Arată-mi căile tale

Acum, dacă am căpătat trecere înaintea Ta, arată-mi căile Tale; atunci Te voi cunoaşte, şi voi avea trecere înaintea Ta.” Exod 33:13

O dorință deosebită a unui om căriua Dumnezeu îi dă o misiune extraordinară. Este chemat de Dumnezeu la o lucrare și condus, ghidat în mod miraculos și suveran de puterea lui Dumnezeu până la momentul acela și în evenimentele din Egipt și pe drumul până la momentul acela prin pustie și totuși simte nevoie să ceară lui Dumnezeu un astfel de lucru: Arată-mi căile Tale.

El umblase și până atunci în căile Domnului, oare cerea o altfel de vedere? Nu știu dar cred că cerea de fapt să îi fie descoperită voia lui Dumnezeu pentru că scopul declarat al arătării acestor căi este de a-l cunoaște pe Dumnezeu.

De multe ori avem impresia că dacă Dumnezeu ne cheamă la o lucrare este de ajuns, ne simțim ori privilegiați ori obligați și facem lucrarea aceea dar există etape în care trebuie să stăm înaintea Lui pentru confirmări, pentru a verifica dacă traseul pe care suntem corespunde cu harta. Să vedem dacă suntem în grafic în a împlini Voia lui Dumnezeu. Lucrarea Domnului nu se face la voia întâmplării, nu se face din silă, nu se face cu dezinteres, nu se face dezorganizat și dezorientat. Dumnezeu este un Dumnezeu al orânduielii spune Apostolul Pavel în 1 Corinteni 14 deci noi trebuie să fim caracterizați de disciplină, viziune, perseverentă, loialitate.

Aplicații:

Să verific unde trebuia să fiu în lumina Scripturii apoi să aflu unde sunt în realitate. Să verific dacă Căile Domnului îmi sunt descoperite și dacă umblu pe ele. Să verific dacă îl cunosc tot mai mult în fiecare zi pe Dumnezeu.

Să cer descoperire în privința căilor Lui sa acționez pentru a-L cunoaște mai mult pe El și pentru a sta în părtășie cu el.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu