Paginile web ale pocăiților – Pagina de Contact

Iată a venit timpul pentru câteva scrieri utile celor ce dețin bloguri și site-uri web, care transmit informații celor din mediul online. În câteva scrieri, care nu sunt puse într-o ordine anume, vreau să atrag atenția asupra unor aspecte importante de care ar trebui să ţină cont cei care obișnuiesc a se manifesta în online.

În primul rând vreau să îmi declar aprecierea pentru cei care contribuie la informarea corectă în mediul online, pentru cei care aduc scrieri ale lor unicat, creație proprie și pentru cei care administrează pagini web de biserici, instituții sau ONG-uri care promovează moralitatea și integritatea morală și religioasă. Mulți ”admini” se ocupă de astfel de pagini și am toată considerația pentru ei. Nu e treabă ușoară, necesită jertfire și implicare, asta o știu pe pielea mea.

Apoi vreau să îi încurajez pe cei ce se ocupă de astfel de pagini, dar și pe cei ce au bloguri personale, să se dezvolte în permanenţă. Să urmărească să se exprime cât mai corect și să țină cont de regulile, scrise sau nescrise, după care funcționează netul. E vital să fim cei dintâi la fapte bune, de aceea e nevoie să ne implicăm corect și cât mai cu eficiență în viața publică. În acest sens voi scrie următoarele materiale, sperând că demersul meu va fi înțeles corect și că va fi și completat de cei care au idei în acest domeniu. Așadar, prima problemă pe care o abordez, pentru că o văd prezentă mult prea des, este:

Pagina de contact:

Unul din marile ”handicapuri” ale paginilor web ale pocăiților este lipsa informațiilor de contact. Uneori am impresia că suntem fricoși, alte ori pentru că suntem șmecheri, alte ori că nu vrem să ne complicăm. Uneori pare o fugă de responsabilitate și câte și mai câte concluzii nu poți trage. Lipsa paginii și a informațiilor de contact este scuzabilă doar în foarte puține cazuri, unde misiunea e periculoasă, cum ar fi misiune prin țări comuniste, misiuni pentru sataniști sau homosexuali și altele, unde amenințările curg gârlă. Și acolo ar trebui totuși să existe o minimă posibilitate de contactare, măcar un formular de contact la care să răspundă cineva.

Pe de altă parte, blogurile personale, site-urile de știri, paginile bisericilor, pagini ale ONG-urilor, școli, licee, cursuri, pagini de genul ”cevaevanghelic.ceva”, pagini cu topuri, clasamente sau unele care sunt doar agregatoare, trebuie neapărat să dețină o pagină de contact cu informații valide și corecte. Nu o simplă pagină cu un formular de contact unde cineva răspunde foarte greu, doar dacă are chef și numai pe baza opticii personale.

Din respect pentru cititorii site-urilor dumneavoastră pe pagina administrată, trebuie să apară date de contact complete. Trebuie să existe o adresă poștală de corespondență, un nume al unei persoane de contact, un număr de telefon și o adresă de email validă sau un formular care să trimită mesaje la acea adresă în cazul în care vă temeți așa de tare de spam. Este minimul necesar al unei pagini care își respectă cititorii.

De ce e nevoie de date de contact detaliate? Din foarte multe motive, dintre care voi scrie mai jos pe cele care mi se par mie importante.

 • Din cauza respectului pentru cei ce citesc.
 • Din simplul fapt că trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru ce facem sau scriem.
 • Pentru că trebuie să fim primii la corectitudine.
 • Pentru că uneori ni se pot semnala greșeli.
 • Pentru a ni se cere acordul de preluare de informații uneori.
 • Pentru a ni se sugera corecturi când este cazul.
 • Pentru că e inadmisibil pentru o școală, ONG, biserică, cult etc să nu poată fi de găsit.
 • Pentru că trebuie să fim gata să dăm socoteală de nădejdea care este în noi.
 • Pentru a încuraja și pe alții la corectitudine.
 • Pentru a nu mai comenta pe alte pagini fără responsabilitate și discernământ.
 • Pentru că e corect.

 Probabil mai găsiți și voi motive care ar merita adăugate aici și chiar vă invit să le completați la rubrica de comentarii. Poate nu ar strica să trimiteți scrierea aceasta și către site-uri pe care le găsiți cu lacune la acest capitol pentru a semnala prietenește o neregulă.

 

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Un comentariu la „Paginile web ale pocăiților – Pagina de Contact”

 1. Pagina de contact este unul dintre elementele obligatorii impuse de lege. Eu asa stiu.

  In plus, nu stiu ce credibilitate poate avea un site fara datele de contact accesibile tuturor vizitatorilor. Acela nu este un site de incredere si nu se respecta, si nici sa nu se astepte la consumatori multumiti de respectiva pagina web, care este in aer, de altfel.

  Eu nu am activitatea in zona aceasta, dar recunosc un site bun de unul prost. Iar unde nu gasesc niste date de contact valide, mi se pare o gluma proasta, si imi miroase a pacaleala (mai ales cele care comercializeaza produse sau servicii).

  Atentie mare, asadar!

  Te felicit ca doresti sa punctezi si genul asta de informatie, mai ales daca zici ca esti cat de cat avizat si stii cu ce se mananca. Bafta!

  Răspunde

Lasă un comentariu