O bomboană

Uneori ne străduim din toată fiinţa să facem lucruri bune sau frumoase pentru cei din jurul nostru şi am vrea să îi impresionăm prin ceea ce le oferim. Se pare că în ultima vreme ceea ce oferim este din ce în ce mai scump şi se fixează tot mai mult conceptul că trebuie să oferim lucruri scumpe celor din jurul nostru pentru a fi valide, pentru a fi primite, pentru a fi apreciate. Consumerismul ne dictează să cumpărăm mult, să folosim cutii şi pungi pompoase, colorate, mari. Ne obligă cumva să aplicăm politica sa în toate domeniile.

Aseară la biserică am avut parte de un altfel de cadou. Unul din acelea care s-au potrivit perfect, fără ajustări la locul şi timpul acela. Eram foarte slăbit din cauza problemelor de sănătate din ultima perioadă şi mă grăbeam să verific toate cablurile, microfoanele, proiectorul pentru programul de seară din biserică. Eram dus în gândurile mele şi când veneam din faţa de unde am verificat să fie totul în regulă, cineva din bancă mi-a întins mâna, când am întins-o şi eu mi-a strecurat în palmă două bomboane. Nu am primit niciodată în biserică bomboane dar… nu am refuzat. Le-am pus undeva în faţa computerului din studio şi am uitat de ele.

Din cauza concentrării la sunet la un moment dat mi-a scăzut brusc tensiunea, au început să îmi „piuie” urechile şi să ameţesc puternic, nici nu aveam puterea să mă ridic şi nici nu aveam înlocuitor. Am întins mâna şi am luat una din bomboane care mi-a făcut tare bine, mi-a dat un plus de energie şi m-a adus pe linia de plutire. Am fost în stare să ies şi să trag „un gât” de aer curat şi să îmi mai revin.

După acest incident am rămas „pe gânduri dus” la felul în care putem cu lucruri mici, aparent neimportante să facem un bine imens de mare.  De multe ori am ezitat să fac gesturi mici din cauză că le-am considerat banale, neimportante, nesemnificative dar este foarte posibil ca acele gesturi să fi adus un mare bine în viaţa „destinatarului” dacă erau făcute. Ieri seară sigur era de rău fără bomboana aia, dar pentru că omul acela (care nu e din biserica noastră) mi-a oferit-o mi-a făcut un mare bine.

Nu ştiu ce ai putea să oferi, nici nu ştiu ce posibilităţi ai, dar ştiu că poţi şi tu ca şi mine să facem bine. Cât de mic, cât de slab, cât de ieftin dar să fie făcut din inimă.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu