Sfârșitul lumii, asteroizi, comete și NASA

Recent, cineva mă întreba cu mare îngrijorare, dacă vine sfârșitul lumii în Septembrie cum anunță NASA. Am rămas surprins pentru că nu știam de data asta nimic, mai apoi am auzit că NASA si serviciile militare americane ar fi în alertă maximă, din cauza unui asteroid sau comete care trece ”razant” pe lângă Pământ și alte și alte știri bombastice. Azi, am văzut ”șeruite” la greu, link-uri cu acest ”eveniment” în paginile creștinilor și deja m-a atins suficient de tare ca să scriu câteva rânduri.

Dragii mei, nu vreau să fiu nici dur, nici să mă dau mai sfânt ca voi, că nu sunt, nici să mă dau mai cunoscător, că nu sunt, dar vă rog mult să nu mai fiți așa de sperioși și nici așa de superstițioși, și nici așa de ușor de înduplecat. Da, e posibil să fie sfârșitul lumii în Septembrie, dar tot așa de posibil este să fie în august sau în decembrie sau anul viitor sau peste 100 de ani. Mă doare că dăm crezare mai mare paginilor web obscure, decât Bibliei, care spune că ziua aceea nu e cunoscută nimănui. Credem mai mult oameni, decât pe Dumnezeu. Și durerea mare este că nu credem vreo autoritate în domeniu, ci autori anonimi. Dacă ar verifica cineva pagina NASA, cum se încearcă a se da greutate scrierii respective, ar vedea că nu se zice nimic acolo.

Repet, nu spun că nu e posibil, nu spun că e total exclus, pentru că aceste informații nu sunt în mintea mea, dar nu pot da crezare unor oameni, oricine ar fi ei, mai mult decât lui Dumnezeu. Dacă ar fi fost după oameni, de când și de câte ori au prognozat sfârșitul lumii, se termina deja și împărăția de o mie de ani.

Da, cred cu tărie că trăim sfârșitul lumii. Lumea se distruge prin implozie, păcatul macină omenirea pentru că Dumnezeu i-a lăsat în voia minții lor blestemate. Cred că va scădea dramatic populaţia planetei prin programele de homosexualizare a populației, prin cele de sterilizare, înfometare și prin cele de reducere a speranței de viață. Cred că planeta asta e în convulsiile morții, dar nu pot spune că la o anume dată vine Mântuitorul și nici nu mă sperii deloc de un eveniment pe care îl aștept, pe care l-am așteptat cea mai mare parte a vieții.

Nu mai tremurați la astfel de știri. Nu vă mai îngrijorați degeaba. Chiar dacă ar fi așa, tot nu puteți schimba nimic din ce hotărăște Creatorul. Sfârșitul lumii va fi când e hotărât nu când îl programăm noi. Am hotărât să nu mai cred și să nu mai citesc nimic pe tema asta, ci să aștept faptul împlinit al venirii Eliberatorului. Teama, frica, stresul, ne vor răpi puțina bucurie de care avem parte în viața aceasta. Nu merită să ne otrăvim de tot viața. Oare nu avem credință că Dumnezeu știe ce face și că ne va purta de grijă?

Lăsați asteroizii să treacă pe unde vor, lăsați NASA să își facă treaba ei, lăsați cometele să zburde și haideți să ne bucurăm de promisiunea că El ne va purta de grijă. Pot să treacă o sută de comete pe lângă Pământ și să cadă sute de asteroizi, nimic neacceptat de Dumnezeu nu va avea loc. Dacă va fi greu, dacă va fi dezastru, tot Dumnezeu e cel ce ne va întări și sprijini, de ce să mă tem?

Nu sunt specialist in asteroizi, comete și alte zburătoare spațiale, nici măcar în vulcani, rachete și valuri, dar ca om care și-a pus nădejdea în Dumnezeu, prefer să mă bazez în continuare pe puterea și promisiunile Sale. Am senzația intensă că e doar gargară știrea asta, mai ales că nu o confirmă nimeni, am senzația că iar ”au luat țeapă pocăiții pe facebook”, dar nu pot fi categoric întrucât ziua aceea nu o știe decât Tatăl. Ce mai rămâne de făcut? Să trăim frumos, ca în timpul zilei și să nu ne temem, altă variantă nu este.

De fapt, e sfârșitul lumii, ediția 2015, că google spune că am avut și edițiile 2012 și 2013.

Ashampoo_Snap_2015.08.02_08h08m23s_001_

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Un comentariu la „Sfârșitul lumii, asteroizi, comete și NASA”

Lasă un comentariu