Creştinii trebuie să se implice (II)

… Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. Matei 5:16

Faptele bune ale creştinilor trebuie să fie vizibile de departe, trebuie să existe şi să se poată vedea. Desigur că voi găsi tone de scuze să evit implicarea în social, voi găsi zeci de motivaţii ca să stau „pe locul  meu” din biserică şi să cred că deja fac un mare efort venind la biserică. Scuze sau motive nu sunt greu de găsit.

În acelaşi timp există şi extrema cealaltă. Unii creştini vor să se implice în politică, să se înscrie în partide, să candideze la funcţii, nu mă pronunţ în această privinţă dar e o extremă şi extremele sunt periculoase. Mulţi creştini care s-au implicat au fost mânjiţi , şi-au pătat numele fie din vina lor fie din cauza partidului în care au intrat. Mă gândesc la fiii lui  Zebedei care voiau o domnire pe pământ a lui Isus iar ei se vedeau deja ceva politicieni pe acolo şi se pare că au fost dezamăgiţi pe moment, nu aveau să fie politicieni ci martiri mai târziu.

Ce ne împiedică să ieşim la acţiune?

Necunoaşterea voii lui Dumnezeu. Nu avem clară în mintea noastră voia lui Dumnezeu cu privire la rolul nostru pe pământ. Nu ştim că luminând oamenii Îl pot vedea şi slăvi pe Dumnezeu. Nu ştim sau nu vrem să ştim că noi suntem chemaţi să fim sare pentru pământ, să dăm gust bun, să păstrăm.

Confortul personal. Nu mai ieşi uşor din casă în ziua de azi. Avem tot ce ne trebuie acasă, preferăm şi predicile să le vedem pe internet că e foarte comod să stai tolănit cu o cafea în mână şi să asculţi o predică, mai comod decât băncile de la biserică. De ieşitul la acţiune ce să mai spunem… doar am dat zeciuială, să facă ei.

Necunoaşterea problemelor. Dacă nu ştim cu ce se confruntă societatea nu putem să ne implicăm, dacă nu ştim pericolele care ne pândesc nu avem cum să ne apărăm pe noi şi copiii noştri. Dacă vreţi să vă informaţi nu folosiţi televizorul că vă dezinformează, vă sedează, vă adoarme. Dacă vreţi să fiţi informaţi ieşiţi pe stradă, mergeţi cu trenul, mergeţi la un meci, căutaţi să fiţi în mijlocul oamenilor.

Procedurile legale. Necunoaşterea legilor e o piedică în luarea de atitudine. Unii are vreaa să facă ceva dar când se gândesc la lege şi cât durează procedurile descurajează. Legile sunt accesibile dragii mei, indiferent de cât durează un asemenea demers (reclamarea unui post TV sau reclamarea unui comerciant care ţine revistele porno la vedere etc) trebuie să acţionăm. Nu contează timpul de rezolvare prea tare, contează că cineva a acţionat şi dacă suntem mulţi se va schimba ceva.

Sfârşitul lumii. Mulţi zic: Ce să mai facem domnule, nu se vede clar că trăim vremea de pe urmă, Dumnezeu să aibă milă. Da sunt de acord, e vremea sfârşitului, asta înseamnă că şi nouă trebuie să ne fie milă ca şi lui Dumnezeu. Nu trebuie să stăm nepăsători faţă de milioanele de oameni care nu au o relaţie cu Hristos. Sfârşitul lumii nu e motivator la inactivitate ci ar trebui să „ne bage în viteză”

Dargul meu, nu putem să mai stăm nepăsători, nu putem să ne vedem doar de noi şi casa noastră, acestea sunt prioritare dar nu exclusive. Trebuie să îl arătăm pe Dumnezeu oamenilor, trebuie să ne implicăm în slujirea lor, trebuie să fim sare şi lumină. Nu uita, nimeni nu aprinde lumina ca să o acopere în biserică, lumina trebuie să lumineze.

Ce ai putea face tu? Te rog să te gândeşti azi neapărat….

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Un comentariu la „Creştinii trebuie să se implice (II)”

Lasă un comentariu