Un nou pas – mai aproape de chemarea mea

Anul acesta, aşa cum scriam la începutul său, a fost un an al renunţărilor, dar şi un an al unei dedicări lui Dumnezeu. Un nou episod din viaţă a început de astăzi şi trec prin perioade de reaşezare, calcule şi acordare cu voia lui Dumnezeu pentru mine şi familia mea. Lucrarea spre care mă cheamă Dumnezeu este în plină nevoie de oameni şi la chemarea Domnului secerişului, nu am putut să mă mai opun. Foarte mulţi oameni au nevoie de ajutor şi darurile pe care Dumnezeu le-a pus în mine, talanţii pe care mi i-a dat trebuiesc folosiţi pentru lucrarea Sa.

Nu mi-a  fost deloc uşor să iau această decizie. Nu mi-a fost uşor pentru că problema banilor mă frământă şi pe mine ca pe orice alt muritor. Mai mult, am renunţat la un servici bun şi mai ales la oameni de mare valoare şi cu care am legat relaţii frumoase. Nu îmi este uşor să reorganizez toată viaţa şi am şi temeri pentru perioada următoare. Am însă convingerea că Dumnezeu va purta de grijă.

Despre ce este vorba mai exact: Ieri a fost ultima mea zi de muncă la firma la care lucram, iar astăzi este prima mea zi dedicată menirii mele, chemării pe care Dumnezeu mi-a făcut-o, cea de implicare în consilierea oamenilor care au nevoie. Până acum am făcut consiliere în timpul de după serviciu, în timpul de stat cu familia, în timpul de biserică. Am întâlnit oameni între serviciu şi emisiunile de seara de pe Radio Samariteanul şi am răspuns la email-uri pe consiliere noaptea şi pur şi simplu nu am făcut faţă. Sunt ani întregi de asemenea eforturi şi corpul meu dă semne de oboseală severă. Am fost nevoit să aleg între a fi implicat în consiliere şi radio, pe care le fac gratis şi serviciu, la care eram remunerat. Decizia a fost crunt de grea mai ales pentru că înseamnă o lăsare în grija lui Dumnezeu.

Nu am sponsorizări şi nici nu îmi propun să cer bani de undeva. Ce vreau este să muncesc în continuare, dar în aşa fel încât să mă dedic chemării pe care Dumnezeu mi-o face. Voi lucra site-uri web, grafică, baze de date, excel, reţele de calculatoare, reparaţii calculatoare şi asistenţă şi alte lucruri pe care Dumnezeu m-a ajutat să le învăţ şi pe care la pot face nefiind legat de un orar fix. Voi fi gata să accept de acum şi provocările pentru a ţine diferite cursuri sau seminarii. De acum am libertatea să dedic timpul meu consilierii iar munca să o fac fără a fi legat 8-9 ore  de un loc de muncă. Sper ca intenţia mea să fie realizabilă.

Începând de astăzi, lucrarea de consiliere va trece la un alt nivel. Am zeci bune de mesaje  de email la care am amânat răspunsul şi alte zeci la care am răspuns că nu pot. Am zeci de persoane amânate la consiliere. Am multe materiale de scris, care să fie utile celor care au nevoie de ajutor. Am multe proiecte care pot fi dezvoltate spre ajutorarea celor care  vor să trăiască mai bine şi mai sfinţi. Tot începând de astăzi, aportul meu la proiectul Radio Samariteanul va creşte. Acest proiect va primi două ore pe zi şi aspectul acesta va fi vizibil în câteva săptămâni.

Una peste alta, e un moment al schimbărilor mari. A fost un an al marilor provocări dar nu s-a terminat, un an al îndurării lui Dumnezeu, un an al încercării, dar un an în care prezenţa lui Dumnezeu a fost mai vizibilă ca niciodată. Am renunţat la multe anul acesta şi voi mai renunţa. Am trecut prin încercări personal şi ca familie şi Dumnezeu a dat izbândă. Am avut momente unice de neuitat, dar şi momente pe care nu aş vrea să le mai retrăiesc. Concluzia: Dumnezeu a fost bun cu mine şi ai mei, infinit mai bun decât meritam. Mă rog să îmi dea putere să îi rămân credincios şi să mă sfinţesc. Dumnezeu a avut mare milă faţă de mine păcătosul şi încerc prin asta sa îi arăt iubirea mea.

PS1.O să îmi fie dor de biroul meu şi de „camera cu lasere” 🙂 dar mai ales de omuleţii de pe acolo. Oricum, nu am interzis acolo, chiar am invitaţii :). Neluţu, doi ca noi, în aceeaşi încăpere e totuşi prea mult…

Ps2. Poza mea în costumaţia neagră e creaţia şi dorinţa păstorului meu, Gigi Dobrin. El a făcut-o şi a insistat să apară pe blog :). Na că l-am pârât.

PS3. Noul meu loc, în care voi petrece mult timp de acum înainte va fi Cabinetul de consiliere unde voi lucra eu şi Ana, soţia mea.

Doamne ajută. Doamne dă izbândă.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

3 comentarii la „Un nou pas – mai aproape de chemarea mea”

 1. Stiu ca Dumnezeu nu va lasa o astfel de decizie nerasplatita. El insusi va purta de grija zilei de maine oamenilor ce-si dedica viata Lui. Domnul sa va binecuvanteze.

  Răspunde
 2. Dumnezeu sa te binecuvanteze, sa iti intareasca alegerea si chemarea si sa iti poarte de grija tie si familiei tale cum stie El mai bine!

  Răspunde
 3. „… stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume, spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau.” Romani 8.28
  Amin

  Răspunde

Lasă un comentariu