Prizonieri ai libertăţii – Sistemele

Nu trebuie multă istorie citită ca să ne dăm seama de continua luptă de eliberare a oamenilor de sub robiile sistemelor. Unele din sisteme erau politice, altele militare, altele economice, religioase sau ideologice.De altfel, dacă ar fi să privim istoria României, că români suntem, vedem uşor lupta şi dorinţa permanentă de eliberare. Fie că doreau eliberarea de huni, turci, romani, unguri, ruşi, nemţi sau dorinţa de eliberare de comunism, românii în toată existenţa lor au dus lupte care doreau să aducă libertatea.

Îmi amintesc perioada de imediat după revoluţie că la cea dinainte nu eram destul de mare să observ lucrurile. Cei care apucau să meargă în Turcia, Serbia, Iugoslavia sau uneori mai departe în Grecia, Austria sau Germania veneau cu povestiri care „îţi tăiau respiraţia”. Apoi a urmat perioada în care se pleca masiv, de la noi toţi tinerii din biserică au plecat în Italia şi Belgia cam jumate-jumate. Ulterior s-a dat liber la graniţe, nu mai aveam probleme cu vizele, ce bucurie a fost, ce sărbătoare. Credeam că suntem liberi, că vom putea scăpa la o viaţă liberă şi îmbelşugată dar… nu avea să fie chiar aşa.

Actualmente, toţi cei care au plecat spre o viaţă mai liberă sunt tot în capcana sistemelor, mulţi dintre ei s-au întors acasă, alţii au rămas acolo dar duc o viaţă tot aşa de grea ca şi în România, iar unii se mulţumesc măcar cu condiţiile mai bune ale infrastructurii, transporturilor etc. Mare diferenţă nu mai este. Nici mentalitatea nu mai diferă aşa de tare că până şi civilizata Anglie, a ajuns să fie corcită fără drept de a se apăra de naţiile invadatoare.

Ne-am luptat la revoluţie, dacă revoluţie o fi fost, să ne câştigăm libertatea şi probabil am fi putut să o avem dacă eram pe fază, dacă aveam o cultură a libertăţii, dar nu ştiam ce e aia libertate, nu ştiam ce se face cu ea şi unii ne-au văzut stângăcia şi nepriceperea şi ne-au robit iarăşi dar robia de acum se poartă inscripţionată denumirea de libertate pe lesă. Suntem robi ai FMI, ai Băncii Mondiale, nu putem decide nimic pentru ţară fără să ne temem de Comisia Europeană, ne temem de ambasadorii care ne pot critica la Bucureşti, ne temem de tot felul de Comisari, ne temem de „Experţii FMI” (un fel de asasini economici) ne temem de ruşi, de americani, de nemţi, de bănci etc. Nu avem voie să protestăm, nu avem drept asupra proprietăţilor dacă firma care le vrea este internaţională, nu avem dreptul la sănătate dacă nu aducem şi profit sistemului, suntem forţaţi să înstrăinăm resursele ţării… şi asta se numeşte LIBERTATE.

Am devenit prizonieri ai libertăţi. Asta e dovada că omeneşte nu avem cum să fim liberi dragii mei. E imposibil. Nu ne poate oferi nimeni libertatea. Încercaţi numai să nu vă plătiţi taxele câteva luni şi veţi cunoaşte libertatea. Încercaţi să construiţi o eoliană în curte şi veţi cunoaşte până unde ţine libertatea, încercaţi să construiţi ceva, chiar şi în pădure fără avize şi veţi cunoaşte lanţurile libertăţii, încercaţi să construiţi o casă independentă energetic şi veţi avea toată opoziţia sistemului. Noi trebuie să fim profitabili. Trebuiesc impozitate şi cele trei ouă vândute de ţaţa Ileana, trebuiesc impozitate şi orele în care Vasilică, fiul ţiganului, ţi-a săpat în grădină, trebuie impozitat şi badea Gheorghe care ţi-a adus un car de bostani acasă, trebuiesc impozitaţi şi cei care cresc 10 găini ca să le mănânce, chiar şi stâlpul în care ai agăţat o haină de speriat ciorile e posibil să-ţi fie impozitat. Şi noi asta numim LIBERTATE.

În momentul de faţă în România la un salar de 1000 de lei în mână patronul mai dă pe lângă ăştia cam 700 la stat. Tu personal pentru fiecare leu pe care îl dai la magazin mai dai statului încă aproape 50 de bani. Eu am o mică „afacere” dacă poate fi numită aşa. Pentru un produs vândut cu 100 lei trebuie să dau statului 24 de lei TVA, cam 10 lei impozit, dacă mai pun si dările pentru salarii se mai scad cam 15-16 lei şi rămân cam 50. Materia primă costă cam 30 – 35 de lei şi mâna de lucru (care sunt cu sau soţia) şi care munceşte aproape o zi ar rămâne 15 – 20 de ron care iarăşi e impozitat şi asigurat. Şi asta e numită LIBERTATE.

Adevărul este că noi oamenii nu putem trăi liberi, de când păcatul a pătruns în lume a venit şi robia acestuia fie prin sisteme, guverne, cotropitori, religii etc. Din cauza păcatului toţi suntem robiţi şi nimeni nu poate face excepţie. Unii zic că sunt liberi dar devin robi ai alcoolului, jocurilor de noroc, curviei, patimilor şi tot aceea este. George Bernard Shaw  spunea „Libertatea înseamnă răspundere, de aceea majoritatea oamenilor se tem de ea.” Şi mult adevăr este în vorbele sale.

Am prezentat cumva falsa libertate pe care o oferă societatea în care trăim şi zădărnicia eliberării din prizonieratul lumii moderne cu sistemele sale dar vreau să vă prezint şi modalitatea de eliberare pe care Dumnezeu o oferă.

Citeam în Scriptură despre doi oameni ai lui Dumnezeu întemniţaţi şi care se bucurau şi cântau cu picioarele în butuci, am citit multe istorisiri din timpul prigoanei asupra creştinilor, cum aceştia erau sfâşiaţi de fiare şi unii din ei cântau, am citit despre oameni ai lui Dumnezeu pe care îi aştepta execuţia şi care erau plini de pace pentru că erau liberi. Ei erau eliberaţi prin sângele lui Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu de sistemele acestei lumi. Aceste sisteme pot să ne robească doar carnea nu şi mintea şi inima.

Odată ce acceptăm oferta de eliberare a Domnului Isus putem fi liberi chiar şi în lanţuri, putem fi liberi în închisoare şi da, putem fi liberi sub aceste sisteme cotropitoare de astăzi. Când Hristos oferă libertate aceasta este deplină, nimic nu ne mai poate ţine, nimic nu ne mai poate robi fără voia noastră. Libertatea oferită de El este desăvârşită şi mai mult e gratuită.

Eu am încercat zadarnic să găsesc o modalitate da a mă scutura de jugul robiei sistemelor actuale, nu am găsit, dacă găseşte careva să-mi spună. În schimb am găsit libertatea pe care o oferă Hristos, am reuşit să am libertate cu zgarda sistemelor la gât, reuşesc să fiu liber atunci când ceilalţi sunt robi şi sunt liber şi descătuşat pentru că Hristos a făcut asta. Nu mă veţi vedea că nu-mi plătesc taxele, nici că răstorn sistemele, nici că împuşc pe careva dar cu toate astea mă declar liber în Hristos care m-a răscumpărat.

Vrei libertatea? Vrei libertate reală nu doar lesă pe care scrie libertate? Atunci vino la Hristos şi el te va elibera, vei putea fi liber acum şi în eternitate.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu