Minunile lui Dumnezeu pentru mine – II

Am scris ieri despre două feluri de minuni făcute de Dumnezeu în viața mea, unele complet supranaturale, alta fiind cea a salvării și transformării mele. Astăzi vreau să scriu despre alte două tipuri de minuni ale lui Dumnezeu, pe care le-am trăit sau le trăiesc încă în viața mea și nu îmi explic cum se pot realiza, pentru că omenește nu prea e posibil.

Minuni făcute prin alţi oameni pentru şi în mine.

În viața mea, de când trăiesc am întâlnit mulți oameni. Fiecare dintre ei m-a transformat într-un fel sau în altul, unii prin răutatea lor, alții prin bunătatea lor, alții prin indiferența lor. Dar au fost și sunt unii oameni care au făcut efectiv minuni în viața mea, oameni care îmi pare că sunt mai mult decât oameni, sunt o combinație între îngeri și oameni. Nu sunt mulți din aceștia, dar am cunoscut și unii din ei mai zboară încă prin viața mea și tot ce ating transformă în miracol.

Cel mai elocvent exemplu este cel al Anei, soția mea. După ce ne-am căsătorit, pentru mine a urmat o perioadă cruntă de boală și suferință de vreo 3 ani. Și cum suferința vine la braț cu lipsa, că omul bolnav nu mai poate munci s-au așezat cucoanele astea două în casă la noi la bârfă și nu se mai dădeau dusului. Stăteam cu săptămânile la orizontală, uneori agonizând și ea, Ana, era mereu lângă pat când deschideam ochii. Indiferent că era zi sau noapte, fără ca eu să îi cer asta, ea era acolo. Nu știu ce era în inima ei de tânără soție, ce zbateri imense erau că se căsătorise și își ratase viața, că va rămâne văduvă la un moment dat etc, dar știu că mi-a arătat o dragoste din altă lume, o dragoste, dedicare și pasiune care nu sunt omenești, ci divine. Și acum., când scriu, tot așa a rămas ființa asta. O luptătoare de oțel care în același timp poate fi atât de fragilă încât mi-e frică să o ating. O combinație nemaiîntâlnită de dragoste, iubire, pasiune, dedicare, responsabilitate, emoții, încăpățânare, perseverență și multe alte calități care o fac unică. Cuvintele îmi sunt puține să descriu asta.

Mai sunt persoane despre care pot spune astăzi că fac minuni în viața mea. Care arată o dragoste neomenească, neînţeleasă de mine. Persoane cărora nu le pot mulțumi îndeajuns, indiferent ce cuvinte sau gesturi aș face, persoane care mă uimesc prin bunătatea lor, aproape în fiecare zi.

Astea sunt mari minuni făcute de Dumnezeu în viața mea și care mă determină și mă provoacă să fiu și eu o minune în viața altora. Mă bucură când aud oameni în telefon care zic: „Domnule, ai făcut o minune, ne-am împăcat”, sau: „Domnule, mă simt mult mai bine după ce am discutat” și alte și alte declarații. Dumnezeu ne cheamă să facem minuni în viața semenilor noștri, în numele și prin puterea Lui. Iubind oamenii cu o dragoste ca a lui Hristos, aceștia vor vedea minuni în viața lor, făcând faptele lui Hristos, având gândurile lui Hristos, vom fi adevărate minuni pentru oamenii care ne înconjoară.

Micile minuni „normale”.

Da, asta e o altă categorie de minuni pe care le trăiesc și sigur sunt opera lui Dumnezeu. Mă refer aici la acele lucruri pe care le considerăm minuni, de obicei când le pierdem, cum ar fi sănătatea, pacea, liniștea, serviciul, puterea, luciditatea, iubirea, partenerul de viață, copiii, părinții, frații, prietenii etc. Aspecte care fac parte din viața noastră dar pe care le credem implicite, normale, naturale dar ele în realitate sunt adevărate minuni.

Poate nu stăm prea des să ne gândim la minunea de a vedea, dar realizăm cât de minunat este doar după o conjunctivită puternică. Poate nu stăm să medităm la minunea de a avea de muncă și putere de muncă, dar după o boală care te trimite acasă sau în spital realizăm adevărul. Poate nu prețuim și nu vedem o minune în pace și libertate, dar cum vine vestea unui război cum ni se schimbă părerea. Poate nu vedem minuni în oamenii de lângă noi fie ei copii, părinți, rude, frați etc dar cum pleacă câte unul, cum realizăm ce om deosebit a fost. Poate nu credem că e ceva grozav să mirosim o floare, dar dacă nasul se înfundă nu ne simțim bine deloc.

Toate acestea dar și multe altele sunt micile minuni “normale” pentru noi dar extraordinar de valoroase dacă ne-ar lipsi.

Tu, ce fel de minuni poți vedea în viața ta? Poți vedea cum Dumnezeu face minuni? Mai poți spune că ție nu ți se întâmplă? Dar tu? Nu ai vrea să fii minunea din viața altora?

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

3 comentarii la „Minunile lui Dumnezeu pentru mine – II”

  1. interesant tare…. separam mesajele care ne plac de cele care nu ne plac si le lasam numai pe alea care ne plac…. asta da impartialitate…. de la un blog crestin ma asteptam la cu totul si cu totul altceva.. dar se pare ca unora le plac laudatorii!!! imi pare f rau ca trebuie sa spun asta tocmai aici… dar poate ca ti-ai dat seama, urmaresc acest blog insa .. cred ca trebuie sa renunt

    Răspunde
  2. Sper ca te-ai convins acum, dupa ce ti-am trimis dovezile, ca nu am sters nici un comentariu desi imi rezerv dreptul sa o fac cand doresc. Unele cuvinte dor dar Dumnzeu vindeca orice rana.

    Răspunde

Lasă un comentariu