Salvează-ţi căsnicia (11) – În concluzie – Se poate

Când sunt întrebat de cuplurile consiliate dacă este posibil să îşi salveze căsnicia răspunsul meu este „Da” fără ezitare şi nu răspund aşa dintr-un exces de zel sau dintr-o dorinţă de a încuraja persoana sau cuplul respectiv ci din convingerea că orice relaţie de căsnicie aflată în turbulenţe sau orice relaţie de căsnicie distrusă poate fi salvată dacă măcar unul din soţi vrea să lupte pentru salvarea ei şi dacă acea persoană este gata să adopte „tehnica” biblică pentru aceasta.

Problema cea mai mare nu este dacă se poate ci dacă se vrea. Desigur că odată ajunşi în astfel de probleme unii soţi spun că au făcut tot ce se putea face, din dorinţa de a fi absolviţi de alte eforturi aşa de dureroase, şi înţeleg dorinţa lor de a renunţa, omeneşte e inuman să faci un asemenea demers. Asta nu înseamnă însă că nu se mai poate face nimic, asta nu înseamnă că nu mai există nici o soluţie, asta ar putea însemna doar că e pregătită acea persoană să vadă puterea lui Dumnezeu.

Singura cale corectă şi validă pe care o au la dispoziţie oamenii care vor repararea relaţiei lor este bazată pe Cuvântul lui Dumnezeu şi implicit pe harul Său. Când ai făcut tot ce era posibil omeneşte şi nu ai reuşit decât să aduni mai multă amărăciune şi frustrare, când eşti extenuat de atâta dezamăgire, umilinţă şi efort Biblia ne spune că întruneşti condiţiile pentru ca puterea lui Dumnezeu să fie desăvârşită în viaţa ta şi pentru ca Dumnezeu să fie lăsat să lucreze după principiile sale pentru repararea acelei relaţii.

De aceea am scris această serie de articole bazată după cum am spus pe cartea lui Ed. WHEAT „Viaţa de dragoste” pentru că militez şi cred că orice relaţie frântă poate fi îngrijită să se vindece dar şi pentru a arăta cât de avantajos este să menţii relaţia pentru a fi scutit de efortul, chinul şi durerea prin care trec cei cu relaţiile frânte.

Pentru cei interesaţi pun aici un sumar al seriei şi vă doresc mult har în încercarea voastră de a repara relaţia sau în dorinţa voastră de a o menţine vie. Se ştie că e mult mai uşor să previi decât să tratezi.

Poate eşti descurajat/descurajată. Poate eşti la pământ. Poate ai încercat tot ce se putea pentru repararea relaţiei şi te-ai săturat de toate. Astăzi vreau să îţi spun că Dumnezeu prin harul Său îţi vine în ajutor. Bazându-te pe harul Său şi aruncându-te în braţele Sale vei dobândi şi liniştea necesară şi luciditate şi putere de luptă şi mai ales succesul pe care l-ai aşteptat atât de mult în acest proces. Dumnezeu să dea izbândă!

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu