Am înțeles bine?

Naaman s’a mâniat, şi a plecat, zicînd: „Eu credeam că va ieşi la mine, se va înfăţişa el însuş, va chema Numele Domnului, Dumnezeului lui, îşi va duce mîna pe locul rănii, şi va vindeca lepra. 2 Imparați 5:11

Nu o dată m-am mâniat și nu o dată am văzut oameni mâniați. De multe ori ne mâniem și uneori pe bună dreptate dar din păcate ne mâniem și fără să avem motive. În exemplul cu Naaman vedem o mânie care nu are un temei în realitate ci în ceea ce credea el că se va întâmpla.

Naaman avea așteptări că vindecarea se va produce într-un anumit fel, cum credea el, cum își închipuia el. Era un om cu vază, era important și avea și plată pe măsură cu el pentru o asemenea vindecare deci, credea el, trebuia să vină Elisei să se roage pentru el, să pună mâna și așa să fie vindecat. Cănd așteptările sale nu au fost îndeplinite a dat drumul mâniei.

La mânie vorbim multe lucruri exagerate și uneori chiar neadevărate din dorința de a ne răzbuna de aceea Dumnezeu ne spune să fim zăbavnici la mânie prin Iacov iar prin Pavel în Corinteni ne spune că dragostea nu se mânie. Naaman a reacționat exagerat și dacă nu avea sfătuitori buni lângă el datorită mâniei pleca acasă nevindecat.

Ce a spus Elisei? Un mesaj greu de înțeles? Nu , mesajul era simplu, Du-te și scaldă-te de șapte ori în Iordan. A primit mesajul Naaman? Nu.

Tot astfel si eu și tu recepționăm multe mesaje greșite venite spre noi, de la părinți, de la soți/soții, de la predicatori de la prieteni și dacă ne grăbim acționăm pe baza mâniei de regulă rău. Poate omul vrea să ne facă un bine ca Elisei lui Naaman iar noi pentru că aveam alte așteptări înțelegem greșit

Doamne dă-mi putere să înțeleg corect mesajele celor din jur și mai ales dă-mi putere să nu acționez la mânie.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu