Reţetă miraculoasă

„Nu vă supăraţi, vreau să vă întreb ceva. Se poate?” Da, „Am auzit că din bloguri se pot câştiga bani. Cam după cât timp încep să vină bănuţii şi cât?” Asta a fost întrebarea unui domn tinerel săptămânile trecute care căuta o metodă miraculoasă de a face bani mulţi cu efort minim sau deloc. La consiliere am parte de întrebări pentru reţete miraculoase adesea. Cum să fac să scap de timiditate repede şi fără eforturi? Cum să repar relaţia  fără să renunţ la punctul meu de vedere? Cum să obţin intimitate fără atâta pregătire şi preludiu? Cum să evoluez spiritual şi să capăt daruri mai repede? Şi multe alte întrebări de acest gen.

Pentru că trăim într-o epocă a „instant-ului” am vrea ca nu doar floricelele de porumb să se facă la microunde ci şi fericirea, succesul, sănătatea, evoluţia, maturizarea şi alte aspecte ale vieţii şi cu predilecţie dragostea şi banii. Ei bine, oricât s-a automatizat şi accelerat viaţa unele aspecte ale ei vor trebui trăite şi rezolvate natural, la viteză normală. Nu tot poate fi pus la microunde. Nici măcar pisica udă nu poate fi uscată mai repede acolo.

Ne grăbim tare, dar spre ce? La ce alergăm aşa grăbiţi de vrem ca toate lucrurile să se rezolve instant? Sau… este un avantaj viteza în toate aspectele vieţii? De fapt, cred că întotdeauna ar trebui să punem în balanţă viteza cu alte aspecte ale vieţii. De exemplu, putem merge cu maşinile la viteze din ce în ce mai mari, avantajul este că putem ajunge mai repede la destinaţie. Dezavantajul e că nu mai avem timp să vedem frumuseţea care ne înconjoară. Trecem prin zone superbe care ne-ar putea încărca cu bucurie sufletele, străpungem ca săgeata peisaje superbe care dacă le-am admira în linişte ne-ar energiza, dar pentru că trecem ca săgeata prin ele nu au un efect în viaţa noastră. Toate au avantaje şi dezavantaje.

Oricum, un lucru parcă e tot mai evident cu privire la cele spuse la început. Am vrea ca să obţinem profit, avantaj, câştig maxim cu efort minim sau deloc. Fenomenul acesta este tot mai răspândit şi copiii noştri cresc cu această convingere pe care media de azi o plantează în mintea lor şi pt care noi ca părinţi nu facem nimic să o corectăm.

Reţetele miraculoase sunt din ce în ce mai căutate pe internet. Articolele care încep cu „Reţetă miraculoasă…”, „Metodă miraculoasă…”, „Plantă miraculoasă…”, „Metodă inedită…”, „Descoperire miraculoasă…” şi altele sunt citite si împrăştiate de mii de ori prin reţelele de socializare. Nimeni nu mai vrea metode normale, care implică muncă şi timp. Toţi am vrea ca schimbările să apară instant. Spre ce oare ne grăbim?

viteza in viataUn lucru îmi este sigur în mijlocul acestor întrebări. Unele lucruri nu se împacă cu viteza. Nimic din ce este accelerat puternic, nenatural nu e sănătos. Undeva are dezavantaje majore. Mulţi oameni ar dori să se îmbogăţească peste noapte şi unii calcă principii pentru asta dar nu e benefic deloc. Cei ce doresc dragostea şi grăbesc lucrurile e posibil să plătească factura tot restul vieţii. Cei ce se oferă „să îl ajute pe Dumnezeu” cum a făcut Avraam când a făcut copilul cu Agar îşi îngreunează şi viaţa lor şi a generaţiilor viitoare. Cei care vor super daruri spirituale şi stăruiesc până la disperare, deşi nu lucrează cu ele în vederea slujirii altora, vor fi striviţi sub greutatea cu care se încarcă. David a încercat la insistenţele lui Saul armura sa, dar a trebuit să renunţe pentru că nu era făcut pentru acea armură. El trebuia să se mişte repede şi cu agilitate deşi poate copilul acela cu păr bălai ar fi putut ace poze faine în armură de comandant de armate şi dădea tare bine pe facebook.

Dragilor, să privim în vieţile noastre şi să ne acceptăm natura. Suntem oameni şi suntem făcuţi să funcţionăm „natural” ritmul nostru a fost stabilit de Creatorul şi orice accelerare a sa ne costă mult mai mult decât estimăm. Îmbogăţirile peste noapte, succesul rapid, faima construită pe inginerii, dragostea instant şi orice lucru grăbit este în dezavantajul nostru. Este corect să căutăm eficienţa, adică să nu călcăm de două ori într-un loc, dar de aici şi până la folosirea instant-ului în toate capitolele vieţii este cale lungă. Şi ca să răspund la întrebarea iniţială. Se pot câştiga bani din bloguri dar trebuie muncă. Trebuie să faci blogging pentru bani şi să munceşti mult. Eu nu fac blogging pentru bani. Am reclamă în blog dar din banii adunaţi nu plătesc nici costurile de găzduire. Cât despre miracole… nu sunt. Orice ban trebuie câştigat fie prin muncă fie prin inginerii care ţin de hoţii. E alegerea fiecăruia.

Nu uitaţi, trăiţi natural, lăsaţi viaţa să curgă frumos, nu o zoriţi şi veţi vedea că vă oferă surprize pe care viteza niciodată nu le va putea da. Succes la trăit!

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Un comentariu la „Reţetă miraculoasă”

Lasă un comentariu