Biserica – locul relației

 Din El tot trupul, bine închegat şi strâns legat, prin ceiace dă fiecare încheitură, îşi primeşte creşterea, potrivit cu lucrarea fiecărei părţi în măsura ei, şi se zideşte în dragoste. Efeseni 4:16

Nu putem vorbi sespre o comunitate fără a vorbi despre relații care sunt esența oricărei grupări. În momentul în care o comunitate sau un grup nu mai are relații acesta încetează să mai fie. Ei bine și biserica locală face parte dintr-o asemenea comunitate sau entitate. Modelul desăvârșit este dat de Dumnezeu în trinitate unde vorbim de o relaționare extraordinară care are ca bază dragostea, ascultarea, respectul, închinarea.

De altfel biserica este văzută de Pavel ca un trup, trup în care toate organele funcționează, relaționează și își aduc aportul fiind conectați unii cu alții și în același timp fiind dirijați, călăuziți de același gând cum e dorința sa din Epistola către Filipeni: faceţi-mi bucuria deplină, şi aveţi o simţire, o dragoste, un suflet şi un gând. În Efeseni 4:16  spune: Din El tot trupul, bine închegat şi strâns legat, prin ceiace dă fiecare încheitură, îşi primeşte creşterea, potrivit cu lucrarea fiecărei părţi în măsura ei, şi se zideşte în dragoste.

Relația bună și corectă este vitală pentru biserică. Fără o astfel de relaționare riscăm să arătăm hidos, deformați, dezintegrați, cangrenați. Ce ar însemna ca ochiul să nu mai facă treaba sa pentru trup? dar mâna? dar inima? ar fi dezastru și la cel mai mic semn fugim la doctor că vrem și avem nevoie ca trupul nostru să funcționeze bine. Și dacă doctorul recomandă medicamente chiar dacă nu ne plac le luăm, dacă recomandă operație chiar dacă e dureroasă o facem pentru că vrem să fim sănătoși. Ce facem însă cu relațiile din biserică? De câte ori nu avem nevoie de doctor? Sau de câte ori nu primim tratament și îl refuzăm?

Hai să ne verificăm fiecrae din noi să vedem care este rolul nostru în comunitatea în care ne-a așezat Dumnezeu, să verificăm dacă ne aducem aportul prin ceea ce Dumnezeu a pus în noi și mai ales să verificăm dacă relația noastră cu comunitatea este bună. Nu putem avea pretenția că avem o relație bună cu Dumnezeu dacă cea cu frații este dezastruoasă. Doamne ajută-mă să am relații bune și să pot accepta mustrarea ta prin cuvânt pentru ca activitatea mea în trup să fie una binefăcătoare si de ajutor pentru ceilalți.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu