666 – 6 februarie la ora 6

Da, uite că se suprapun. Acum e ora 6 februarie și ceasul meu arată ora 6, deja nu e în regulă, m-am trezit târziu azi pentru a scrie postul cu numărul 666 de pe blog-ul meu. Necurată treabă s-ar zice, Dar uite că profit de ”coincidenţa” asta pentru a scrie câteva lucruri despre 666, care îngrozește lumea. Aaaa, și ca să nu uit, aseară la înregistrarea emisiunii ”Discuții la masa rotundă”, vorbeam despre avansul tehnologiei și tot la 666 am ajuns, puteți asculta emisiunea pe Radio Samariteanul azi la ora 20:00. Oare să o pun și la 6?

Ce este adevărat și ce este produsul minților speriate, din toată povestea numărului 666, că a ajuns o poveste de la realitatea Scripturii. Oamenii devin super conspiraționiști, înfierează orice cip, card, act de identitate, dispozitiv mai performant și zvonuri pe tema asta apar ”cu duiumul”. Mereu primesc știri despre cipuri, mereu e cineva alarmat de cardul de sănătate sau alte acte. Ce să credem despre numărul acesta, pentru a fi echilibrați si nu paranoici. Ce să știm pentru a fi înțelepți și pentru a nu fi duși încoace și încolo de tot felul de zvonuri. Oare nu picăm cu sensibilitatea noastră, în extrema cealaltă a vremii sfârșitului ”Uite-l aici, uite-l acolo?”

Tehnologia a evoluat foarte mult în ultimii ani. Odată cu ea și metodele de control și centralizare a controlului populației. E clar că, pe lângă multele beneficii ale tehnologiei, unul din scopurile ei este tocmai acela de a controla populația și de a ști tot ce se poate despre oameni. Cred că tehnologia actuală va servi celui care se va instaura ca domn al acestui pământ la vremea sfârșitului. Toate aceste lucruri: carduri, cipuri, dispozitive, implanturi pregătesc calea celui care va domni pentru o vreme pe pământ. Înseamnă oare pentru aceasta că eu nu trebuie să mai folosesc tehnologia?

Din cauză că o seringă poate injecta și droguri, eu sunt îndreptățit să refuz orice injecție? Din cauză că un cuțit poate produce moartea cuiva, înseamnă că nu mai folosesc așa ceva în casă? Sunt îndreptățit să refuz tehnologia pentru că ea va fi folosită de anitiCrist la vremea instalării sale? Fiecare ar trebui să medităm bine la asta.

Este numărul 666 un motiv de isterie generală? Este un motiv de a ne îngrozi și înspăimânta? Este 666 un motiv temeinic de frică? Sau ceva Scriptural, ceva lăsat ca un calendar de către Dumnezeu, care ar trebui să ne fie de folos, devine din reper, țintă? Cât de mult trebuie să ne focalizăm pe acest 666 și cât de mult trebuie să avem privirea ațintită la ”Țintă”? Trebuie să ne temem și să ne întristăm de baliza întâlnită pe traseu sau trebuie să ne bucurăm că ea prevestește că portul e aproape și că suntem pe traseul corect?

Mulți și-au stors creierii să ”descifreze” numărul 666. Au apărut sute bune de variante cu el. Cred că suntem oricum departe de o interpretare corectă. Cred, așa cum discutam cu Neluțu aseară, că noi ne uităm la o componentă economico-financiară, dar el poate avea multe alte valențe. Cred că înțelegerea acestui număr nu este esențială parcursului vieții noastre de credință. Uneori semănăm cu oamenii de pe un vapor, care călătoresc de multă vreme pe mare și aproape de port, se opresc să înțeleagă cum e făcută baliza de pe dreapta traseului lor și se încăpățânează să îi dea de capăt.

Pe de altă parte, noi ne așteptăm ca semnul fiarei să fie aplicat întregului pământ deodată… cel puțin deocamdată, chiar dacă cipuri s-ar putea produce atâtea, nu e posibilă infrastructura necesară. Ne așteptăm ca să fie o ”cipare” universală, dar poate ea vine progresiv. Ne așteptăm ca sfârșitul să fie neapărat cum zic ai noștri, dar cred că cei mai surprinși de finalul pământului vor fi escatologii.

Nu înțelegeți greşit, nu spun că nu sunt lucruri importante. Spun doar că nu sunt lucruri care ar trebui să ne focalizeze atenția. Asemenea lucruri, de fapt focalizarea pe ele, ne pot răpi bucuria, ne pot răpi pacea, ne pot răpi liniștea care sunt foarte prețioase. Ținta noastră nu e necazul cel mare, nu e ciparea. Ținta noastră e cerul. Acolo trebuie să avem privirea și gândurile ațintite și așa vom putea face față provocărilor ivite pe traseu. Cred că însemnarea celor de pe pământ nu va fi făcută ”fără știre” ci va fi o alegere conștientă, o închinare conștientă la fiară.

Așa că, în acest ”malefic” post pe blog cu numărul 666 vă provoc: ”Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus.”

In final iata cateva calculații omenești cu 666, unele amuzante:

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

4 comentarii la „666 – 6 februarie la ora 6”

 1. sunteti niste oameni spalati pe creier si nu realizati asta . multi va rugati la prieteni imaginari inloc sa faceti ceva chiar util . daca ai sti cati oameni nevinovati si cati copii mor/sufera zilnic – cenzurat– religie si te-ai duce dracu sa ajuti cum poti din vointa proprie , fara sa-l implici pe ‘dumnezeu’ care daca prin absurd chiar exista cred ca se uita la noi si se pisa pe el de ras .

  Răspunde
  • Ei, vezi tu Tomas… om fi spălați pe creier dar tu tare nespălat pari a fi la gură și în inimă. Apropo, tu faci ceva pentru cei care mor și suferă zilnic? Sau știi tu că noi nu facem nimic? Vezi, e ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune. Se vede în tine o frământare și o înverșunare care răzbate până afară. Din patima cu care scrii, tu nu ai cu noi o problemă, ci cu Dumnezeu.

   Până una alta, Dumnezeu încă mai poate spăla de păcate, și nu doar creierul ci întreaga ființă. Eu mă consider binecuvântat să am mintea spălată și înnoită de Dumnezeu. Nu e o insultă pentru mine ci poate un compliment. De asta avem nevoie de Dumnezeu pentru că pornirile inimilor noastre sunt în fiecare zi spre rău. Ca să avem capacitatea să facem binele avem nevoie de Dumnezeu.

   Serios, fără ironie sau sarcasm, ai nevoie de Dumnezeu și înverșunarea comentariului tău denotă asta. Sper să îl întâlnești și să te elibereze.

   Răspunde

Lasă un comentariu