La buni ani ţară faină

Chiar ieri, meditam la câte critici şi reproşuri aud zilnic referitoare la România. Meditam la, cât este de cârtită ţara asta şi la cât este de abandonată. La cât de mult se vrea de la ea şi la cât de puţin i se dă. Este ciudat cât de des vorbim negativ despre ţara asta şi cât de puţin o vorbim de bine, aşa că azi mă apuc să zic de bine despre ţara asta mult binecuvântată de Dumnezeu.

Să nu credeţi că doar azi fac asta. Sunt un om care în permanenţă gândesc bine despre România, deşi mai sunt şi excepţii uneori. Gândesc de bine, pentru că îmi dau seama cât de binecuvântaţi suntem. Îmi dau seama cât de mult „toarnă” Dumnezeu în România. De fapt, cred că Dumnezeu ştie de ce ne-a aşezat aici, ştie că eu şi tu, putem forma un popor potrivit pentru acest teritoriu. Dumnezeu ştie că cei mai potriviţi oameni pentru zona asta suntem noi. Da, Românii au hibe multe, ne sunt multe aspecte negative imputabile, dar până la urmă, pe noi ne-a considerat Dumnezeu cei mai vrednici pentru bucata asta de pământ. Sper să ne intre bine la cap şi să acţionăm în consecinţă, cât ne va fi vremea pe aici pe pământul acesta.

Vorbirea de rău despre România, este unul din păcatele naţionale, dar trebuie să ne putem pocăi de el. Meditam la ce ar fi oare dacă pentru fiecare vorbă rea despre ţara asta, am înălţa şi o rugăciune pentru ea? Ce ar fi dacă, în loc de critici, am alege să rostim binecuvântări. Ce ar fi dacă noi, cei care pretindem că Îl iubim pe Dumnezeu, am alege ca zilnic să binecuvântăm ţara.

Ştiţi că ţara noastră va deveni ceea ce o condamnăm în mintea noastră să devină? Ştiţi că din gândurile noastre şi din vorbele noastre, putem face din ţara asta un loc plăcut sau unul neplăcut? Un exemplu: dacă eu cred despre mine că sunt urât, prost, nu am încredere în mine deloc, o să evit oamenii şi o să mă retrag. Voi vorbi negativ despre mine şi imaginea despre mine din mintea mea, o voi arăta altora şi ceilalţi aşa mă vor vedea şi ei. În consecinţă, ce gândesc despre mine voi deveni. Cu România tot aşa este. Gândim că e nasol aici, că e prost sistemul, că e corupţie, că e hoţie, că nu e frumoasă…. cu părere de rău o spun… aşa va deveni. Noi o blestemăm prin gândirea noastră.

Alternativa este să gândim de bine despre ea. De fapt, nu trebuie să facem nimic fals. România este frumoasă ca relief, mult mai frumoasă decât marea majoritate a ţărilor. Avem munţi absolut superbi, avem forme de relief variate, avem obiective turistice extraordinare. Mai mult România este aşezată într-o zonă cu o climă plăcută. Vedem frumuseţile celor patru anotimpuri. Avem parte de soare dar şi de ploaie, avem parte de frig dar şi de căldură, avem parte de un pământ roditor şi uşor de lucrat.

România  a fost păzită de ani buni de războaie, de crize umanitare majore, de secetă, de inundaţii majore. România este acum, unul din pământurile râvnite pentru resursele disponibile aici. (sper să nu ne vindem) Resursele naturale sunt variate. Am putea fi lejer independenţi energetic în totalitate, ceea ce alte ţări doar visează. România este un teritoriu la care mulţi au râvnit şi pe care strămoşii noştri l-au apărat cu viaţa. Este un pământ de mare valoare şi datorită sângelui, care a pătruns în glia noastră.

România este o binecuvântare primită de noi de la Dumnezeu pentru o vreme. Dincolo de negativismul neamului românesc, trebuie să strălucească aprecierea, mulţumirea şi binecuvântarea pentru darul acesta al lui Dumnezeu. Am rezistat tentaţiei de a pleca în afara ţării pentru că am convingerea, în dreptul meu, că aici sunt chemat să trăiesc şi prin traiul meu să binecuvintez, să ajut, să mă implic. Eu şi tu suntem chemaţi să facem din locul acesta unul plăcut, suntem chemaţi să facem tot ce ţine de noi, pentru a arăta bunătatea şi dragostea lui Dumnezeu oamenilor care locuiesc alături de noi.

Îmi propun ca să vorbesc de bine România mai des de acum înainte. Îmi propun să rostesc binecuvântări la adresa ei şi să înalţ rugăciuni pentru ea. Îmi propun să fiu mai mulţumit şi mulţumitor pentru alegerea lui Dumnezeu de a mă face locuitor al României. Îmi propun să le vorbesc şi altora de bine despre România, fie că sunt români sau străini. Se pare că românilor trebuie să le vorbesc mai mult despre cât de frumoasă şi binecuvântată ţară avem.

Oameni buni, români dragi, prin gândirea şi vorbirea şi fapta noastră vom atrage bine sau rău asupra ţării, vom atrage binecuvântare sau blestem. Aleg azi să gândesc de bine despre ţara asta şi să o binecuvântez. Doamne, binecuvintează România, păzeşte-i teritoriul, dă te rog ploaie la vreme, păzeşte-i şi mânuieşte-i oamenii. Îţi mulţumesc Doamne pentru protecţia acestei ţări, pentru binecuvântările revărsate şi pentru îngrijirea deosebită.

La buni ani România!

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

2 comentarii la „La buni ani ţară faină”

Lasă un comentariu