Să îmi dau viața?

Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea că El Şi-a dat viaţa pentru noi; şi noi deci trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi. 1 Ioan 3:16

Asta e frumos la Scriptură, înainte de a ne cere nouă ceva ne arată că deja avem un exemplu de urmat. Domnul Isus și-a dat viața pentru noi și fizic și spiritual și din punct de vedere pământesc și din punct de vedere ceresc (a dat viața din părtășia Tatălui pentru noi). Oricum am privi problema Domnul Isus și-a dat viața pentru noi.

Ce pot face eu deci ținând cont de logica versetului de mai sus. Cum să îmi dau viața pentru frați? E foarte puțin probabil și cazurile sunt rare cânt mi se va cere să donez un organ al meu pentru cineva. Știința a făcut progrese mari și astfel de cazuri s-au împuținat dar a îmi da viața pentru frați înseamnă mult mai mult decât atât.

Pot oferi din timpul meu. E un fel de a îmi da viața, dau o parte din viață celui căruia îi ofer o oră din timpul meu. Știu că timpul e foarte prețios azi dar așa îmi pot da viața. Cinci minute de rugăciuen pt el, cinci minute la o vizita la spital sau acasa, 2 minute pentru un telefon etc.

Pot oferi din banii mei. Da, cuvântul criză e pe toate ziarele si televizoarele, la radio și pe internet dar și în gura majorității oamenilor și totuși oferind din banii mei îmi  dau viața pentru oameni.

Pot oferi rodul abilităților sau darurilor pe care le am, al înțelepciunii dubândite. Știu că trebuiau să învețe la vremea potrivită, știu că trebuie „să pună mâna să învețe” dar așa îmi pot da viața. Poate stii engleza, poate franceza, poate te știi la matematica, română, poate ești priceput la electricitate sau instalații și câte nu sunt.

Pot oferi amabilitatea, zâmbetul și căldura mea. Știu că nu toți merită dar dacă ofer când nu merită fac exact ca Hristos, mă jertfesc pentru ei.

În consecință… pot să îmi dau viața pentru frați, trebuie doar să vreau. Doamne ajută-mă!

Uitați o poveste de astfel de dragoste între doi copii, e doar in engleza. In romana povestea o frați aici: Lecție de viață

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=vptX99LcmTY?rel=0]

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu