Fii diferit – Iubeşte

Când Mântuitorul este întrebat cu privire la porunci face o afirmaţie care pe vremea aceea era un fel de atac asupra întregului sistem religios. El vorbeşte doar despre două porunci dar ambele cu aceeaşi acţiune solicitată – Iubirea. Domnul Isus Hristos rezumă întreaga gamă de porunci vechi testamentale la două, iubirea de Dumnezeu şi iubirea aproapelui. Elimină astfel complexitatea ritualelor, costurile ispăşirii, eforturile religiei şi simplifică totul în două porunci doar.

Parcă acum înţeleg mai bine de ce e atâta război pentru a perverti termenul de iubire. Dacă conceptul de iubire este alterat atunci nici să vrem nu mai putem iubi pe Dumnezeu cu toată inima, cu tot sufletul, şi cu tot cugetul şi nici pe aproapele ca pe noi înşine. Aşa se explică de ce sexul este numit iubire oriunde, oricum, cu oricine şi titlurile ziarelor scriu mare „Cutare vedetă s-a iubit cu fotbalistul cutare pe plajă” sau „Din iubirea celor doi elevi de liceu a rezultat un copilaş” etc. Acum se înţelege mai bine de ce violenţa sexuală e numită iubire. Pe de cealaltă parte atacul se dă pe domeniul „glossy” unde iubirea e pervertită, unde pseudospecialişti spun că iubirea nu poate rezista o viaţă ci câţiva ani, unde eşti învăţat că pentru a menţine iubirea vie trebuie să mai aduci „varietate” în dormitor.

Domnul Isus a simplificat totul iar duşmanul Său vrea să pervertească conceptul de iubire. Acum când vorbim cu oamenii despre iubire aceştia nu prea pot înţelege conceptul sau îl înţeleg greşit. Când le spui te iubesc se gândesc la sex, la profit, la pasiuni nicidecum la dragostea la care Dumnezeu face referire. Dacă ajungi să vorbeşti despre dragostea lui Isus nu au cum să înţeleagă pentru că definirea dragostei din minţile lor este eronată şi aproape orice iubire are de a face cu sex sau cu bani.

Se promovează o iubire sexualizată şi comercială. Asta face ca familiile să nu dăinuie, să nu reziste. Se promovează o iubire concurenţială, asta face ca soţul şi soţia să nu dobândească acel mediu de siguranţă în relaţie şi să fie mereu stresaţi. Se promovează o iubire mistică şi asta face ca să se confunde iubirea lui Dumnezeu şi de Dumnezeu cu ceva neclar, ambiguu, misterios. Mulţi oameni pretind că iubesc dar iubirea lor este otrăvită şi otrăvitoare, mulţi oameni iubesc dar nu văd rezultatul iubirii lor. Mulţi oameni iubesc greşit pentru că aşa au fost învăţaţi. Dar noi?

Noi trebuie să fim diferiţi. Noi trebuie să iubim ca Isus. Noi trebuie să răspândim o iubire corectă pentru că iubirea Dumnezeiască e diferită radical de cea promovată astăzi şi are caracteristici pe care iubirea promovată azi nu le deţine. Iubirea de origine divină este răbdătoare şi nu se supără când nu primeşte înapoi investiţia, este plină de bunătate necondiţionată,  nu invidiază, nu se laudă sau mândreşte cu realizările sau investiţiile sale in materie de iubire.Iubirea care trebuie să o arătăm nu se poartă necuviincios, nu apar jigniri, ofense sau atacuri, nu este egoistă, nu vrea ea prima, ea totul, nu se mânie, nu se gândeşte la rău în nici o situaţie. Iubirea care vine de sus iartă greşeala şi alege să uite, nu se îndoieşte de iubirea primită, speră la un final pozitiv, la un final binecuvântat şi construieşte să ajungă la acel final bun, sufere totul pentru a întări relaţia, pentru a o consolida.

Oamenii din jurul nostru au nevoie să fie iubiţi corect, cu o dragoste nepervertită şi sursa acestei iubiri este Dumnezeu. Doar cei împăcaţi cu Dumnezeu pot răspândi o asemenea iubire. De aceea fac îndemnul să fim diferiţi şi să iubim. Să iubim Cristic să iubim cum am fost iubiţi şi noi, să iubim scriptural. Este nevoie de iubire adevărată, autentică, pură pentru că doar o astfel de iubire poate face diferenţa. Oamenii au nevoie de iubirea noastră mai mult decât de religia noastră, ei au nevoie să-L vadă pe Dumnezeu în vieţile noastre pentru a Îl cunoaşte de aceea: Fii diferit – Iubeşte

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

3 comentarii la „Fii diferit – Iubeşte”

  1. Iubirea pervertita (chiar de „varietate in dormitor”) cred ca este, de fapt, o iubire nematura, labila, egoista. Instinctului sexual, initierea flirtului cred ca reprezinta vehiculul nevoii de a fi iubit. Actul sexual confirma – in mintea si emotiile initiatorului – valoarea de sine. Da, pot fii iubit. Inseamna ca am ceva atragator pentru celalalt. Am valoare.

    Răspunde
  2. Ca sa iubesti mult trebuie sa devii constient ca ai fost iertat mult. Ca sa iubesc asa ca Isus, trebuie mai intai sa fii venit la Isus ca sa ma ierte de datoria pe care nu o pot plati si care ma striveste sub greutatea ei. Constienta libertatii in Christos ma face sa iubesc. Lipsa de dragoste (cea dintai) se datoreaza, asa cum spune apostolul Petru, uitarii: „… si a uitat ca a fost curatit de vechile lui pacate”, ajungand astfel orb din punct de vedere spiritual.

    Răspunde

Lasă un comentariu