Taxator la poarta raiului

De-a lungul istoriei religia a fost un motiv serios de ceartă, conflicte, ură, crime, războaie și alte acțiuni negative duse în numele religiei. Creștinismul nu a făcut excepție, ci s-a încadrat în același trend. Totul este pentru că unii oameni se cred autorizați să împartă după concepțiile lor, sau după modul lor de înțelegere, Sângele Mântuitorului, care este singura cale de acces în ceruri. Așa că, marii lideri religioși afirmă sus și tare că, la ei este cea mai perfectă combinație de acces în ceruri. De aici până la vărsare de sânge în numele credinței, nu a fost mult.

Din păcate și în zilele noastre situația e tot cam așa. Ce s-a schimbat totuși, este legislația și obligația supunerii față de legi omenești, pentru că dacă nu ar fi asta, cred că s-ar face și azi multe crime ”în numele Domnului”. Știu persoane, conversez cu persoane care nu s-ar gândi de două ori înainte de a te ucide în numele religiei, dacă ar avea voie. Până una alta, se mulțumesc să ucidă cu vorba. Astfel aud credincioși dorind moartea sau schilodirea celor ce nu cred ca ei, aud credincioși dorind pierzarea veșnică a dușmanilor lor, aud credincioși dorind condamnarea eternă a unor păcătoși față de care ei au antipatii mai mari sau repulsie. Recent cineva mi-a spus: ”Mă, dacă va fi vreun fost homosexual mântuit în cer, eu fac cerere să mă duc în iad”, dar persoana e fostă practicantă a curviei și curvia este în opinia sa ”acceptabilă”, în comparaţie cu homosexualitatea.

Uite așa, unii din noi alegem să ne postăm taxatori la poarta raiului. Fără să ne pună Dumnezeu în asemenea posturi, fără să existe un asemenea post, fără să gândim matur, noi primim sau respingem oameni în cer. Îmi aduc aminte de o situație tragicomică în care o soție, foarte evlavioasă, venită la consiliere spunea că ea va cere lui Dumnezeu să nu primească în cer nici un bărbat care a dorit să facă sex cu soția sa pentru plăcerea lui și chiar s-a rugat în prezența mea pentru asta, cu o ură în glas cum rar mi-a fost dat să aud. De fapt, a început să se roage că am oprit-o.

Zilele trecute iar am auzit de două cazuri de acest gen. Oameni care își zic că sunt creștini de soi și care se bucură de răul altora, că ar fi de fapt pedeapsa lui Dumnezeu, întrucât acei oameni odată, cu ani în urmă, i-au ofensat pe ei, preasfinții. Un alt caz este al unui ”mai mare” dintr-un cult neoprotestant, care reproșa sus și tare că el ar face parte din biserica lui Hristos și că ceilalți, pleava, păcătoșii, nu pot înțelege și nici nu au cum intra. Și din păcate cazurile sunt așa de multe că aș putea să le înșir în pagini bune, dar nu e a bine. Dumnezeu nu a înființat un post de taxator la poarta raiului și nici măcar nu mă va întreba pe mine sau pe tine cine are voie. Nici nu ne va întreba ce pedeapsă să dea lui cutare sau cutare, cum am auzit de vreun an de zile de la cineva. Cine ne-a învățat pe noi așa ceva?

Situația e mai mult tragică decât comică. E tragică pentru că, din păcate, oamenii deși își zic pocăiți, deși zic că studiază scriptura, ajung să creadă o grămadă de baliverne. Într-o zi plângeam în cabinetul de consiliere în prezența unei familii care avea mari probleme de dinamică conjugală, din cauza învățăturilor eronate, bazate pe mai știu eu ce profeții tâmpite și complet nebiblice, ale unor oameni vrednici de dispreț. Oameni buni, trebuie să ne trezim și să ne ghidăm viața exclusiv după Scriptură și să lăsăm deoparte ORICE altă învățătură. Sunt timpuri foarte sensibile, sunt momente dramatice pe care le trăiește umanitatea, apele sunt tulburi și în aceste condiții singurul mod de trai este SOLA SCRIPTURA. În astfel de condiții, nu mai poți da credibilitate profeților moderni, oricât de vestiți ar fi ei, mai ales nu putem da crezare profeților apăruți peste noapte, care pretind a vorbi în Numele Domnului.

Am ajuns să avem între noi, oameni cu ură în inimă și ei să ne fie lideri. Am ajuns să avem între noi, oameni plini de dorință de răzbunare, îmbrăcată evlavios, și ei să ne fie modele. Sincer, îmi dau lacrimile când scriu asta pentru că văd depărtarea imensă de caracterul Cristic. Nu sunt susținătorul ideilor că toată lumea va fi mântuită până la urmă, dar să spui că, tu îi vei trimite pe unii în iad că așa e drept, să spui că ”vor ajunge ei în mâna ta” când va fi judecata, să spui că vei fi fără milă cu ei la judecată  e deja prea mult. Unde e creștinismul? Unde e Cristos?

Dragilor, accesul în cer se face doar pe baza Sângelui Mântuitorului și a prezenței Duhului Sfânt ca pecete primită odată cu legământul încheiat. Nimeni nu va fi portar la rai. Atâta vreme cât Hristos va spune ”Veniți!” nici un ”șmecheraș” spiritual nu se va putea ”lua de voi”. De fapt, ei se prea poate să fie în altă parte atunci, dacă nu se pocăiesc. O, ce binecuvântare avem că Dumnezeu nu a lăsat lucrarea de mântuire în seama oamenilor ci a făcut-o El, prin moartea Fiului Său. Dumnezeu să aibă milă de noi și nu uitați, nu dați crezare la nimeni și la nimic în afară de Sfânta Scriptură! Vor apărea tot mai mulți ”șmecherași” spirituali, nu vă luați după ei, credeți Scriptura.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu