Învierea Mântuitorului și Matrixul religiei

Că nu sunt foarte conformist religios, deja o știu mulți, așa că îmi asum riscul de a mă face iar neplăcut prin scrierile mele, de fapt încep să am talent în a mă face neplăcut. Acum, când ar trebui să pun o poză cu un mormânt gol sau cu un Isus răstignit sau măcar un amărât de iepure cu ouă colorate lângă el, mă pomenesc vorbind de matrix. Sunt prea de tot…

Unul din scopurile venirii Mântuitorului pe Pământ este tocmai biruința asupra sistemului pământesc corupt, murdar, păcătos, înrobitor și ofensator la adresa lui Dumnezeu. Sistemul acesta omenesc, care e format din foarte multe subsisteme, cineva îl numea matrix. EI bine, Hristos e cel ce a venit să biruiască aceste sisteme și să elibereze oameni din închisoarea lor. Va veni și vremea când matrixul va fi distrus complet dar până atunci Hristos a dovedit capacitatea de a trăi în matrix neîntinat și necontrolat de el. Prin viața, suferința, moartea și învierea Sa, ne-a dovedit că putem avea putere asupra păcatului și a morții, dacă primim această putere de la El.

Mulți oameni s-au pocăit și se pocăiesc, dar puțini înțeleg care e treaba cu matrixul. Unii cred că pocăința înseamnă o super putere îmbrăcată, care să fie de folos vieții de pe acest pământ în condiții normale. Alții vor să fie în fel de viruși care distrug matrixul, alții vor să creeze alte sisteme care să lupte cu sistemul și au făcut în felul acesta religiile, care din păcate, nu sunt altceva decât tentacule ale aceluiași matrix.

Oare când vom înțelege că Hristos trebuie să învieze în noi și nu în clădirile bisericilor? Oare când vom înțelege că Paștele e cineva nu ceva? Oare când vom înțelege ce a făcut cu adevărat Hristos sistemelor lumii acesteia? Oare când vom înțelege că, învierea Lui este de fapt puterea noastră de a trăi conform libertății, nu conform robiei matrixului?

Când văd atâția oameni absorbiți de sărbătoare, cu obiceiurile și tradițiile ei, mă doare rău de tot, pentru că am impresia că sistemul religios numit creștin, îi îndepărtează pe oameni de eliberarea pe care Hristos a venit să o ofere oamenilor. Tot mai mult în fiecare zi mi se confirmă că oamenii din creștinism, în marea lor majoritate, nu înțeleg ce e cu ei, care e chemarea, ce înseamnă Hristos, pentru că sistemul religios îi prinde iar și îi aduce în matrix.

Oare vom înțelege cu adevărat ce a însemnat biruința lui Hristos asupra morții, asupra păcatului, asupra lui Satan? Oare vom înțelege că putem fi cu adevărat liberi, deși trăim în sistem? Oare vom înțelege puterea despre care Hristos ne spune că o avem, dacă intrăm în legământ cu El? Oare vom înțelege că Paștele nu e despre biserici, ritualuri, obiceiuri, nici măcar despre cele neoprotestante, ci este despre biruință, despre putere, despre noi, cei locuiți de El? Oare înțelegem noi că Paștele nu are de a face cu nici o biserică, ci cu noi după ce în prealabil, cu mulți ani în urmă a avut de a face cu Hristos?

Da, Paștele este despre Hristos, iar Hristos locuiește în noi, deci Paștele este despre noi, ne amintește despre puterea asupra păcatului, despre lipsa fricii de moarte, despre dezlegarea de tentaculele matrixului și trăirea în libertate. Paștele este despre victorie, despre independența de matrix și dependența plăcută de Dumnezeu. Paștele este despre eliberarea de tentaculele sistemului, inclusiv cel religios. Paștele este despre mine și tine, pentru că suntem locuiți de Hristos Biruitorul.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

2 comentarii la „Învierea Mântuitorului și Matrixul religiei”

Lasă un comentariu