Femeia puternică

 Ea îşi încinge mijlocul cu putere, şi îşi oţeleşte braţele. Vede că munca îi merge bine, lumina ei nu se stinge noaptea. Ea pune mâna pe furcă, şi degetele ei ţin fusul. Ea îşi întinde mâna către cel nenorocit, îşi întinde braţul către cel lipsit. ……25  Ea este îmbrăcată cu tărie şi slavă, şi rîde de ziua de mâine. Ea deschide gura cu înţelepciune, şi învăţături plăcute îi Sunt pe limbă. Ea veghează asupra celor ce se petrec în casa ei, şi nu mănâncă pâinea lenevirii.  Fiii ei se scoală, şi o numesc fericită; bărbatul ei se scoală, şi-i aduce laude zicând: „Multe fete au o purtare cinstită, dar tu le întreci pe toate.” Desmerdările Sunt înşelătoare, şi frumuseţea este deşartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată. Răsplătiţi-o cu rodul muncii ei, şi faptele ei s-o laude la porţile cetăţii. Proverbe 31:17

Mă gândesc uneori la ceea ce mișcările feministe au schimbat în societatea noastră și îmi dau seama că prin ele Satan caută și reușește să distrugă familia sau măcar să distrugă și pacea și armonia din case. Spun asta pentru că discut cu foarte multe persoane căsătorite la consiliere și de la foarte multe dintre ele aud lucruri triste care apar datorită curentului feminist (de care cei mai multi dintre ei nu au auzit dar ii văd efectele). Menționez că nu sunt genul de om care să vadă femeia roabă în casă, doar la cratiță cu baticul în cap și supusă prostește.

Femeile, cum spuneam și ieri, doresc o felie consistentă din statutul bărbatului, vor să fie puternice fie că este vorba de femeia lider, femeia polițist, femeia șofer, femeia fotbalist, femeia soldat, femeia manager etc . Am văzut chiar femei care boxează, care se bat, care fumează mai tare ca locomotiva și unele la haltere. Nu sunt în judecătorul acestora dar trebuie să fim conștienți că există consecințe, în foarte multe din asemenea cazuri apar probleme. Femeia trăiește într-o stare de concurență permanentă în zilele noastre se pare, asta aduce și mult stres iar stresul prelungit îmbolnăvește trupul și relația.

Dumnezeu de la creație a stabilit o ordine care apoi a fost dramatic afirmată după căderea în păcat. Orice altă combinație nu poate aduce aceleași rezultate estimate de Dumnezeu în familie.

Nu zic că femeia nu trebuie să fie puternică, ea nu poate fi altfel, ea trebuie să fie puternică dar eficiența puterii ei va fi maximă dacă puterea asta va fi exercitată, aplicată în condițiile date de Dumnezeu. Spuneți: un bărbat poate fi considerat puternic dacă își bate soția și copiii? În nici un caz. Dar când poate fi considerat puternic? Desigur când își arată puterea în condițiile care trebuie, la o muncă grea, la o situație stresantă, rezistând unei ispite etc. Tot așa și cu femeia, trebuie să fie puternică dar nu în domeniile în care Dumnezeu l-a pus pe bărbat să lucreze ci în domeniile îngăduite ei de Dumnezeu.

Business-Woman-Car-239181Poate vă ispiteste și vă inspiră femeia puternica de astăzi. Ea arată cam așa: Cu un costum impecabil care parcă a fost turnat pe ea, la un serviciu de birou coordonând câteva sute de oameni dacă se poate, fumând țigări fine, mirosind rafinat, fiind dorită de toți bărbații, având o mașină foarte scumpă. Cam așa arată femeia puternică prezentată de TV. Lipsește ceva femeii acesteia?….

Da. Nu apare mai niciodată ca fiind căsătorită, de copii nu mai vorbim, nu pare slabă, slăbiciunile fiind considerate dușmani. Nu mai este femeie. Bărbații nu au nevoie de asemenea femei. Bărbații au nevoie de femei normale, cu slăbiciuni și defecte, cu spontaneitate și care să își permită să plângă sau să râdă, să glumească și să se joace, bărbații au nevoie de femei delicate, feminine pe care să le poată proteja, să le poată apăra.  Bărbații au nevoie de femei plăcute și calde nu de niște manageri sau comandanți, vor fugi mai degrabă de asemenea femei sau vor lupta sa le cucerească dar doar ca să le aducă în pat o dată.

Este nevoie de femei puternice dar nu puternice în felul TV ci în felul lăsat de Dumnezeu. Femeia puternică este femeia care știe să iubească curat, care știe să fie loială, femeia care veghează asupra ei și asupra celor din casa ei dacă e căsătorită. Femeia puternică e cea care nu e păcălibilă care nu cedează avansurilor. Femeia puternică e cea care are părtășie cu Dumnezeu și se ghidează după principiile Sale. Femeia puternică nu se va sfii să plângă sau să râdă, puterea nu constă în a fi nenatural. O femeie puternică va ști care îi sunt limitele, va ști cum să se îmbrace.

Femeia puternică e acea femeie dorită de orice bărbat care are de gând să se căsătorească. Pentru aventuri bărbații caută femei care arată super, femei ușor de agățat, femei frumoase și proaste dacă vreți. Pentru căsătorie nu tot astea sunt criteriile. Acolo bărbatul va alege o femeie puternică în sensul spus de scriptură chiar și în cazul în care acel bărbat nu îl cunoaște pe Dumnezeu.

Uitați în Proverbe 31 ce descriere frumoasă. Soțul o laudă, copiii o laudă, cetatea întreagă are cuvinte de apreciere la adresa unei asemenea femei. Nu vă lăsați înșelate dragele mele. Puterea nu are doar forma masculină ca să râvniți la asta. Gândiți-vă că toți liderii lumii, toți bărbații puternici au în spate măcar o mamă dacă nu și o soție. Vedeți puterea femeii?

Doamne dă o astfel de putere femeilor din ziua de azi, femei puternice care să știe chemarea pe care o au, femei care să facă voia Ta și care să fie inspirație pentru fiii și fiicele lor. Fiți puternice, feminine și înțelepte.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu