Promisiuni în care te poţi încrede

La polul opus faţă de discuţia de ieri, astăzi discutăm despre promisiuni pe care le putem crede,  ar fi bine să le credem, deoarece sunt probate şi validate de împlinirile anterioare dar şi pentru că Cel ce promite este demn de încredere.

Pe Dumnezeu îl găsim în scriptură numit ca Cel care Duce la bun sfârşit ce a promis, ce a început. Cel care este Începutul şi Sfârşitul, Alfa și Omega. Cel prin care stau în ființă toate lucrurile. Mai găsim scris că în El nu este nici o intenție de schimbare sau răzgândire (Iacov 1:17) și că El este același ieri și azi și în veac. Psalmul 89:34 spune Nu-Mi voi călca legământul şi nu voi schimba ce a ieşit de pe buzele Mele. Iar Iosua provoacă pe cei din poporul Israel să analizeze promisiunile lui Dumnezeu şi să verifice împlinirea promisiunilor Lui în Iosua 23:14  Iată că astăzi eu mă duc pe calea pe care merge tot ce este pământesc. Recunoaşteţi, deci, din toată inima voastră şi din tot sufletul vostru, că nici unul din toate cuvintele bune, rostite asupra voastră de Domnul, Dumnezeul vostru, n-a rămas neîmplinit; toate vi s-au împlinit, nici unul n-a rămas neîmplinit.” Iar Isaia spune tot despre promisiunile sau Cuvintele lui Dumnezeu adevărul iese din gura Mea şi cuvântul Meu nu va fi luat înapoi.

Mai mult îl găsim făcând promisiuni și împlinind promisiuni. Mă duce gândul la promisiunea curcubeului (Gen 9:13) care se împlinește. Promisiunea că pământul nu va mai suferi o calamitate ca cea din timpul lui Noe care până acum e validă. La zecile sau sutele de promisiuni față de poporul Israel care au fost împlinite.

Promisiunea de viață lungă celor care ascultă de poruncile Lui (Deut 40:4) care e confirmată și de specialiștii seculari. Oamenii care au credință și trăiesc după poruncile lui Dumnezeu sunt mai sănătoși, au speranță de viață mai mare și sunt mai fericiți. Promisiunea de viață lungă celor care își cinstesc părinții este iarăși validă și confirmată. Dau doar un exemplu aici destul de clar. Un tânăr care nu cinstește părinții deci nu ascultă de sfatul lor este condamnat să facă aceleași greșeli ca părinții săi sau unele mai rele, este condamnat să sfârșească tragic în accidente sau incidente nefericite. Şi sunt sute de cazuri în care părinții au sfătuit pe copii să nu se ducă într-un anumit loc și neascultarea i-a costat viața. Promisiunea aceasta ca și celelalte are o componentă logică, promisiunile nu sunt date ca să ne împovăreze, să ne apese, să ne înrobească ci sunt date ca să ne binecuvinteze cu viață lungă.

Promisiunile lui Dumnezeu pentru oameni sunt multe și binecuvântate și fiecare om cu respect de Dumnezeu poate confirma cum s-au împlinit promisiunile Lui, nespus de mari și scumpe în viața sa. Eu sunt unul din martorii împlinirii promisiunilor Sale în viața mea. Am experimentat și experimentez însoțirea Sa în viața mea. Am primit acel Mângâietor promis de El la înălțare, am fost ridicat când am căzut, am fost spălat de păcatele mele după promisiunea Sa și văd mereu împlinindu-se promisiunile Sale în viața mea.

De departe însă, cea mai mare promisiune pe care o aștept împlinită pentru că nu i-a venit vremea încă, este revenirea Sa pentru a își lua aleșii Acasă. Asta e cea mai mare promisiune de care sunt încredințat și pe care o aștept cu emoție și bucurie. Momentul promis de El și relatat de Ioan (14:1-3) şi confirmat de îngeri în FA 1:10-11 este ceea ce fiecare credincios așteaptă. Aceasta da promisiune.

El promite o ”luare acasă” a celor care au făcut legământ cu Isus, promite o viață veșnică fără durere, chin, lacrimi, suferință și mai ales fără păcat. Probabil cei care luptați cu păcatul mult realizați bine că eliberarea de firea păcătoasă este cea mai mare eliberare de care avem nevoie. Să nu mai trebuiască să te lupți este fantastic. Va fi în sfârșit pace și momentul acela, promisiunea aceea este una care aduce bucurie și putere în actuala luptă.

Da, Dumnezeu respectă promisiunile pe care le face. Da, Dumnezeu este Da și Amin. Da, Dumnezeu este demn de încredere pentru că promisiunile Lui se împlinesc și există dovezi pentru asta. Oamenii, organizaţiile, sistemele, societățile, partidele și tot ce este omenesc ne pot minți în schimb Cel ce este Adevărul este și credincios promisiunilor făcute. Eu am toată încrederea în El.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu