Zi și noapte, zi sau noapte – Partea III – Noaptea a fost creată pentru bine

„Dar la început nu a fost așa” spune domnul Isus celor ce întrebă în privința divorțului. Îndrăznesc să spun și în privința nopții. La început nu pentru păcat și rușine a fost creată. Intenţia lui Dumnezeu a fost ca și prin noapte oamenii să fie binecuvântați. Satan însă, a pervertit ceea ce înseamnă noapte, prin faptul că a făcut din întuneric mantaua sa.

Noaptea poate fi o mare binecuvântare și dacă vom înțelege asta, vom avea multă împlinire și satisfacție. Dacă vom folosi noaptea, așa cum a destinat-o Dumnezeu să fie, atunci vom culege roadele binecuvântării sale.

Noaptea a fost făcută pentru frumusețe. Puține lucruri sunt mai plăcute ca admirarea cerului înstelat, undeva în mijlocul naturii, departe de forfota orașelor. Să stai undeva pe iarbă și să îți sune în urechi cântec de greier și privighetoare și să admiri imensitatea cerului și milioanele de stele. Noaptea e frumoasă așa cum a creat-o Dumnezeu și frumusețea ei a inspirat poeți, scriitori, pictori, scenariști și multe, multe cupluri de îndrăgostiți.

Noaptea e făcută pentru odihnă. Da, noaptea folosită bine, ne poate face ziua frumoasă. Dacă noaptea o folosim pentru altceva decât a fost creată, ziua va fi chinuită și stresantă. Profitați de rânduiala pusă de Dumnezeu și după o rugăciune de mulțumire, strecuraţi-vă în pat, sub așternuturile moi și profitați cu vârf și îndesat de binecuvântarea aceasta. Nu uitați ca a doua zi dimineața, să mulțumiți pentru ea. Trupul și creierul nostru au nevoie de odihna oferită de somnul de noapte. E o mare binecuvântare să te scoli dimineața odihnit, să te întinzi mulțumit și să ai poftă de viață.

Noaptea e un sfetnic bun. Da, ați auzit bine, noaptea, dacă viața ne trece prin perioade mai stresante și trebuie să luăm decizii bune, e un mediu prielnic pentru a decide. E liniște, toți dorm, e calm, te poți apropia de Dumnezeu, te poți ruga, poți citi fără să fii întrerupt. Noaptea e un timp bun pentru decis în momentele de mare stres și grele decizii. Fă obiceiul de a folosi noaptea pentru decizii grele. Nu lua deciziile grele până ce nu trece măcar o noapte.

Noaptea domolește mânia. Nu lăsa să apună soarele peste mânie. Dacă ai un conflict, o supărare, o discuție aprinsă, amână totul cu o noapte în care să stai cu Dumnezeu. Nu acționa în pripă, folosește-te de noapte, că firea se va domoli și vei acționa mai apoi după îndemnurile Duhului.

Noaptea Dumnezeu vorbește, se arată. Nu spun prin asta că doar noaptea, dar dacă privim în Scriptură, la multele situații în care Dumnezeu le-a vorbit oamenilor prin vise, vedenii, arătări și privegheri, vom vedea că El a îngăduit noaptea pentru că știa că ziua nu mai avem urechi pentru El. Da, noaptea mulți oameni ai lui Dumnezeu s-au întâlnit cu el. Și eu, de multe ori l-am simțit, experimentat, auzit pe Dumnezeu noaptea. Noaptea este foarte bună, cu adevărat.

Noaptea poți plânge. Ce mai beneficiu, dar este. Ca părinte, ca soț, nu îmi permit să plâng păcatele mele, neputințele, nevrednicia, eșecurile, temerile, spaimele, îngrijorarea întotdeauna în fața soției și a copiilor. Noaptea e un mediu prielnic și plânsul face extraordinar de mult bine sufletului și psihicului. Eliberează, descătușează, descarcă, pocăiește. Noaptea mulți oameni ai lui Dumnezeu au plâns și plâng și azi. Noaptea este bună.

Noaptea poți veni la Isus. Poate îți e jenă sau rușine ziua, poate te ferești de cunoscuți precum Nicodim. Noaptea te poți apropia de el citind Biblia, poți să stai de vorbă cu El, poți să i te închini fără ca nimeni să te acuze sau deranjeze. Există si perioade în care venim la Isus noaptea. Dacă altfel nu ai curajul, mergi noaptea la Isus.

Noaptea trăiești mai mult prin credință decât prin vedere. Da, unul din marile teste de încredere e să te bazezi pe cineva noaptea. Nu dormim alături de oricine, nu dormim în orice condiții. Avem nevoie de siguranță, avem nevoie de protecție și dacă nu le deținem, odihna nu este. Noaptea suntem obligați cumva să ne încredem în Dumnezeu, suntem total la dispoziția Sa. Ochii nu ne mai slujesc prea bine, urechile încearcă să compenseze, dar nu vor face față așa că, e de mare mare ajutor credința

Noaptea e timpul cel mai bun de rugăciune. Nu știu cum și când te rogi dar eu nu pot să o fac cu aglomerație, deranj, telefoane etc. Noaptea pot să aduc casa mea înaintea lui Dumnezeu, viața mea, biserica din care fac parte, proiectele mele, și viața mea cu tot ce cuprinde ea. E un mediu perfect pentru rugăciune.

Am găsit câteva motive pentru care noaptea poate fi folosită bine. Probabil și tu mai găsești câteva și mă ajuți să completez lista. Am scris această listă ca să realizăm că suntem în mare pericol folosind noaptea distructiv. Noi, copiii noștri, familiile noastre suntem pândiți de distrugere. Oboseală, stres, lipsa de satisfacție, trădare, înșelare, coșmaruri, groază și alte și alte pericole ne pândesc.

Doamne, dă-ne înțelepciunea de a face din noapte o binecuvântare și nu un blestem!

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Un comentariu la „Zi și noapte, zi sau noapte – Partea III – Noaptea a fost creată pentru bine”

Lasă un comentariu