Te iubesc… cu timpul – II

Uneori, diferitele „valute” în care preschimbăm timpul pentru a oferi valoare ființei iubite sunt tare păguboase și chiar mai volatile ca timpul însuși. Tranzacțiile de cumpărare de astfel de valute fiind în astfel de situații foarte dezavantajoase și obositoare făcând infinit mai rentabilă oferirea de timp brut de calitate, decât preschimbarea sa. Dacă mai adăugăm la această concluzie și factorul timp, care devalorizează foarte mult bunurile vom descoperi că totuși, cel mai eficient mod de arătare a iubirii soției sau soțului va rămâne oferirea de timp.

Să oferi din timpul tău persoanei pe care o iubești poate părea o jertfă slabă, neînsemnată. Poate pară mult mai valoros un telefon, o haină, o pereche de pantofi, un laptop sau mai sus, o mașină, casă, concediu. În realitate e o jertfă de valoare și calitate maximă. Să oferi celei sau celui drag acel timp în care tu puteai face mulți bani, foarte mult în anumite situații. Să nu consideri o pierdere faptul că faci un masaj soției în timp ce puteai câștiga în ora aia poate sute de lei din care sa îi oferi și ei un cadou. Dacă o luăm din punct de vedere material, ceea ce scriu acum e curată nebunie. Dacă gândim lucrurile și din prisma spiritualității încep să aibă sens.

După cum știți, noi oamenii suntem foarte ușor de înșelat pentru că „Inima este nespus de înşelătoare şi de deznădăjduit de rea” și adesea credem că știm mai bine decât Cel ce ne-a creat ce ne trebuie, ce ne e bine, ce ne împlinește. Așa se face că și bărbații și femeile cred că pe femei le fericește banul și că prin bani le poți recompensa și arăta iubirea. Această încredințare o au și mulți din cei ce se numesc Copii de Dumnezeu din păcate, aducând femeia la nivel de bun comercial. Cred că este o încredințare periculoasă chiar dacă o au deopotrivă și femeile și bărbații. Mai corectă văd încredințarea că sexul îi fericește pe bărbați decât pe cea că banul le fericește pe femei. Noi am ajuns să credem multe minciuni și ar trebui să ne maturizăm spiritual repede pentru a nu distruge viețile care pot fi adevărate binecuvântări pentru cei din jur și mai ales pentru generațiile viitoare.

Hai să facem un mici exerciții practice, pentru că teoria fără aplicabilitate e vorbă în vânt. Vă propun mici exerciții de gândire, care vă vor spune unde vă aflați în relația cu soția sau soțul. Ele sunt doar ceea ce îmi vine mie în minte în dimineața asta, nu un plan complet. Nu vă speriați, nu vă scriu despre meditații orientale.

Contact vizual prelungit. Când ai avut ultima dată un astfel de moment? Când ți-ai privit soția sau soțul în ochi continuu mai mult de 2 minute. Să te uiți în ochii ei/lui încercând să citești acolo? Știți că ochii vorbesc? V-ați pus vreodată în gând să citiți în ochii celui iubit?

Observare. Când ai privit ultima dată fața și trupul soției sau soțului pentru mai mult de cinci minute continuu? Să stai să o/îl admiri să îi urmărești trăsăturile feței, corpului, părul, ochii, buzele… tot. Tu crezi poate că o/îl cunoști de ani buni dar vei fi surprins/ă de ceea ce vei descoperi dacă faci acest exercițiu. Lângă tine viețuiește un om extraordinar care are nevoie să fie văzut, observat.

Informare. Când ai „pierdut ultima oară timp” pentru a te informa despre cum poți ferici soția sau soțul? Să stai ore sau chiar zile să cercetezi, să citești, să cauți modalități de a fi mai eficient/ă în împlinirea datoriei de soț/soție.

Surprize. Când te-ai învoit ultima dată de la serviciu pentru a veni acasă la soția ta sau soțul tău, dar nu se pun situațiile de boală. Să ceri liber ca să stai cu ea/el. Să „sacrifici” acea zi pentru persoana pe care o iubești.

Renunțare. Îți amintești despre ultima zi de post pe care ai ținut-o pentru soția sau soțul tău? Da și postul de mâncare e ok, dar mă refer mai mult la postul de vorbe nepotrivite, postul de la avea dreptate, postul de la micile răutăți. Mai mult, când ai renunțat ultima oară la ceva ce preferi tu, de bună voie, fără să fii constrâns/ă, în beneficiul sau avantajul celei/celui de lângă tine?

Intimitate. Cât durează intimitatea dintre voi? Cât timp vă acordați unul altuia? Aveți timp să vă admirați, apreciați, mângâiați, surprindeți, satisfaceți unul pe altul? Știi cât este de frumoasă? Aaa, cum nu e frumoasă? Știai că femeia admirată devine frumoasă și cea neadmirată se ofilește? Dacă nu o consideri frumoasă, nu va înflori. Fă exercițiul acesta măcar un an, declară-i de minim trei ori pe zi că e frumoasă, rostește vorbe de admirație și prețuire și garantez că după un an diferențele vor fi enorme. Tu o poți face să înflorească.

Mai sunt…

Foto: www.chobirdokan.com

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu