Susținem lucrătorii

Una din temele săptămânii mondiale de rugăciune e fost: Să mijlocim pentru familii care susțin lucrătorii. Textul de referință a fost cel în care Acuila și Priscila îl iau pe Apolo să-l învețe mai in amănunt despre Isus (Fapte 18:23-28)

O provocare mare este să susții lucrătorii. Deseori cei mai în vârstă dintre lucrători nu mai sunt pe placul bisericilor și se caută ceva nou iar când acel ceva nou apare nu poate fi văzut bine pentru că oamenii vor nou și perfect, nu mai este timp de asteptare, vrem ca acel nou să fie proaspăt, plăcut, matur și foarte energic. Scriptura ne îndemană să nu căutăm la fața omului dar de multe ori tocmai asta facem descurajând potențialii slujitori care au un început mai firav.

Este greu să fii slujitor al Domnului. Responsabilitatea este imensă, cerințele sunt mari și în același timp și criticile sunt multe. E foarte ușor să îți găsești împotrivitori și vai dacă au și dreptate. De aceea e recomandat ca slujitorii să aibă supervizori, să se consulte cu privire la slujirea sa cu altii mai vârstnici sau cu un comitet sau cu frati care fac aceeași lucrare pentru că e foarte ușor de greșit. Dumnezeu dă călăuzire prin Duhul Sfânt știu asta și cred că orice slujitor trebuie să fie călăuzit în acest mod dar unii folosesc acest adevar ca pe o scuza ca să nu dea socoteală de activitatea lor nimănui.

Înaintea lui Dumnezeu dăm socoteală de viața noastră fiecare dar spune scriptura că cei care slujesc vor primi o judecată mai aspră. Supervizarea asigură un lucrător de bunul parcurs pe care îl are și dacă intervin elemente greșite se poate corecta. Marii oameni ai evangheliei au avut în spate oameni ai rugăciunii.

Slujitorii au nevoie de susținerea noastră, a noastră ca indivizi dar si a noastră ca familii. Acuila si Priscila au măcar două situații menționate în care ajută lucrătorii, cea la care facem referire cu Apolo dar îl susțin și pe Pavel. Doamne ajută-mă să fiu un punct de sprijin pentru cei ce te slujesc, să am oricând o vorbă bună, o vorbă de încurajare pentru ei și să îi susțin în rugăciunile mele.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu