceasta; blestemul, dacă nu veţi asculta de poruncile Domnului, Dumnezeului vostru, şi dacă vă veţi abate de la calea pe care v-o dau în ziua aceasta.  Deuteronom 11:26 – 28

De când a fost creat, omul a avut libertatea să aleagă. Acum în anul 2013 situația asta e încă valabilă, omul poate să aleagă ce să facă și ce nu. Poate să aleagă dacă ascultă de Dumnezeu sau nu. Poate să aleagă dacă trăiește viața de căsătorit după regulile lui Dumnezeu sau nu, e liber să aleagă dar în același timp trebuie să fie conștient că orice alegere are consecințe. O alegere bună va avea consecințe bune una rea va avea consecințe pe măsură.

Eu pot alege ce fel de căsnicie voi avea. Știu că multe persoane au o căsnicie eșuată și dezastruoasă „din cauza celuilalt” știu că cei care se plâng de căsnicia lor „nu au nici o vină de situația în care se află” dar eu pot alege în ce fel de relație trăiesc. Pot alege ca din căsătoria mea să fac o binecuvântare sau pot alege să fac din ea un blestem. Și binecuvântarea asta sau blestemul din căsătoria mea va afecta persoana mea, soția mea, copiii mei, biserica în care trăiesc și societatea. A arunca vina pe celălalt este un sport practicat încă de la primii oameni și se pare că tehnicile s-au perfecționat, antrenamentul în acest sport s-a imprimat în ADN parcă și devenim generație după generație tot mai buni, atât de buni încât e greu, foarte greu să mai descâlcești într-o căsătorie eșuată cine e vinovat. Asta însă nu scutește pe niciunul din soți de consecințe. Și Adam a spus: Femeia pe care mi-ai dat-o…. dar tot a trebuit să suporte consecințele. Eva a spus șarpele… și tot a trebuit să suporte consecințele.

Eu recunosc că de fiecare dată când căsătoria dintre mine și Ana nu a funcționat bine a fost în primul rând din cauza mea. Se spune că e nevoie de două persoane ca să facă o căsnicie să fie bună să fie un colț de rai, dar e nevoie de una singură ca să o facă iadul pe pământ. Nu știu cum se face că persoana care strică căsnicia de fiecare dată alta decât cea cu care stai de vorbă.

Belstemul. Cum poate fi o căsnicie blestem? Destul de ușor, nerespectarea regulilor lui Dumnezeu pentru căsătorie poate face din aceasta blestem. Ce ironie e să trăiești într-o instituție înființată de Dumnezeu pentru a fi o binecuvântare și tu să trăiești în agonie acolo, să fie iad, să fie ceartă, gelozie, alcool, violență. Ce mare nenorocire e ca din cauza egoismului să distrugi partenerul pe care Dumnezeu l-a pus alături de tine, ce mare nenorocire ca prin războiul vostru să se distrugă viitorul copiilor voștri, viitorul societății.

Cearta dintre voi, nemulțumirea, egoismul distrug partenerul vostru dar vă distrug și pe dumneavoastră, distrug liniștea de acum dar distrug copii voștri. Ne întrebăm de unde atâta simpatie pentru homosexualitate și lesbianism? Dar nu e oare din casele noastre? Ba da e de la relația dintre mine și soția mea. Băiatul meu dacă mă vede mereu în conflict cu soția, dacă mă aude denigrând-o, innegrind-o, considerând-o inutilă, un necaz, oare nu va fi tentat să încerce relația cu un alt bărbat? Ba da pentru că dacă eu și soția îi transmitem mesajul că așa nu merge, el va încerca și alte variante. Dacă fata ta vede că îți denigrezi soțul, că îl înjosești că vorbești doar negativ despre el oare nu va fi tentată să aibă relație tot cu o femeie, și să scoată din viața ei răul de care a avut parte mama? Ba da. Va încerca asta pentru că voi o trimiteți să facă asta. Vedeți blestemul? Să ne mai întrebăm de ce e homosexualitate? Să ne mai întrebăm de ce e lesbianism? De ce e transsexualitate? De ce nu mai sunt siguri tinerii de orientarea lor sexuală, de ce vor băieții să fie fete? Nu pentru că mama a vorbit mereu negativ despre tata și băiatul își declină identificarea cu acesta? De ce vor atât de multe femei să devină bărbați? Nu pentru că tata a denigrat-o pa mama și nu vrea să se identifice fiica cu ea? Ba da, ba da, ba da. Vedeți blestemul? Doamne ai milă de noi.

Binecuvântarea. Ciudat e că binecuvântarea nu o au cei care au o situație financiară bună deși credem că banii sunt cea mai frecventă cauză de ceartă dintre soți. Veți fi surprinși să știți că și cei care au bani îndeajuns tot așa se ceartă doar că ei au la dispoziție varianta ca să își trăiască eșecul căsniciei aparent mai ușor. Spunea cineva că una e să plângi afară în ploaie și alta e să plângi la volanul unei mașini scumpe. E adevărat dar căsătoriile sunt măcar tot atât de eșuate și la cei cu bani.

Binecuvântarea nu ține de situațiile materiale, ține de alegere. Îți pun înainte binecuvântarea sau blestemul spune Dumnezeu și face o sugestie: Alege binecuvântarea. Ne dă un examen și ne „șoptește” răspunsul dacă vreți. Ce mare binecuvântare e să ai pace în casă. Ce mare binecuvântare e să te întorci cu bucurie acasă la soția/soțul tău. Ce mare binecuvântare e să te poți bucura cu partenerul tău, să poți îngenunchia cu el, să te mai poți juca și îndrăgosti de el. Ce mare binecuvântare e să ai copiii sănătoși fizic dar mai ales psihic și spiritual lângă tine. Ce mare binecuvântare e să poți povesti celorlalți despre binecuvântările pe care Dumnezeu le revarsă în căsnicia ta. Ce binecuvântare e ca soția ta să te asemuiască cu Hristos. Ce mare binecuvântare este să faci din căsnicia ta un colț de cer în care nu doar tu să primești binecuvântare ci și ea și copiii voștri și oricine vă intră în casă sau vă întâlnește pe stradă. Da sunt binecuvântări care țin de alegerea noastră.

De ce să trăiești în blestem, ceartă, durere când ai la dispoziție atâta har și binecuvântare? De ce să distrugi când poți construi capodopere? De ce să nu alegi binecuvântarea? Dumnezeu a făcut căsătoria ca să oglindească relația dintre El și Fiul Său, adică să fie binecuvântată, să fie în pace, liniște, iubire. Dumnezeu vrea să ai o căsătorie frumoasă. Vrei și tu asta?

Dacă vrei asta sunt sigur că o poți avea. Schimbă-ți atitudinea față de căsătoria vostră dacă aceasta nu e bună. Alege să trăiești căsătoria după recomandările lui Dumnezeu. Poate a trecut multă vreme de când căsnicia voastră nu mai este ce trebuie să fie și nu mai ai speranțe dar vreau să îți spun că există speranțe la Dumnezeu. Dacă nu faceți față doar voi doi să rezolvați problema căsniciei voastre apelați la ajutor dar nu mai stați așa. Fiecare secundă de traire într-o căsnicie blestemată e o binecuvântare pierdută.

Dumnezeu să mă ajute și să te ajute să avem relații frumoase, să ne ajute să luăm decizii înțelepte care să atragă binecuvântare și să ne dea puteri să trăim în voia Sa.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu