Bărbatul – om al lui Dumnezu

Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. 2 Timotei 3:16  – 17

 Fie că vrem, fie că nu vrem noi reprezentăm pe cineva, slujim și arătăm prin viața noastră pe cineva. Îmi amintesc că în urmă cu ceva ani eram la liceu la ora de filosofie și nu prea cuplam eu cu filosofia, imi plăcea logica si psihologia tare, dar filosofia cerea eforturi pentru mine atunci și i-am zis profesorului de filosofie că nu înțeleg, că nu voi avea treabă niciodată cu ea, că nu voi fi filosof niciodată și că nu mă ajută la nimic. Răspunsul său însă m-a pus pe gânduri. Spunea el: Chiar dacă nu știi filosofie, chiar dacă nu cunoști diferite curente totuși în viață adopți un anumit curent filosofic sau altul și nu ar fi rău să le înțelegi. Mai târziu am realizat că avea dreptate.

Cam așa e și în cazul nostru. Vrem sau nu vrem reprezentăm, slujim pe cineva, variantă neutră nu găsim în biblie. Noi oamenii am vrea să existe și varianta să fim neutri, să stăm undeva într-o zonă în care să nu putem fi acuzați de niciuna dintre părți. Acesta este și motivul pentru care s-au declarat unii oameni atei, ei au creat această zonă (virtual dacă vreti) care nu există în realitate tocmai ca să aibă libertate să facă incursiuni în ambele zone „în libertate”. Problema mare e că tocmai asta îi robește.

Cănd Biblia vorbește de „omul lui Dumnezeu” mai folosește un termen si anume: „robul Domnului” ambele expresii sunt folosite pentru Moise și David dar și alții. Tind să cred că sunt unul și același termen sau altfel zis: Îl slujești pe Dumnezeu atunci ești omul lui Dumnezeu. Problema apare însă la persoanele care nu acceptă denumirea asta. Mulți prieteni cărăra le-am vorbit de Dumnzeu au venit cu remarca asta: Voi pocăiții sunteți limitați nu sunteți „open mind” voi sunteți habontici religioși. O astfel de remarcă este aruncată în bătălie pentru că oamenii nu știu ceea ce profu meu de filozofie a spus 🙂 care tradus înseamnă: Vrei nu vrei tot ai un stăpân din cei doi. Chiar Domnul Isus spune: Nici o slugă nu poate sluji la doi stăpâni; căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt sau va ţine numai la unul şi va nesocoti pe celalt.

open_mindVreau să spun că da: suntem limitați în privința firii, nu o lăsăm să mai facă ce vrea, o controlăm prin Duhul Sfânt nu ne mai urmăm impulsurile, nu mai dăm frâu liber fanteziilor, nu ne mai permitem să ne murdărim. Mai vreau să spun că suntem mai open mind decât își închipuie. Oamenii fac meditații, yoga, exerciții care mai de are mai orientale pentru a atinge o stare de libertate a spitirului de eliberare și fac tot felul de ritualuri ca să aibă mintea deschisa sau să fie deschiși la minte dar noi oamenii lui Dumnezeu primim eliberarea minții , înnoirea minții  de la Dumnezeu. Open mind înseamnă în ziua de astăzi să nu fii religios, să nu ai bariere, să faci sex in grup, swing, să susții homosexualii, să fii deshis în a da curs oricărui impuls care vine din fire. Cu tot respectul vă spun că asta nu înseamnă open mind ci robie. O robie mare și mult mai gravă decât cea la care sunt eu înrolat. Mai habotnici firește sunt cei open mind decât suntem noi religioșii, pentru că ei caută zi de zi să împlinească pornirile firii. Petru spune: De aceea, încingeţi-vă coapsele minţii voastre, fiţi treji, şi puneţi-vă toată nădejdea în harul, care vă va fi adus, la arătarea lui Isus Hristos.

Omul lui Dumnezeu… îmi place un astfel de statut. Expresia asta mă duce cu gândul la echilibru, maturitate, înțelepciune, curăție, destionicie, demnitate. 2 Timotei 2:24  spune: Şi robul Domnului nu trebuie să se certe; ci să fie blând cu toţi, în stare să înveţe pe toţi, plin de îngăduinţă răbdătoare, să îndrepte cu blândeţă pe potrivnici, în nădejdea că Dumnezeu le va da pocăinţa, ca să ajungă la cunoştinţa adevărului; şi, venindu-şi în fire, să se desprindă din cursa diavolului, de care au fost prinşi ca să-i facă voia. Ce provocare înaltă la calm, blăndețe, înșelepciune, îngăduire, răbdare, credință. Parcă e atât de epparte de imaginea bărbatului modern.. versetul citat la început mai spune că omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună oameni pe care te poți baza, bărbați maturi și echilibrați bărbași transformați prin puterea lui Dumnezeu. Astefel de bărbați cere Dumnezeu, de astfel de bărbați are nevoie societatea bolnavă de astăzi, de astfel de bărbat are nevoie orice femeie.

Doamne te rog să mă transformi din zi în zi mai aproape de asemănarea cu Tine să pot să devin desăvârșit și destoinic pentru orice lucrare bună în planul tău, în familia mea și în societatea din care fac parte.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu