De 1 August

Da, am lipsit, fără să spun o lună de zile și acum tocmai am ”aterizat”, revin cu plăcere la vechile îndeletniciri, printre care și scrisul. În perioada cât am fost plecat, accesul meu la net a fost limitat și din cauza locului în care mă aflam și din cauza timpului, dar mintea mea nu s-a deconectat deloc de la a cugeta la viață și la Voia lui Dumnezeu. Am strâns în consecinţă, sute de idei de meditări pentru perioada următoare, numai sănătate de-ar da Dumnezeu.

Și ca să mă explic pe scurt, am fost plecat împreună cu soția mea în Belgia unde am încercat să dăm o mână de ajutor la construitul unei case într-o pădure. A fost o perioadă de transpirație fizică și de curățire mentală și spirituală în care Dumnezeu a avut de lucrat cu mine ca și un dresor cu un cal nărăvaș. Sper că am învățat ce trebuia să învăț.

Una peste alta, ”mi-am dat cu seama” că sunt de neîmblânzit în a accepta diaspora și viața de acolo. Îi consider pe cei ce trăiesc ”în afară” mai tari decât mine la multe aspecte. Viața în afara țării m-a pârjolit prin interior, abia am așteptat să pun iar piciorul în țară. Deși de la intrare în țară totul a fost prea brutal de românesc, realizez că aici îmi este locul deocamdată, cel puțin viața aceasta. Am așteptat aproape două ore 780-ul în aeroport fără să ne spună careva de ce nu mai vine, în Gara de Nord ni se spune că avem tren la 17:35 dar la casa de bilete ni se spune că nu oprește la Mediaș, apoi, întorși la informații, aflăm ”cu stupoare” că ”trenul se împarte în două la Sighișoara, unul o ia pe o parte la Cluj, altul pe altă parte la Budapesta, dar niciunul din ele spre Mediaș” degeaba am încercat să o conving pe Măria sa CFR-ista de 20 de ani, că la Sighișoara nu se poate face o astfel de manevră, că ea știa bine, ”de 20 de ani de când lucrează în CFR, tot așa se face”. Dar a fost bine, am realizat că suntem ”acasă”, fără aceste detalii rămâneam cu gustul fain al civilizației occidentale și nu se potrivea în peisaj.

Cu toate astea, cel mai plăcut loc de pe pământ e ”acasă”. O fi ea România neîmblânzită, necivilizată, cu oameni de care îți e rușine, de cele mai multe ori, dar are oricum mai mulți oameni faini decât orice altă țară din lume. Din păcate vedem doar pe cei ce ne întristează prin comportamentul, vorbele sau acțiunile lor pentru că aceștia sunt promovați, dar sunt enorm de mulți oameni de bine, care nu se mai văd într-o vreme a senzaţionalului și a valorificării mizeriei. Am învățat să nu mă mai uit la spumă, ci în zonele mai așezate ale vieții.

Ce va urma? Voi încerca să intru în ritmul normal al vieții. Pregătim o reconfigurare a emisiunilor pe de Radio Samariteanul, urmând a fi reluate, de la 1 septembrie dacă ajută Dumnezeu. Sperăm ca studioul de radio să fie gata până atunci. Cei care sunt programați la consiliere vor primi datele în care ne putem întâlni iar, cel mai probabil începând cu 15 august. Cei care au scris pe email cerând ajutor, vor primi, în funcție de timpul meu răspuns, deja s-au adunat aproape de 1000 de email-uri și sper să le pot răspunde tuturor cât mai repede. Vom fi mai ”vocali” în privința unor aspecte noi și a unor pericole care ne pândesc pe noi creștinii, dar vom și începe proiecte noi pe Asociația Doar Împreună.

Viața are suprize pentru fiecare din noi. Pentru mine a avut multe în ultima perioadă, cel  mai probabil si pentru voi va avea. Eu am decis să fac câteva schimbări mari în viața mea spirituală și prima și cea mai importantă schimbare este că, de ceva vreme citesc Scriptura fără ochelarii religiei, sau încerc, mai bine zis, să fac asta. De aici vor veni multe schimbări mari în viața mea. Unele au venit, am luat și anumite decizii care se vor vedea la un moment dat, altele vor veni de aici înainte. Oricum, am realizat mai mult decât oricând, că Dumnezeu vrea o relație personală cu mine și nu una colectivă, nu L-am perceput în modul acesta așa de personal niciodată, așa că mă aștept la noi și noi turbulențe și schimbări, pe care sunt gata să le fac în viața mea. Unele vor fi plăcute mie, altele nu. Unele vor fi pe placul celor din jur, altele îmi vor aduce condamnarea celor din jur. Oricum ar fi, decizia mea și a soției mele e să ne poziționăm în locul în care ne cheamă Dumnezeu.

Doamne, ai te rog milă și îndurare de mine.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

2 comentarii la „De 1 August”

Lasă un comentariu