Şaria vine spre creştinism

Urmăresc cu interes ce se întămplă în ţările măcinate de conflict zilele astea dar mai ales ce se întămplă cu creştinii din ţările unde musumlanii instaurează haosul şi omoară creştinii şi alţi oameni de o religie diferită de a lor. Mă doare pe de o parte tăcerea mediei pe această temă dar şi lipsa de reacţie a „civilizaţiei” a lumii creştine la acest „val de Şaria” care ameninţă să se instaleze chair în ţările în care creştinismul a fost majoritar.

Zilele trecute un grup acorda interviuri de la o întrunire făcută cu scopul de a introduce legea islamică în Londra şi în Anglia şi în toată Europa. Bineînţeles că acum pare utopie dar nu mă grăbesc să spun că nu au şanse. Acum când minorităţile obţin repede drepturi mai multe decât majoritatea nu ar fi foarte greu de obţinut „dreptul de a introduce Şaria în zone populate de musulmani”.

Ce ciudat, legea dragostei lui Dumnezeu oferită prin Isus Hristos nu e tentantă pentru oameni dar o lege a crimei, volenţei, sângelui are şanse reale să se instaleze în „civilizaţie”. Şi mai ciudată este combinaţia numită „crislam” care ia forme tot mai bine definite şi unii creştini cred că pot uni „ce e bun din cele două religii”

De regulă nu emit presupoziţii cu privire la sfârşitul lumii dar când mă gândesc la o perioadă de prigoană a bisericii în viitor gândul mi se opreşte la Şaria, la musulmani.

Eu am toată apreciere pentru oameni indiferent de religia lor şi cred că toţi trebuie să aibă şansa să îl cunoască pe Hristos Domnul. Nu consider că un apartinător al islamului trebuie marginalizat, dispreţuit sau discriminat dar extinderea islamului peste zona creştină a lumii mi se pare grotească. Asta confirmă, dacă mai era nevoie, că cea mai persecutată religie tot creştinismul rămâne. Asta confirmă că oamenilor nu le place dragosrea, pacea, liniştea, armonia ci sabia, puşca, sângele, crima, abuzul şi asta nu pentru că aşta îşi doresc, ci pentru că fără Hristos, fără Dumnezeu nu suntem capabili de altceva.

Acum sunt convins că oamenii se vor diviza să mai mult şi lumea creştină va face greşeala să lupte omeneşte cu fenomenul acesta, ceea ce va duce la alte violenţe, rasisme, discriminări şi va crea un mediu favorabil înaintării unor astfel de „legalităţi” în tările creştine. Nu asta e soluţia, soluţia nu este să punem mâna pe puşcă şi pe sabie, în acest fel nu putem rezolva nimic ci doar vom deschide drumul pentru islamism în creştinism.

Soluţia este să ne apropiem de Hristos şi să devenim ca Hristos, să iubim ca El mai ales. De asta au nevoie oamenii de creştini practicanţi, de oameni schimbaţi care trăiesc în pace şi armonie pentru că au „legea lui Hristos” în inimă. Aceşti oameni pot mijloci înaintea lui Dumnezeu pentru fraţii lor persecutaţi în ţări ca Siria si Irak sau alte ţări unde creştinii plătesc cu viaţa pentru credinţa lor. Aceşti creştini pot lupta cu extinderea islamului fără să scoată sabia sau puşca şi pot învinge. Dacă ne vom sforţa militar nu facem decât să îi ajutăm să aducă sânge peste tot.

Ceea ce s-a întâmplat în Angle prin recunoaşterea „tribunalului” lor e doar un pas, cel mai probabil şi alte ţări vor face la fel. Nu ştiu unde se va ajunge şi nici nu vreau să fabulez dar direcţie nu este bună cu siguranţă.

http://youtu.be/Vnf9EDT-JJs

Doamne ai milă şi dă izbândă.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

2 comentarii la „Şaria vine spre creştinism”

Lasă un comentariu