8 Martie – Ziua cui?

Trebuie să recunosc că am un deficit în a mă „calibra” cu tot ce se întâmplă pe 8 martie. Deşi am un respect profund pentru fiinţa umană care mă determină şi să fac activităţi pentru salvarea şi restaurarea demnităţii şi respectului, ceea ce se întâmplă pe 8 Martie mă ia prin surprindere. Lucrul acesta nu îl spun cu ironie ci cu sinceritate. Iată de ce nu simpatizez aşa de tare cu această zi.

8 Martie nu e în realitate ziua femeii. Cu unele excepţii e o mare făţărnicie. Bărbaţi, care nu respectă femeile tot anul, le fac declaraţii „şocante”, le cumpără flori (care a r trebui să ţină până la anul pe vremea asta sau până la ziua lor de naştere in cazuri mai fericite), le cumpără cadouri şi implicit „normal” se aşteaptă pentru „efortul” făcut să primească o porţie „binemeritată „ de sex în acea seară. Femeia nu se respectă doar o zi pe an, respectul pentru fiinţa umană ar trebui să se manifeste şi să fie vizibil permanent.

8 Martie e mai mult ziua bărbatului. Da, spuneam şi mai sus, bărbaţii au „măreaţa aşteptare” ca pentru floarea, urarea şi eventual cadoul oferit să primească aprecieri, laude şi mai ales acces la trupul femeii. În general, deşi există excepţii, 8 Martie e mai mult ziua bărbatului.

8 Martie vinde femei. Sună dur şi neadevărat dar asta e realitatea. Aici fac referire la: politicieni care oferă o floare pe stradă pentru a culege voturi şi femeile care se lasă cumpărate, poliţişti care pe 1-7 Martie amendează pe bandă pentru ca pe 8 Martie să ofere flori doamnelor şi domnişoarelor, bărbaţi care iau cele mai ieftine parfumuri, flori sau chiloţei cu danteluţe ca să obţină cele mai bune beneficii masculine, la modul în care femeia este transformată în cifre după numărul de flori sau cadouri vândute.

8 Martie înjoseşte femeile. Aproape în fiecare oraş al ţării, Mediaşul nu face excepţie, se organizează petreceri pentru doamne şi domnişoare cu bărbaţi care se vor dezbrăca în faţa femeilor considerându-le disperate după sex sau trupurile lor lucrate la sală. Ce se întâmplă la astfel de petreceri dezonorează puternic femeia şi o trimite în zona de obiectificare.

8 Martie e  o obligaţie. Şi ce nu vine din inimă nu prea mă încântă nici pe mine ca bărbat, dar pe o femeie. Aşa am fost învăţaţi de mici. 8 Martie e cheltuiala frate, profesoare, mame, soţii, colege, mătuşe, verişoare, surori, vecine, prietene etc toate ar trebui să primească ceva pentru că altfel apărem needucaţi. Aşa se face că în loc de gânduri sincere şi sentimente alese avem mărţişoare ieftine şi flori la legătură. Asta face ca femeia să trebuiască ieftinită.

8 Martie e o păcăleală. O mare păcăleală să pentru femei şi pentru bărbaţi. În realitate ziua aceasta, dincolo de toate, e o zi comercială  ca şi celelalte sărbători, a fost comercializată. Apoi tot această zi e menită să creeze un comportament nenatural, nefiresc, obligatoriu. Bărbaţii se amăgesc repede că e în regulă întrucât nu au uitat de 8 Martie, în realitate … uneori e dezgustător ce se întâmplă.

8 Martie e ziua termenilor aiuriţi. Am auzit sute de declaraţii pentru femei pe radio. Toate conţin expresii de genul „sexul frumos”, „reprezentantele sexului frumos”, „sexul slab” nu ştiu cât de slab mai este sexul frumos astăzi dar tare am o bănuială că denumirea astea au de a face cu sexul. Bine oameni buni dar femeile doar astăzi sunt „reprezentantele sexului frumos”?

Deci a cui zi e 8 Martie? Mai are treabă cu femeia? Se mai regăsesc femeile reale, mamele, soţiile, femeile cucernice în această sărbătoare?

Una peste alta 8 Martie ar trebui să fie altceva. Ar trebui să fie acea zi a respectului, iubirii şi aprecierii pentru femei. Ar trebui să devină o zi a purităţii, a atenţiei şi a dragostei. Ar trebui ca această zi să fie încununarea unui an întreg de respect pentru fiinţa umana. De aceea vă provoc pe toţi bărbaţii, nu fiţi ca ceilalţi, fiţi unici. Soţiile voastre nu sunt una din mulţime, sunt unice, speciale, sensibile, delicate, puternice. Ele sunt unicat şi în consecinţă nu ne permitem să facem ce fac şi alţii.

Mai mult. Respectul, atenţia, iubirea nu trebuie să se manifeste doar azi, ele trebuiesc arătate zilnic. Femeia nu se poate cumpăra cu o zi sau două de atenţie pe an. În plus pentru ele nu contează aşa tare buchetul imens de flori pe care îl cumpărăm sau cadoul uriaş, astea valorează de cele mai multe ori la fel cu dusul găleţii de gunoi sau cu schimbatul unui bec ars. Punctajul acordat de o femeie e pe detalii, pe lucrurile mărunte ca şi pentru cele mari.

Vreau să închei prin provocarea la iubire şi respect. O femeie iubită şi respectată se va deschide, va înflori, va străluci. Nu vă potriviţi chipului veacului acestuia ci transformaţi-vă.

Hai, fuga după flori, căutaţi nu ce se cumpără ci ceea ce ea preferă (să nu spui că nu ştii).

Aici vă ataşez emisiunea despre cum acordă femeile şi bărbaţii punctele poate vă ajută.

PS Imaginea asta imi aminteşte de sutele de felicitări cumpărate  „de la ruşi” pentru profesoare care mai apoi erau corectate nemilos cu roşu la eventualele greşeli de ortografie.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu