Dor de cer

Prea iubiţilor, acum Suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar ştim că atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea aşa cum este. Oricine are nădejdea aceasta în El, se curăţeşte, după cum El este curat. 1 Ioan 3:2  – 3

Spuneam ieri că uneori parcă cerul nu mai este aşa de atractiv pentru noi. Uneori vin nori în viaţa noastră şi sentimentele şi gândurile ne pot fi tulburate, viaţa poate fi umbrită şi pofta de a trăi este serios diminuată de circumstanţe şi cauze care pot ţine de noi direct sau nu. Eu cel puţin am astfel de momente şi recunoasc asta, chiar dacă o să mă aleg cu etichete. Sunt momente în care furtuna e aşa de mare încât nu mai vezi nimic în faţă şi nu mai poţi face nici un pas, singurul lucru natural de făcut atunci este să găseşti un loc în care să te refugiezi din calea vijeliei.

Atunci sentimentele sunt sparte şi sfâşiate fără milă, logica şi gândirea raţională e undeva acolo chircită şi speriată, oamenii din jur nu au cu ce să te ajute că şi ei trec prin furtună şi nu poţi decât să te refugiezi, chiar dacă ştii că ai de ajuns undeva. Unii care sunt mai tari ca mine merg înainte motivaţi ori de o putere mai mare ori de încăpăţânare, dar sunt puţini.

Am meditat la dorinţa mea de cer mai mult şi pot spune că am dor de cer doar că al meu parcă e diferit faţă de al celorlalţi. E diferit pentru că nu iau cerul aşa cum este prezentat de basme şi fabule iar prezentarea sa în Scriptură pentru mine ridică multe semne de întrebare (nu în sens negativ, ci pentru că sunt curios). Sunt o persoană care nu face lucruri pentru că le face şi altul, obişnuiesc să gândesc şi să găsesc logica lucrurilor dacă aceasta există. Îmi pun întrebări despre cer pentru că e destinaţia mea în călătoria pe acest pământ, nu am cum să nu mă interesez de vreme ce merg spre acolo.

Spuneam ieri că dorinţa de cer trebuie să fie suficient de mare ca să determine schimbări serioase de comportament şi pentru a genera combustibil voinţei de a merge acolo. Versetul din Ioan citat astăzi face referire la acelaşi aspect. Cine are nădejdea întâlnirii cu El în veşnicie se curăţeşte la fel ca Domnul Isus. De data asta vorbim de o persoană care motivează la schimbare nu un loc. Argumentul acesta mi se pare mult mai convingător. Despre persoana aceasta ştiu mai multe decât despre locul acela. Despre persoana aceasta ştiu că are dragoste pentru mine, mă acceptă aşa cum sunt, mi-a iertat păcatele murind pentru mine. Logica mea acum are argumente serioase pentru a medita. O astfel de persoană cu siguranţă ai vrea să întâlneşti. E dacă vreţi un motiv puternic energizant pentru mine posibilitatea să îl întâlnesc pe cel care din dragoste mi-a salvat viaţa oferind-o pe a Sa ca jertfă.

Nu pot ignora totuşi şi apatia care mă loveşte uneori şi lipsa vitalităţii. Satan va căuta ca dacă totuşi nu mai suntem ai lui măcar să ne facă viaţa amară. Pentru asta se foloseşte de diferite „trucuri” prin care ne duce în eroare cu privire la înţelegerea anumitor adevăruri despre viaţă. În acest fel mergem uneori din inerţie înainte, ghidaţi de raţiune dar fără vitalitate. Mie mi se întâmplă asta.

Nu am găsit încă un răspuns mulţumitor la întrebarea de ieri dar motivaţia ajungerii acolo rămâne în mintea mea pentru că acolo va fi cineva drag mie. Aş dori să ştiu ce e acolo, cum va fi, aş vrea să am mai multe detalii dar se pare că Scriptura focalizează tot ce e acolo pe persoana Domnului Isus şi nu dă prea multe detalii în afară de asta. Ce e şi cu curiozitatea asta…. Da cerul rămâne o atracţie pentru mine datorită Celui care va fi acolo deocamdată şi asta e o motivaţie foarte serioasă să îmi doresc să ajung acolo. Dorinţa de a fi ca El e mare de tot, aici mă străduiesc din greu să mă asemăn cu El, dar vederea Sa mă va transforma deplin spune Scriptura. Logica îmi spune chiar dacă nu am detalii, că Cel care m-a iubit aşa de mult are pregătit ceva deosebit pentru mine, dacă merg „pe mâna Lui” voi avea surprize plăcute.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu