Sfârşitul din spatele sfârșiturilor

Unul din marile dezavantaje ale atâtor preziceri și profeții ale sfârșitului lumii este că, puțini oameni îl vor mai aștepta pe Domnul Isus Hristos. Tot mai mulți oameni vor gândi că totul e doar o iluzie. E în ultimul timp, o alarmă falsă continuă, care va uza până și mințile celor credincioși. Întâlnesc tot mai mulți oameni care spun că sunt credincioși, dar care la discuțiile despre a doua venire a Mântuitorului dau rateuri serioase. Pur și simplu, tot mai puțini oameni nu mai cred în învierea morților și în răpirea Bisericii.

Cauza: Să ştiţi că în zilele din urmă vor veni batjocoritori plini de batjocuri, care vor trăi după poftele lor, şi vor zice: „Unde este făgăduinţa venirii Lui? Căci de când au adormit părinţii noştri, toate rămân aşa cum erau de la începutul zidirii!” 2 Petru 3:3-4  Da, cauza este vorbirea ușoară despre aceste lucruri. Tot mai mulți specialiști în escatologie apar peste noapte, fiecare cu studiile sale, cu prezicerile sale și cu teoriile sale. Și cum trăim într-o eră a comunicațiilor, acești pseudospecialişti pot fi auziți și văzuți de multă lume.

Vorbele goale fac mult rău și o nădejde amânată îmbolnăvește inima, spune chiar Sfânta Scriptură. Aceste alarme false nu fac altceva decât să ne desensibilizeze. Unii vor fi conștienți că nu mai cred în a doua venire, alții nici nu își vor da seama de asta. Nu poți crede la nesfârșit, o teorie care de câteva ori pe an se dovedește a fi falsă. E natural în noi să o privim circumspecți și chiar să renunțăm la ea în condițiile acestea.

Dar, mai trebuie să se împlinească un cuvânt al Scripturii, scris de Pavel celor din Tesalonic: Când vor zice: „Pace şi linişte!” atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare. Cine va zice pace și liniște? Cei ce nu mai cred în răpirea bisericii și în sfârșitul acestui pământ. Cei ce spun: „toate rămân aşa cum erau de la începutul zidirii!” Printre ei, desigur, vor fi și mulți oameni care odată erau credincioși și care au prins multe „sfârșituri ale lumii”.

Această situație însă este descrisă de Scriptură ca fiind una din caracteristicile vremurilor din urmă. Mă întristez când aud oameni, tot mai mulți, vorbind gratis dar mă și bucur că acel moment, cu fiecare zi care trece, e tot mai aproape. Tot Petru scrie „Voi deci, prea iubiţilor, ştiind mai dinainte aceste lucruri, păziţi-vă ca nu cumva să vă lăsaţi târâţi de rătăcirea acestor nelegiuiţi, şi să vă pierdeţi tăria; ci creşteţi în harul şi în cunoştinţa Domnului şi mântuitorului nostru Isus Hristos. A Lui să fie slava, acum şi în ziua veşniciei. Amin.”

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

10 comentarii la „Sfârşitul din spatele sfârșiturilor”

 1. Pentru mine venirea Domnului sau plecarea mea la El sunt tot una sub aspectul finalitatii. De aceea ma preocupa cel mai mult istoria mea personala cu El. Mie imi place sa zic ”timpul meu istoric.” Asadar, ”hic et nunc” (aici si acum) e cel mai important.

  Răspunde
 2. „Pseudo-” nu este un cuvant de sine statator, ci doar un prefix pentru formarea unor adjective sau substantive. Deci, trebuia scris „pseudospecialisti” legat. Am mai vazut greseala asta la tine, dar de data asta nu m-am putut abtine sa nu iti atrag atentia. Si am facut-o. Te rog, nu te supara.

  In rest, sunt de acord cu tine in ce priveste subiectul articolului. Totusi, credinciosii care si-au pus inima sa caute pe Domnul stiu ca ziua sfarsitului este cunoscuta doar de Dumnezeu, care nu a facut-o cunoscuta nici chiar Fiului, cu atat mai putin noua oamenilor. Domnul sa te binecuvinteze, caci binecuvantare Lui nu este urmata de niciun rau.

  Răspunde
 3. Sfarsitul lumii are loc in fiecare zi pentru cei ce au murit fata de lume,metamorfozati de nasterea din apa si Duh,innoiti in cuget si simtire,traind in Imparatia cerurilor,in duh si adevar ,dimensiune descoperita doar de „ungerea” duhovniceasca,perceputa de cel de-al saselea simt,Duhul Sfant.(1Ioan 2:20)
  Fii binecuvantati.

  Răspunde

Lasă un comentariu