Vindecarea de materialism

Pentru că zici: „Sunt bogat, m-am îmbogăţit, şi nu duc lipsă de nimic” şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol, te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur curăţit prin foc, ca să te îmbogăţeşti; şi haine albe, ca să te îmbraci cu ele, şi să nu ţi se vadă ruşinea goliciunii tale; şi doctorie pentru ochi, ca să-ţi ungi ochii, şi să vezi. Apocalipsa 3:17-18

Materialismul este o boală relativ recentă a creştinilor în forma actuală. De fapt nu este chiar recentă ci a existat întotdeauna dar nu a fost epidemică. Acum loveşte tare în creştini, mai ales în cei care nu au o relaţie bună cu Dumnezeu. Materialismul se îmbracă foarte evlavios  astăzi şi am scris despre asta aici. Se îmbracă aşa de evlavios încât creştinii îl acceptă „ba mai şi găsesc de buni” pe cei care îl practică.

Reducând la esenţe, materialismul este o focalizare pe pământ a omului, pe materie, pe aici şi nu una pe cer, pe oameni, pe Dumnezeu. Atâta vreme cât focalizăm activitatea şi viziunea noastră pentru pământ ne vom lega de ce este pe pământul acesta. Căci unde este comoara voastră acolo este şi inima voastră ne spune Scriptura. Este dacă vreţi inducerea noastră în eroare cu privire la ce este important şi ce nu este important pentru sufletul nostru. Demersul acesta este unul tot mai reuşit pentru Satan întrucât creştinii încep să se bazeze pe ceea ce au sau sunt ei.

Este ca o luare în propriile mâini a vieţii, situaţiilor din viaţă şi a destinului chiar. Ceva similar cu ceea ce se petrecea în biserica din Laodicea. Se spune despre ei că erau aşa de bogaţi că după un cutremur violent care a distrus oraşul au refuzat orice ajutor pentru reconstruire pentru că aveau resurse suficiente ca sa facă asta singuri. Cam aşa ne simţim şi noi dacă virusul materialismului ne cuprinde. Mulţi care se îmbogăţesc nu mai văd rostul lui Dumnezeu în viaţa lor. La ce ar fi bun când „Sunt bogat, m-am îmbogăţit, şi nu duc lipsă de nimic” când vezi că „omeneşte” ai în mână posibilităţile să rezolvi lucrurile?

Materialismul îmbolnăveşte mintea. Oamenii bolnavi de bani au toate şansele să nu mai gândească corect. Priviţi la bogatul căruia i-a rodit ţarina. Priviţi la biserica din Laodicea. Credeau că asta e tot, că în asta este cuprinsă toată existenţa, că aici şi acum este totul dar Dumnezeu îi confruntă pe cei din această biserică şi pe bogatul cu ţarina roditoare. Poate acum dacă nu aveţi bani veţi crede că materialismul nu vă va afecta însă poate ştie Dumnezeu mai bine de ce nu ne îngăduie unora dintre noi să ne îmbogăţim. Poate e doar Harul Său care nu vrea să ne lase să ne pierdem.

Materialismul îmbolnăveşte ochii. Ochii spirituali sunt repede năpădiţi de „cataracta” banilor. Dacă până atunci vedeai săracii constaţi că dintr-o dată aceştia devin neclari şi aproape dispar. Dacă până atunci dădeai bisericii constaţi că oricum biserica are prea mult pentru ce servicii oferă. Dacă până atunci vedeai pe cei în nevoie când ochii ţi se îmbolnăvesc ni îi mai vezi fie că circuli doar cu maşina, fie că ţi s-au schimbat cercurile în care îţi duci viaţa. Dar Dumnezeu se oferă să dea „doctorie pentru ochi” să ne ungem ochii şi să vedem. Fără doctoria de la Dumnezeu vederea noastră va fi înceţoşată, slabă şi nu vom putea vedea corect nici pe alţii dar nici pe noi.

Materialismul te dezbracă de tot. Ce ciudat, cu bani poţi şi cumperi multe dar eşti tot mai gol şi mai pustiu. Cu cât casa e mai mare cu atât goliciunea e mai mare, cu cât ai bani mai mulţi cu atât eşti iubit mai puţin chiar dacă în jurul tău roiesc oameni, cu cât eşti mai bogat afară cu atât te simţi mai gol şi mai pustiu în interior. Materialismul nu va satisface niciodată nevoiea noastră interioară de iubire şi relaţie cu Dumnezeu. Materialismul ne văduveşte de singurul necesar al sufletului nostru. Ajungem să ne pierdem viaţa muncind ca să ne cumpărăm puţină iubire şi nu vedem că iubirea desăvârşită este chiar lângă inima noastră. Noi vrem o iubire cumpărată pentru că ochii noşti nu mai pot vedea iubirea desăvârşită a lui Dumnezeu.

Materialismul poate fi vindecat doar prin investiţia în sufletul nostru. O infuzie de iubire divină şi o focalizare pe interior nu pe exterior poate vindeca omul de materialism. De fapt cauza materialismului este tocmai căutarea iubirii într-un mod greşit. Dumnezeu e ceea ce ne trebuie că să fim vindecaţi. Priviţi în interior în voi şi comunicaţi cu Dumnezeu. Asta aduce vindecarea, asta îmbogăţeşte, asta aduce frumuseţe.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Un comentariu la „Vindecarea de materialism”

  1. Am citit acest articol si mi-a placut in mare fel! Sunt american si am invatat limba romana anul trecut. Eu am aceleasi ganduri si ma bucur cand aud asa ceva. Multumesc pentru articol. Este foarte bine ca inca sunt persoane care se indraznesc sa vorbeasca despre ceva pe care nu vor majoritatea oamenilor sa il auda.

    Răspunde

Lasă un comentariu