Cât de bine e să te ştii iertat

Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi, şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos. Efeseni 4:32

Nu ştiu dacă privind în urma dumneavoastră găsiţi ca şi mine fapte de care nu vă e tocmai cinste. Mă uit adesea în urma paşilor mei şi găsesc fapte făcute de mine care nu sunt tocmai corecte, sunt chiar păcătoase, altele ruşinoase, altele copilăreşti şi prosteşti. Nu mai pot modifica vreuna din acele fapte deşi tare, tare aş dori să pot face asta. Îmi doresc să nu le fi făcut, să nu fi supărat oameni, să nu le fi dat ocazia să vadă aspecte neplăcute, să nu îi fi enervat dar îmi doresc tare ca nici faptele rele neştiute de nimeni să nu le fi făcut.

Aţi avut vreodată teama că una din faptele trecutului, făcută în ascuns ar putea ieşi la iveală? Dar teama că cineva care ştie un secret neplăcut despre tine ar putea să îl facă public? Dar teama că o anumită faptă a trecutului ar putea să îşi arate consecinţele deodată? Eu am avut şi uneori mai am teama asta. Am rezolvat problema acelor păcate cu Dumnezeu dar parcă nu aş vrea ca imaginea să îmi fie pătată de aspectele trecutului şi totuşi acest lucru nu este exclus. Consecinţele păcatului nu dispar când Dumnezeu acordă iertare.

Aseară în timpul mesajului de la biserică gândul mi-a fugit pentru câteva secunde la trecutul meu. Mi-am amintit de anumite minciuni, de anumite priviri, anumite fapte şi Dumnezeu mi-a focalizat câteva secunde mintea pe eşecurile din adolescenţa şi tinereţea mea timpurie. Nu că acum nu mai am dar pe asta a insistat Dumnezeu aseară. Aşa dorinţă s-a stârnit în mine să nu fi făcut unele lucruri sau să existe o posibilitate să ajustez timpul. Aş fi ciupit, aş fi şters doar câteva minute din timpul acesta de mii de ani, ce sunt câteva minute la atâta timp, nu s-ar putea să şterg minutele alea?

Nu se pot şterge, trecutul este scris dar poate fi rezolvat altfel. Dacă există şi în trecutul tău lucruri care seamănă cu ale mele, dacă şi tu ai făcut fapte de care nu îţi e tocmai cinste atunci vreau să îţi spun cum am văzut şi rezolvat aceste aspecte în viaţa mea.

În primul rând atunci când am venit la mântuirea oferită de El mi s-a şters tot, da ai cititi bine TOT ce am greşit pănă atunci. Veniţi totuşi să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmîzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşii ca purpura, se vor face ca lîna. iar în Noul Testament spune: Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă, şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască;

E un lucru greu, tare greu de înţeles omeneşte, imposibil de înţeles pentru unii. Să îţi fie iertată minciuna, bârfa, nemulţumirea, pofta mai acceptă unii oameni dar să îţi fie iertate avortul, crimele, hoţii imense e foarte greu de crezut pentru unii. E curată nebunie dar totuşi sângele Domnului Isus face curăţirea asta. El oferă iertarea pentru orice fel de păcat pentru că doar El e singurul care poate să plătească pentru orice păcat.

Da, Dumnezeu chiar mi-a iertat faptele trecutului meu. Da şi pe cele de care îmi e ruşine. Da, şi pe cele mai grele dintre ele. Am convingerea aceasta pe baza Cuvântului că de acele fapte sunt eliberat chiar dacă consecinţele unora dintre ele mă afectează şi astăzi.

Apoi vreau să vă spun un secret (poate aveţi şi voi acest secret) am păcătuit şi după ce m-am întors la Dumnezeu. Am păcătuit şi după ce a trecut „vremea de neştiinţă” am păcătuit şi „cu ştiinţă”. Deşi aş fi vrut ca întâlnirea cu Dumnezeu să mă schimbe ca o baghetă magică, să nu mă mai afecteze păcatul, să nu îmi mai găsesc nici o plăcere în a face vreun păcat totuşi nu a fost aşa. Încă am mai greşit, încă am mai făcut fapte de care nu sunt mândru, de care îmi e ruşine. E adevărat că Duhul lui Dumnezeu  m-a cercetat de fiecare dată şi m-am pocăit şi din zi în zi El lucrează sfinţirea în mine dar totuşi au mai existat fapte păcătoase şi după întâlnirea mea cu Dumnezeu.

povaraUneori faptele acestea păcătoase făcute mă întristează de mă aduc într-o stare ca cea descrisă în Iosua şi anume „poporul avea inima moale ca apa” şi atunci vin întrebări cu năvala în mintea mea. Oare mai poate Dumnezeu să mă ierte? Oare mai vrea Dumnezeu să mă ierte? Îmi văd micimea şi lipsa de putere în acele momente şi mă simt zdrobit de păcatul meu şi tare descurajat dar tot Dumnezeu e soluţia. Ajung să spun ca psalmistul: Pe cine altul am eu în cer în afară de Tine? Şi pe pământ nu-mi găsesc plăcerea în nimeni decât în Tine. Cine altcineva îmi poate da ajutor? Cine altcineva mă poate ierta?

Dragii mei dar şi aceste păcate făcute conştient îmi sunt iertate. Domnul Isus când îi învaţă pe ucenici să se roage printre altele spune şi despre rugăciunea pentru iertare: şi ne iartă nouă păcatele noastre, fiindcă şi noi iertăm oricui ne este dator; iar în Matei tot Domnul Isus spune că orice păcat este „iertabil” în afară de unul pe care Dumnezeu nu vrea să îl ierte: Oricine va vorbi împotriva Fiului omului, va fi iertat; dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt, nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor.

Dragilor asta mă face să mă bucur. Nu, nu sunt bucuros de greşelile mele, cine ar fi? Nu, nu sunt bucuros că am păcătuit şi îmi este ruşine dar sunt iertat şi eliberat şi asta e mare, mare bucurie şi eliberare. Mă străduiesc în fiecare zi să supun firea Duhului Sfânt şi văd îmbunătăţiri dar mai am de exersat multe însă sentimentul de eliberare şi iertare e foarte plăcut. Să ştii că acel Cineva căruia i-ai greşit enorm de mult a şters efectiv greşeala şi nu te mai judecă pentru ea şi nici prin prisma ei. Să ştii că El chiar a plătit pentru păcatul tău şi nu mai trebuie să plăteşti tu, este minunat.

Dacă încă mai simţi povara trecutului tău apăsându-ţi conştiinţa este timpul să vii cu păcatul la Isus la cruce. Fie că te-ai întâlnit deja cu El fie că nu procedura de eliberare e aceeaşi, soluţia de eliberare e aceeaşi. Hai la Isus că te poate ierta şi pe tine. Îţi poate ridica povara şi o poate lua El. Nu vrei să fii liber deplin? Hai la El dacă vrei să umbli slobod şi eliberat.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu